Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μανώλης Σκαντζός

Κυρ, 08/09/2019 - 12:03
Image

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός είναι και επίσημα ο πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν των διαδικασιών που έλαβαν χώρα, όπως ορίζεται από τον Νόμο, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου,

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός έλαβε συνολικά 26 ψήφους υπέρ, 17 κατά, 5 αποχές, 1 «παρών» και εξελέγη πρόεδρος. Αν και η παράταξη του κ. Νίκα αποδέχθηκε στο πλαίσιο της συναίνεσης τους υποψηφίους για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του ΠεΣυ, η «Νέα Πελοπόννησος» καταψήφισε τον κ. Σκαντζό. Σημειώνουμε ότι ο κ. Τατούλης είπε συγκεκριμένα:

«Ο προτεινόμενος πρόεδρος είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΠεΣυ. Τοποθετούμαι πολιτικά απέναντι σε μια πρόταση. Είναι η πολιτική μας θέση. Ξεκαθαρίζουμε ότι διαφωνούμε στο πρόσωπο».

Ο κ. Σκαντζός, μετά την ψηφοφορία, λαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και τυπικά, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τους συναδέλφους της παράταξής του, ευχαρίστησε τις παρατάξεις που τον στήριξαν και τον εμπιστεύονται και ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του που δεν τον τίμησαν και δήλωσε ότι θα εργαστεί μαζί με όλο το προεδρείο για να λειτουργήσει σωστά και εποικοδομητικά το ΠεΣυ.

Στη συνέχεια, μια παρατήρησή του προκάλεσε την ένσταση της κυρίας Ντίνας Νικολάκου. Ο πρόεδρος είπε: «Κατ’ αρχάς θα δώσουμε κύρος στο ΠεΣυ, διότι η εικόνα της λειτουργίας του δεν ήταν η καλύτερη, και αυτό ήταν κοινώς παραδεκτό».

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου εξανέστη, λέγοντας στον πρόεδρο ότι δεν ξεκινάει καλά με επικρίσεις, και προκαλώντας τον να την αποβάλει, με τον κ. Σκαντζό να λέει ότι ο ίδιος δεν θα αποβάλει κανέναν.

Ο κ. πρόεδρος επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί κύρος στο Σώμα και επεσήμανε ότι η ευθύνη ήταν συλλογική και συνολική για το γεγονός ότι το ΠεΣυ έχει χάσει το κύρος του και εξακολούθησε λέγοντας ότι ο λόγος δεν θα αφαιρεθεί ποτέ από κανέναν. Η κυρία Νικολάκου ζήτησε συγγνώμη, διότι η ίδια δεν είχε ακούσει ότι ο κ. Σκαντζός είχε μιλήσει για συνολική ευθύνη και όχι ότι η ευθύνη βάρυνε τον προηγούμενο πρόεδρο.

Πηγή : arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio