Νίκας: Όποιος έχει έτοιμη μελέτη έργων για την Υγεία χρηματοδοτείται (vid)

Παρ, 04/10/2019 - 19:43
Image

Σε ανακοινώσεις προς τους δημοσιογράφους προχώρησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Αφού μίλησε για τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το «Διάζωμα» για τα αρχαία θέατρα των πέντε Νομών, αφού αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στις λύσεις που προκρίνει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε την έναρξη, εντός τεσσάρων - πέντε μηνών, χρήσης διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το οποίο, όπως είπε, έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε. Όπως είπε, το διπλογραφικό σύστημα προσφέρει διαφάνεια, διασφαλίζει τους υπαλλήλους,και γίνεται καλύτερα ο έλεγχος.

Ο κ. περιφερειάρχης επανέλαβε ότι πολιτική της περιφερειακής αρχής είναι να προωθεί μεγάλα έργα, άδρευσης, οδικού δικτύου: «Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας, όλα τα άλλα είναι δουλειά των Δήμων και υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για αυτό, όπως ο ΦιλόΔημος που είναι το καλύτερο πρόγραμμα. Δεν έχουμε υπηρεσίες για να κάνουν τις μελέτες. Θα τα αξιολογήσουμε όλα, όσα έχει υποσχεθεί η προηγούμενη περιφερειακή αρχή».

Ωστόσο, ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: «Θα βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα όπου έχει ανάγκη, το ΠεΣυ ομοφωνεί σε αυτό, να στηρίξουμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Επίσης, ο κ. περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σύσταση Επιτροπής ΕΣΠΑ: «Εκεί θα υπάρχουν εκπρόσωποι και υπάλληλοι από όλες τις παρατάξεις, έχουμε 300 εκατ. ευρώ στον αέρα, χωρίς μελέτες, και πρέπει να τρέξουμε ώστε να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα. Πάντα μεγάλα έργα, πάντα έργα που θα φέρνουν πλούτη. Πάντα θα μετράμε το κόστος και το όφελος».

Ακόμα, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την καθ' ύψος επέκταση του νοσοκομείου, ο οποίος, όπως τόνισε, είχε έτοιμη μελέτη για την κατασκευή ενός ακόμα ορόφου. Ο κ. Νίκας είπε ότι τα χρήματα υπάρχουν. Πρόκειται για 3 εκατ. Ευρώ για τη υγεία.

Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Νίκας είπε ότι όποιος έχει έτοιμη μελέτη, τα έργα θα γίνονται αμέσως.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είπε ότι θα έχει συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και για την περιοχή της Μεγαλόπολης υπογράμμισε:

Θα είμαι αρωγός στη Μεγαλόπολη να την κρατήσουμε όρθια, να προοδεύει πάντα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό.

Περισσότερα στο ArcadiaPortal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio