Τι άλλο θα δούμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Παρ, 13/04/2018 - 12:30
Image

Μια μελέτη που δε μας παρουσίασε ποτέ κανείς και αφορά σοβαρό έργο που μεγάλο μέρος του έχει ήδη εκτελεστεί (!), κληθήκαμε να εγκρίνουμε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) την Τρίτη 10/4/18.

Ήταν το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε την έγκριση μελέτης για τη διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου του Γυθείου, που έχει χαρακτηριστεί εθνικός και επαρχιακός. Πρόκειται για έναν δρόμο μεγάλης αξίας για την πόλη, μιας και συνδέεται με ζητήματα λειτουργίας του λιμανιού, κυκλοφοριακά, επαγγελματικά (με τα κατά μήκος ιδιωτικά καταστήματα), έκτακτης ανάγκης, εξυπηρέτησης των πεζών, των ποδηλάτων κ.λπ.

Με τόσες σοβαρές χρήσεις και με την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, όπου άλλες γνωμοδοτούν και άλλες εγκρίνουν, θα περίμενε κανείς μια τέτοια μελέτη αφενός να είναι άρτια και αφετέρου συντεταγμένα να ακολουθήσει για έγκριση όλες τις θεσμοθετημένες διαδικασίες και μετά να προχωρήσει η υλοποίησή της (το έργο).

Ωστόσο, εμείς στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. κληθήκαμε να αποφανθούμε για:

α) Μια μελέτη που δεν είδαμε ποτέ και δεν την παρουσίασε κανείς!
 

β) Μια μελέτη για την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το 111480/18.5.2017 έγγραφό της έχει ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία για να αποφανθεί και για να την προωθήσει περαιτέρω και, το πιο σημαντικό
 

γ) Μια μελέτη που, όπως ακούσαμε από την αρμόδια αντιδήμαρχο, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, έχει εκτελεστεί επί τόπου μεγάλο μέρος της!!!

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι με αυτά τα στοιχεία και παρά τις έντονες αντιδράσεις κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών της περιοχής, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη με το επιχείρημα του Περιφερειάρχη ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς, άρα και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης!

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος σέβεται τις διαδικασίες, τους νόμους και το Περιφερειακό Συμβούλιο και γιατί αφήνουν να εκτίθενται και να διασύρονται συλλογικά όργανα, όπως είναι το ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης!
 

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται εκτελεσμένα έργα του Δήμου Ανατολικής Μάνης για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οφείλουμε αυτό να το σταματήσουμε. Όλη η ευθύνη είναι στον Περιφερειάρχη, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη χωρική Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας που επιτρέπουν να έρχονται για συζήτηση και έγκριση μελέτες με τέτοια χαρακτηριστικά.

Πηγαίνοντας για τις εκλογές του 2019, κάποιοι ξεχνούν και υποτάσσουν το θεσμικό τους ρόλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελατειακές σχέσεις. Ο κατήφορος αυτός που δεν έχει “πάτο”, μιας και ξεπερνούν τα αυτονόητα, τους βάζει απέναντι στην κοινή γνώμη, στη λογική και τις απαιτήσεις των καιρών να αλλάξει ρότα αυτή η κοινωνία.

Ας μην ψάχνουμε μόνο μακριά μας να βρούμε τους υπαίτιους για τη μνημονιακή μας βαρβαρότητα.

Τρίπολη 13/4/18

Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio