Περιφέρεια Πελοποννήσου: Να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο

Παρ, 19/01/2018 - 14:22
Image

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο. 

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της η Περιφερειακή αρχή στόχο έχει την ενίσχυση των υποδομών της ούτως ώστε να ενισχύει ολοένα και περισσότερο την εδαφική, κοινωνική και οικονομική της συνοχή.

Τάσσεται απέναντι από τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα μεγάλα προβλήματα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει και θα δυσκολέψουν την αναπτυξιακή της πορεία.

Με τη συνεπή της ακλόνητη στάση έχει στο παρελθόν αποτρέψει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και δεν τεκμηριώνονται από αμφίβολα δημοσιονομικά οφέλη.

Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να υπηρετήσουν αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά συγκεκριμένες μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Δελτίο Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

Στην Ελλαδα του σημερα μαλλον ορισμενοι εχουν ξεφυγει εντελως.1ον Ποιος κρινει οτι οποαδηποτε διαφορετικη αποψη εχει σκοπιμοτητες μικροπολιτικες.2ον Που ακριβως αναφερεται οτι η Περιφερεια εχει λογο σε στρατιωτικα θεματα.3ον Υπαρχει μια πολη της Πελοποννησου χωρις στρατοπεδο? Εκμεταλευονται μερικοι την αδυναμια απαντησης της στρατ. ηγεσιας και λενε οτι τους ερθει.3ον Οταν πριν 30χρονια υπηρετησα εκανα 7 μηνες στη Σπαρτη ,που εινσι Κεντρο Εκπ. με συνολικο χρονο θητειας 21 μηνες..Σημερα με 9 μηνες θητεια θα απολυομουν απο την ακριτικη Σπαρτη?4ον Ισως ορισμενοι πιστευουν οτι ο Γονιος του φανταρου απο Θρακη, Νησια ειναι Μαλακας επειδη ο Τατουλης ειναι ομορφος και πρεπει να στελνει λεφτα και παιδι ,Ακριβως αυτο ειναι μικροπολιτικη 5ον Μην ασχοληστε με τετοια θεματα ,λυστε τα δικα σας

Όταν εκεί στην Περιφέρεια δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ από την ΕΡΗΜΩΣΗ ποιος περιμένει να κατανοήσουν τι σημαίνει ανάπτυξη και πώς επιτυγχάνεται; Με αυτές τις φιλοσοφίες και πολιτικές φτάσαμε στο κάθε χωριό και στρατόπεδο, κάθε γειτονιά και πανεπιστήμιο...για να εξυπηρετούν κάποιοι τις όποιες βλέψεις τους...και να βουλιάζει η πατρίδα.

Τι σχέση έχουν τα στρατόπεδα με την ερημοποίηση της ελληνικής γης και υπαίθρου; Όση σχέση έχουν κάποιοι με την ανάπτυξη και την πολιτική. Ερημοποίηση κύριοι σημαίνει η υποβάθμιση της γης και όταν μία ξηρή περιοχή μετατρεπεται σε ξηρότερη εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.Μην μπερδεύετε λοιπόν την ερήμωση με την ερημοποίηση. Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη, τα οποία σηματοδοτούν και χαρακτηρίζουν και αιτιολογούν πολλά

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio