Τατούλης: Ίδρυση Περιφερειακής Τράπεζας, Ελληνοκινεζικού Πάρκου στην Τρίπολη και προκήρυξη ΣΔΙΤ Μαρίνας Ναυπλίου

Δευ, 16/07/2018 - 20:01
Image

Σε τρία έργα σταθμό για την Πελοπόννησο που βρίσκονται στο πλαίσιο υλοποίησης άμεσα αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην ίδρυση Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο στη βάση του μοντέλου της γερμανικής Sparkassen, στην δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου με Κινέζους Επιχειρηματίες στην Τρίπολη και στον υπό προκήρυξη διεθνή διαγωνισμό ΣΔΙΤ για την Μαρίνα του Ναυπλίου σε συνεργασία με τον Δήμο και την Λιμενική αρχή.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε ακόμα και στην συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στον οποίο κοινοποίησε τα σχέδια και τις προχωρημένες συμφωνίες και σχεδιασμό που έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τα τρία έργα σημειώνοντας την θετική αποδοχή και τις διαβεβαιώσεις από μέρους του κου Δραγασάκη ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

“Θα υπάρχει νομοθετική θωράκιση για τη δημιουργία μιας τράπεζας Περιφερειακού χαρακτήρα, η οποία θα είναι αποταμιευτική και θα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης απαντώντας στον Χάρη Ντιγριντάκη υπογραμμίζοντας ακόμα ότι η τράπεζα αυτή “θα είναι και χορηγική για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα δημιουργήσει καινούργιες δυνατότητες χρηματοδοτικών εργαλείων που θα αποτελέσουν μία μεγάλη έκπληξη για τη χώρα”.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για πολλές εκπλήξεις στη σύσταση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας στην οποία η Περιφέρεια θα έχει βασικό ρόλο στο σχήμα των εταίρων που θα την απαρτίζουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέσα στον επόμενο μήνα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τον διαβεβαίωσε ότι “θα έχουμε νομοθετικά όλη τη δυνατότητα για να προχωρήσουμε”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε διεξοδικά και στις προωθημένες συμφωνίες με Κινέζους Επιχειρηματίες για την δημιουργία του πρώτου ελληνοκινεζικού πάρκου στην Τρίπολη, ένα έργο που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα δώσει νέα ώθηση πάνω στην αλλαγή μοντέλου της πραγματικής μας οικονομίας.

“Είμαστε σε πολύ καλή πορεία, ενημερώθηκε και η κυβέρνηση” ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι στο πάρκο αυτό “Θα μπορούν να συμμετέχουν και ελληνικές επιχειρήσεις σε σύμπραξη με τις Κινεζικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν. Είμαστε σε συμφωνία με τους Κινέζους. Είναι η πρώτη φορά που θα εγκατασταθούν κινεζικές με ελληνικές εταιρείες στο χώρο του βιοτεχνολογικού πάρκου.”

Κλείνοντας την συνέντευξη στον Χάρη Ντιγριντάκη στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι στην Πελοπόννησο αναπτύσσονται νέες προοπτικές και διαφορετικές πολιτικές από ότι σε όλη την χώρα και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για το ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια με προγραμματική συμφωνία με το Δήμο Ναυπλιέων και τη Λιμενική αρχή προτίθεται να προκηρύξει μέσα στο Σεπτέμβριο τον Διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου.

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio