Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι - Αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Σάβ, 10/08/2019 - 09:59
Image

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό το βράδυ της Παρασκευής (9/8), όπου στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, συγκρούστηκαν δύο σκάφη. Από τη σύγκρουση υπάρχουν δύο νεκροί και μια γυναίκα σοβαρά τραυματίας η οποία μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο κοντινό νοσοκομείο.

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος -στο οποίο επέβαιναν συνολικά οκτώ με δέκα Γάλλοι τουρίστες- που έπλεε στην περιοχή -υπό άγνωστες, προς το παρόν, συνθήκες- συγκρούστηκε με μικρό ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις Έλληνες εκ των οποίων προέρχονται και τα θύματα.

Το φουσκωτό σκάφος πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τη μικρή ξύλινη βάρκα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους επιβάτες και να τραυματιστεί άλλο ένα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη, σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν πως υπάρχει η πιθανότητα πάνω στο μικρό ξύλινο σκάφος να υπήρχε και τέταρτο άτομο και έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού. Στην περιοχή επιχειρεί κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης, ιδιωτικά σκάφη και θαλάσσια ταξί έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, σε ενημέρωσή του για το περιστατικό, αναφέρει:

«Σύγκρουση φουσκωτού σκάφους με περίπου 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες με ξύλινο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Θυνί  Αργολίδας.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του ξύλινου σκάφους, η ανάσυρση 2 σορών αδρών και ο σοβαρός τραυματισμός γυναίκας, οι οποίοι επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος στο σημείο σπεύδουν 4 πλωτά σκάφη, 2 θαλάσσια ταξί και αναμένεται και ομάδα ΜΥΑ (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών)».

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio