Σχεδιασμός για τη χειμερινή περίοδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Δευ, 19/11/2018 - 19:14
Image

Αρκετά δύσκολη χαρακτήρισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος την εφετινή αντιπυρική περίοδο, σημειώνοντας ότι υπήρξαν μεγάλες εναλλαγές στα καιρικά φαινόμενα, με υψηλές θερμοκρασίες, δυνατούς ανέμους αλλά και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από τις 8 Ιουνίου έως και τις 26 Σεπτεμβρίου στην Πελοπόννησο υπήρξε υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) , έτσι η υπηρεσία ήταν συνέχεια σε επιφυλακή.

Η Πυροσβεστική με πολλές περιπολίες και με συσκέψεις κατάφερε να αντιμετωπίσει και να προλάβει περιστατικά τα οποία ίσως σε άλλες περιπτώσεις να είχαν προκαλέσει σημαντικότερες ζημιές.

Στην αντιπυρική περίοδο για το 2018 σημειώθηκαν 633 συμβάντα, ενώ ολόκληρο το έτος οι δασικές πυρκαγιές ήταν 833 αποτέλεσμα των οποίων ήταν  να καούν 13.000 στρέμματα γης.

Ο κ. Λαρέζος μίλησε αναλυτικά για τα περιστατικά πυρκαγιών στα οποία κλήθηκε η Πυροσβεστική, αλλά και την συμβολή της υπηρεσίες στο φαινόμενο του κυκλώνα «Ζορμπά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η υπηρεσία έλαβε 1.611 κλήσεις από πολίτες ενώ επενέβη σε 1.300 περιστατικά.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2018 είχε  καλά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι κι αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους, είτε αφορά στην πρόληψη είτε στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Τέλος, ο διοικητής ευχήθηκε καλό χειμώνα προσθέτοντας ότι η υπηρεσία ολοκληρώνει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης αντιπλημμυρικών φαινομένων και σύντομα θα υπάρξει και η επικύρωσή του.

Έφη Καστραντά

 

Από το ArcadiaPortal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio