Την ενίσχυση των σχέσεων της Πελοποννήσου με τη Βρετανία συζήτησαν Περιφερειάρχης και Πρέσβυς

Τετ, 10/04/2019 - 18:01
Image

Την ενίσχυση των σχέσεων Πελοποννήσου και Βρετανίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Πρέσβυς της Βρετανίας κα Kate Smith κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Τόσο ο κ. Τατούλης, όσο και η κα Smith αναφέρθηκαν στη σημασία της Πελοποννήσου σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και στις επικείμενες εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit και θα επηρεάσουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα. Συζήτησαν επίσης και ευρύτερα θέματα των σχέσεων Ελλάδας – Βρετανίας και την ανάγκη ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο επιτυχημένο συνέδριο των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν μερικά χρόνια και τις απευθείας πτήσεις της British Airways από Λονδίνο προς Καλαμάτας, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τη διαρκή άνοδο των Βρετανών τουριστών στην Πελοπόννησο.

Γνώριμοι από το 1991 όταν η κα Smith, ως δημοσιογράφος της Guardian, είχε πάρει συνέντευξη από τον τότε Βουλευτή Αρκαδίας κ. Τατούλη, συμφώνησαν στην εδραίωση στενής συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας.

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio