Σφοδρή επίθεση Νικολάκου στα «πρωτοπαλίκαρα» του Νίκα (vid)

Mon, 22/04/2019 - 18:51

Πυρ και μανία εμφανίστηκε η αντιπεριφερειάρχης υποδομών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου, θέλοντας να απαντήσει σε δημοσίευμα εφημερίδας «Παραπολιτικά» που αναφέρεται στην εταιρία ΚΑΣΤΑΤ του αδερφού του κ. Πέτρου Τατούλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυρία Νικολάκου ταύτισε το δημοσίευμα με την τακτική που ακολουθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Νίκας και στρέφεται κατά του πολιτικού του αντιπάλου του, του νυν περιφερειάρχη.

Ξεκινώντας είπε: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη λάσπη και τη συκοφαντία που έχει επιλεγεί ως πολιτική από τον κ. Νικά και αυτό κορυφώθηκε με το δημοσίευμα στα ''Παραπολιτικά''. Είναι γεγονός ότι είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά γιατί έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις από τις προηγούμενες εκλογές».

Ξέρουμε ότι ο στόχος τους είναι να βλάψουν την περιφερειακή αρχή.

Η κυρία Νικολάκου, στη συνέχεια, κατέρριψε τα όσα περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Τέσσερα ψέματα λέγονται συνεχώς από τον κ. Νίκα και από κάποια πρωτοπαλίκαρα του Νίκα είτε από την εφημερίδα:

 1. Η εταιρία έχει πάρει το 50% των έργων στην περιφέρεια. Η αλήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ότι 0,5% των έργων της περιφέρειας έχει αναλάβει ΚΑΣΤΑΤ μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό.

2. Όποιος θέλει, μπορεί να αναζητήσει τους επίσημους αριθμούς για τα οικονομικά της εταιρίας.

3. Η εταιρία έχει παρουσιάσει εκτόξευση των κερδών της. Εμείς σε αυτό απαντάμε ότι την ότι την τριετία 2008-2011 η εταιρία είχε τριπλάσιο τζίρο από ό,τι τώρα.

4. Δεν υπάρχει ούτε μία απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρία, όσα έργα έχει αναλάβει η εταιρία είναι ύστερα από δημοπρασίες και διαγωνισμούς.

Υπήρξαν μεγάλες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες δόθηκαν χρήματα για έργα και ούτε ένα έργο δεν δόθηκε στη συγκεκριμένη εταιρία. Η εταιρία εξαιρέθηκε από επιλογή της περιφερειακής αρχής γιατί ήταν απευθείας αναθέσεις.

Μεταξύ άλλων η κυρία Νικολάκου μίλησε για τη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής.

«Για την οικονομική επιτροπή δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Οι απειλές από τον Νίκα και το πρωτοπαλίκαρό του τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Βλάση που προσπαθούν να δημιουργήσουν για ζητήματα διαφάνειας πέφτουν στο κενό», τόνισε.

«Σταματήστε, κύριε Νίκα, αυτή τν μέθοδο. Τον καλούμε να μιλήσει δημόσια για το πρόγραμμά του και τον καλούμε να μας πει πώς διαχειρίστηκε τα 7 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση των απορριμμάτων», είπε η κυρία Νικολάκου κάνοντας λόγο για ευτράπελα στον τρόπο διοίκησης του κ. Νίκα.

Επίσης στη συνέντευξη βρέθηκε και τοποθετήθηκε ο κ. Κωστόγιαννης ο οποίος μίλησε για τα τεχνικά στοιχεία των παρατάσεων. Μίλησε για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΣΤΑΤ και για τις παρατάσεις οι οποίες βαρύνουν τον εργολάβο.

«Η μεγάλη δυναμική της ''Νέας Πελοποννήσου'' είναι βέβαιο ότι έχουν προκαλέσει πανικό στους αντιπάλους αλλά ο κ. Νίκας πίστευε σε μια εύκολη εκλογική μάχη και ότι ο κ. Τατούλης θα υποχωρούσε και θα υπέκυπτε στις απειλές,  με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη.  Παλεύουμε για να μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν προδώσαμε τους πολίτες.  Στον δήμο του είναι το πιο αμαρτωλό έργο του ΕΣΠΑ. Ας μην παρουσιάζεται σαν να φοράει φωτοστέφανο».

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio