«Πράσινο φως» από το ελεγκτικό για την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα (vid)

Παρ, 23/02/2018 - 07:57
Image

Να ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Νίκος Πατσαρίνος στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Να αναφέρουμε ότι με αριθ. Ε΄ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ με  ΠΡΑΞΗ  435/2017 απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου επεστράφη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον ΦΟΔΣΑ η Προγραμματική Σύμβαση.

Ο κ. Πατσαρίνος ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, με την κυρία Ντίνα Νικολάκου να αναφέρει ότι η απόφαση του ελεγκτικού δεν εμποδίζει την υπογραφή της σύμβασης.

Τόνισε ότι πρόκειται για μία δευτερογενή σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης της ΣΔΙΤ και ύστερα θα ακολουθήσει υπογραφή της κεντρικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου και της αναδόχου εταιρείας.

 Η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα χρονικό διάστημα που θα πρέπει ο κύριος του έργου, δηλαδή η Περιφέρεια να καλέσει όλους τους συναρμόδιους και να οριστικοποιηθεί υπογραφή της σύμβασης.

Δεν υπάρχει κανένα στάδιο καθυστέρησης σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της  κυρίας Νικολάκου.  Τέλος η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την επόμενη εβδομάδα ίσως, θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και απαντήσεις.

Όσον αφορά με τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που έχουν προκύψει , η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι η νομική υπηρεσία θα αναλάβει, και τέλος σημείωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να φέρει στην Περιφέρεια ό,τι χαρτιά χρειάζονται για το ζήτημα.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio