Τατούλης: Υπερασπιζόμαστε και συνεχίζουμε το έργο και δεν το αφήνουμε σε χέρια άλλων

Τρί, 16/07/2019 - 13:24
Image

Σχεδόν απολογιστικό χαρακτήρα είχε το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 15 Ιουλίου, μιας και πλησιάζει ο καιρός που θα αλλάξει η σύνθεσή του.

Αρκετά ήταν τα έργα που συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς πολλές ήταν και οι «σπόντες» για τη νέα κυβέρνηση , αλλά και για τη νέα περιφερειακή αρχή και τον κ. Νίκα

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης φανέρωσε τις ανησυχίες του για την λειτουργία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου όπως αυτό θα διαμορφωθεί από 1η Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι έχει την αίσθηση ότι ο κ. Νίκας θα «παγώσει» τα έργα της νυν περιφερικής αρχής.

Στη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου η περιφερειακή αρχή με ταχείς ρυθμούς θέλησε να εγκρίνει έργα που έχουν ανάγκη οι κοινωνίες, έργα αναπτυξιακά, αλά και υποστηρικτικά αφήνοντάς τα παρακαταθήκη στους Πελοποννήσιους πολίτες.

Σε παρέμβασή του ο κ. Τατούλης μίλησε για τα έργα που εκτελούνται στην περιφέρεια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις και από τη θέση της αντιπολίτευσης έτσι ώστε αυτά να υλοποιηθούν και να παραδοθούν ακόμα και με τη νέα διοίκηση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κύριου Νίκα ο οποίος έχει καλέσει το περιφερειακό συμβούλιο να λειτουργήσει  ως ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και να μην κατανείμει πόρους γιατί ο ίδιος, προγραμματικές που δεν υπακούουν στην παραγωγή, την ανάπτυξη και τον ουσιαστικό πολιτισμό δεν πρόκειται να τις υλοποιήσει, καθώς επίσης και αυτές που είχαν γίνει για τον «Κλεισθένη» όπου ο κ. Νίκας είχε πει ότι δεν θα  φέρει κανένα αποτέλεσμα είπε:

Εδώ είναι πολιτικό το θέμα, όλα αυτά τα χρήματα για τα έργα που ψηφίζουμε , είναι εξασφαλισμένα από την υφιστάμενη περιφερειακή αρχή και από το υφιστάμενο περιφερειακό συμβούλιο, δεν είναι θέμα κανενός άλλου και δεν μπορεί κανένας από τους υπόλοιπους που θα έρθουν μετά να μειώσουν την προσπάθεια που έχει κάνει αυτό το συμβούλιο.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τον πολιτικό χρόνο και την πολιτική ευθύνη, πρόθεσή μας είναι να υλοποιηθούν όλα όσα είχαμε δεσμευτεί»

Κλείνοντας κάλεσε τον πρόεδρο να ορίσει νέα συνεδρίαση ΠεΣυ την επόμενη εβδομάδα για να μην μείνει καμία εκκρεμότητα. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στα μέλη του συμβουλίου ζήτησε,  να στηρίξουν αυτή την άποψη της περιφερειακής αρχής και να στηρίξουν την αξιοπρέπεια του θεσμού της περιφερικής αυτοδιοίκησης και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να άρει την συνέπεια και την υπευθυνότητα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Έπειτα λαμβάνοντας τον λόγο η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου συνεχάρη τους μέχρι πρότινος περιφερικούς συμβούλους για την εκλογή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και αυτούς που έκαναν τον αγώνα αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Μίλησε για την ευθύτητα της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Σούκουλη η οποία παραιτήθηκε και έδωσε τη θέση της στην κυρία Τίνα Γεωργάκη.

Σε αντιπαραβολή έθεσε την στάση των «αποστατών» της «Νέας Πελοποννήσου»  περιφερειακών συμβούλων  χαρακτηρίζοντας  ως αντιδημοκρατική και απαράδεκτη τη στάση τους, καθώς με την αποχή τους από τα συμβούλια έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου και δεν επιτρέπουν να εγκριθούν και να υλοποιηθούν έργα για τους πολίτες.

Ακολούθως μίλησε για την «επίθεση, όπως δήλωσε , στην αυτοδιοίκηση προσθέτοντας ότι είναι μεγάλη προσβολή και ατυχέστατη η δήλωση του κύριου Μαντά να στραφεί εναντίον του κύριου Τατούλη.

Τόσο μεγάλη αλαζονεία και κυνισμός από τον νέο βουλευτή που ο κ. Τατούλης του έδωσε τη δυνατότητα να αποτελέσει πολιτική προσωπικότητα είναι ένα κακό δείγμα γραφής

Τέλος, η κυρία Νικολάκου έκανε λόγο για την αυτοτέλεια του αυτοδιοικητικού θεσμού, αναφέροντας «αν είναι να ψηφίσουμε αναπτυξιακές στρατηγικές και μετά να υποκύπτουμε σε όποια άλλη απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής, απαξιώνουμε τον θεσμό που υπηρετούμε».

Το έργο που έχει παραχθεί φέρει τη σφραγίδα του κύριου Τατούλη και θα συνεχιστεί, ελπίζω  η νέα περιφερική αρχή να μην κάνει το ολέθριο λάθος και ανακόψει την ανοδική πορεία της περιφέρειας και τις δράσεις εξωστρέφειας.

Αν φανταστούμε την Πελοπόννησο του 2011 και του 2019 η περιφερειακή αρχή έκανε πολλά έργα και μέσα σε εννέα χρόνια άλλαξε την Πελοπόννησο, αν τα συγκρίνουμε  με αυτά που έγιναν τα προηγούμενα 50 χρόνια

Η κυρία Νικολάκου μίλησε για τη σημαντική αρωγή των υπηρεσιών της περιφέρειας στην υλοποίηση των έργων τονίζοντας ότι ο νέος περιφερειάρχης συναντά ομάδες ιδιωτών συμβούλων χωρίς την αρμόδια υπηρεσία.

Δεν πρέπει να είμαστε όλοι alert

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Πατσαρίνος μίλησε για τη νέα κυβέρνηση η οποία θέλει  να βγάλει την απλή αναλογική μη αποτελεσματική λέγοντας «δυστυχώς ακούμε τις άλλες δηλώσεις που μας οδηγούν σε προηγούμενα χρόνια. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να στηριχτεί να αναβαθμίσει και να έχει τους πόρους να παίξει τον ρόλο που της αντιστοιχεί γιατί έχει μείνει πολύ πίσω», αποκαλύπτοντας ότι ανησυχεί για το έργο βλέποντας και τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Τέλος ο κ. Τατούλης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είπε «Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικό μας έργο, το έργο του περιφερειακού συμβουλίου και συνεχίζουμε να κάνουμε ενέργειες ώστε αυτό το έργο επί των ημερών μας να εξελιχθεί και δεν το αφήνουμε σε κάποιους  άλλους που δεν γνωρίζουν πού είναι το έργο και πού η περιοχή.

Έφη Καστραντά

Πηγή: arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio