Τατούλης σε αντιπολίτευση: Κάποιοι «κουτοπόνηροι» θεωρούν τους πολίτες αδαείς

Τρί, 30/01/2018 - 23:04
Image

«Ο μόνος παράγοντας που δεν έκανε πίσω στις απόψεις του και στο σχέδιό του ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υποστήριξε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ με απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όλοι οι άλλοι το μόνο που έκαναν ήταν να επαναπροσεγγίσουν την άποψη της Περιφέρειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση το θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.

Το έργο θα γίνει, σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε οφείλεται στο νομικό κενό που δημιούργησε η Κυβέρνηση μαζί με βουλευτές άλλων κομμάτων και για το λόγο αυτό απαιτήθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφασίσει υπέρ του έργου και λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης ζήτησε από το ΦΟΔΣΑ συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία ήδη ο ΦΟΔΣΑ έχει στείλει» ανέφερε ακόμα ο κ. Τατούλης και σχολιάζοντας τα ψέματα της αντιπολίτευσης διευκρίνισε ακόμα μια φορά ότι τον ΠΕΣΔΑ τον κατάρτισε ο ΦΟΔΣΑ και τον επικύρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας ο Περιφερειάρχης την ανακόλουθη στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δήλωσε ότι «ενώ αρχικά ήταν πολέμιος των ΣΔΙΤ, τώρα έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής τους. Παραμένει ωστόσο φανατικός εχθρός της ΣΔΙΤ για το έργο της Πελοποννήσου. Φτάνει μάλιστα σε σημείο να μας εγκαλεί γιατί καθυστερεί το έργο η Περιφέρεια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις από την Κυβέρνησή του».

Σε ότι αφορά το θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «έχουμε αναπλάσει το σύνολο των ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να έχουμε αποκαταστήσει μεγάλες περιβαλλοντικές βλάβες και να έχουμε γλιτώσει τους Πελοποννήσιους πολίτες από τεράστια πρόστιμα».

Οι ΧΑΔΑ που αποκαθιστά τώρα η Περιφέρεια είναι αυτοί που με ευθύνη ορισμένων επιτήδειων Δημάρχων δεν είχαν δηλωθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Για τους ΧΑΔΑ αυτούς υπήρχε, αφενός, ο κίνδυνος να επιβληθούν δυσβάσταχτα πρόστιμα, αφετέρου το κόστος αποκατάστασης θα έπρεπε να το επωμιστούν οι Δημότες.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, ο οποίος καίγεται με ευθύνη του Δημάρχου, «ο οποίος έχει αστικές και ποινικές ευθύνες, και κανείς, εκτός από εμάς, δεν αντιδρά για τις διοξίνες που εκπέμπει και τη μόλυνση των υδάτων».

Σε ότι αφορά το ΧΥΤΕΑ Μεγαλόπολης, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι, λόγω της εξαιρετικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής. Για το λόγο αυτό, μετά από εισήγησή μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει πάρει σχετική απόφαση».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε: «ξαναφέρνετε το θέμα των απορριμμάτων προς συζήτηση και αποκαλύπτετε την ανύπαρκτη και ανεύθυνη στάση σας προωθώντας απόψεις άσχετες με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και στο δημόσιο διάλογο, κάποιοι ωστόσο «κουτοπόνηροι» θεωρούν τους πολίτες αδαείς. Θέλουν να συντηρούν το παραμύθι τους με τα αλλεπάλληλα ψεύδη τους, τα οποία συνιστούν ξεκάθαρα πρακτική «γκεμπελισμού». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης συνυπογράφεται και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρόλο που έχουν διαφορετική άποψη. Αυτό συνιστά ασφαλώς ένα πρωτοφανές πολιτικό πείραμα».

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio