Πορεία διαμαρτυρίας Εκπαιδευτών Οδηγών περιφέρειας Πελοποννήσου (pics,vid)

Τετ, 14/11/2018 - 19:16
Image

Μεγάλη κινητοποίηση από τους εκπαιδευτές οδηγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Τα Σωματεία Εκπαιδευτών Οδηγών συγκεντρώθηκαν στην οδό Μουτζουροπούλου στις 11:00. Σε πορεία, εκατόν είκοσι περίπου οχήματα κατέκλυσαν το κέντρο της Τρίπολης και με κόρνες και πανό κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου διαμαρτυρόμενοι για το «στοπ» που έχει μπει στις εξετάσεις καθώς και για το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο για τα διπλώματα οδήγησης. 

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ζητούν από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ξεκινήσουν άμεσα οι εξετάσεις οι οποίες έχουν διακοπεί, να συμμετέχουν και αυτοί στο διάλογο για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο και διεκδικούν αναβάθμιση του έργου του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αλλά και του έργου εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, καθώς και εκπρόσωποι των εκπαιδευτών Πελοποννήσου συναντηθήκαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και με τη θεματική αντιπεριφερειάχη κυρία Ντίνα Νικολάκου και ζήτησαν την παρέμβασή τους προκειμένου να δοθεί κάποια λύση καθώς και τους επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και έχει κάνει παρεμβάσεις προς την επίλυσή του. Ανέφερε ότι τα χέρια της Περιφέρειας είναι δεμένα καθώς πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση.

Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο με τη νομοθετική ρύθμιση, αλλά εντοπίζεται πρόβλημα και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες στης Περιφέρειας που αντιμετωπίσουν το ζήτημα των εξετάσεων των οδηγών άνω το 75 ετών.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η πηγή κωλυσιεργιών είναι το ίδιο το υπουργείο και η πολιτική του ηγεσία.

«Θεωρώ ότι η εμπλοκή θα είναι πολύ μεγάλη και μακροχρόνια, έχω λάβει δεσμεύσεις ότι στις 29 Νοεμβρίου θα περάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο» είπε.

Μετά το τέλος της πορείας, οι οδηγοί είχαν προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πορεία διαμαρτυρίας, τη συνάντηση των εκπαιδευτών με τον περιφερειάρχη καθώς και τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Διαμαντή Ηλιάδη, του κ. Χρήστου Καλαμαρά εκπρόσωπου εκπαιδευτών Πελοποννήσου καθώς και της κυρίας Νικολάκου.

Έφη Καστραντά

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio