Ν. Γιαννακόπουλος: Δυστυχώς η Νέα Γενιά πλήττεται βάναυσα

Τετ, 14/03/2018 - 08:39
Image

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πλέον όλο και πιο έντονα εμφανές το κενό και η απραξία που διέπει την κυβέρνηση, η οποία μέσω των «δομών» που δημιουργεί εγκαθιστά στην συνείδηση των πολιτών στοιχεία ωχαδερφισμού, αμφιβολίας , φοβίας για πολεμικά ενδεχόμενα στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Οριστική η κυβερνητική απραξία και σύγχυση, που προκαλεί τεράστιο κενό κυβερνησιμότητας.

Η Ελλάς φαίνεται να παίζει με την φωτιά δίχως όμως να το έχει επιλέξει η ίδια αλλά σερνόμενη πίσω από εξελίξεις που οργανώνουν άλλοι.

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ θα κάνει τα πάντα για λίγες ακόμη στιγμές κυβερνητικής ξεγνοιασιάς, προσπαθώντας να εγκαθιδρύσει κράτος μέσα στο κράτος .

Οι ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ καταρρέουν μέρα με την μέρα και αντί να έχουν φέρει αυτά για τα οποία θα μπορούσαν να ήταν περήφανοι, αλλάζοντας  πραγματικά την πολιτική ζωή του τόπου, αποδείχθηκε περίτρανα το κενό των σκέψεων και των πράξεων του «Συριζοαριστερισμού».

Λίγος είναι πλέον ο καιρός που απομένει για τους καρεκλοκένταυρους ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ.

 Έταξαν πολλά έκαναν χειρότερα.

Πλέον ο κόσμος όλοι εμείς οι απλοί πολίτες ζητούμε πολιτική αλλαγή.

Ήρθε η ώρα του λαού.

Προσωπικά δεν θυμάμαι την Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση, σε διεθνή απαξίωση, με ελληνίδες μανάδες υπαξιωματικών του ελληνικού στρατού να έχουν τα παιδιά τους σε τούρκικες φυλακές … με έλληνες πολίτες σε έντονη εξαθλίωση.

Σκοπός μου δεν είναι να παραθέσω μετρήσεις και αναλύσεις για την ανεργία και τους οικονομικούς δείκτες, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε, όλοι μας βιώνουμε, όλοι μας καταλαβαίνουμε…! Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι περίπου 630 χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με 327 ευρώ το μήνα.

Δυστυχώς η Νέα Γενιά πλήττεται βάναυσα.

Σκοπός μου είναι να αφυπνίσω τις πολιτικές δυνάμεις που έρχονται, να αφουγκραστούν την κοινωνία να κατέβουν στο πεζοδρόμιο, στην αγορά, να ακούσουν τις αγωνίες, τους φόβους των συμπολιτών μας, να επιλέξουν πολιτικές και πρόσωπα τέτοια που να είναι  ικανά να καταλάβουν τους Έλληνες και να αλλάξουν την Ελλάδα μας, μια χώρα που δυστυχώς πάλι βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ανθρώπους που να είναι έξω από την γυάλα της εξουσίας, έξω από τα αναπαυτικά σαλόνια. Να προσκαλέσει και «εκμεταλλευτεί» ανθρώπους έξω από πολιτικά τζάκια να στείλει μήνυμα ανάδειξης νέων στελεχών σε όλα τα επίπεδα και όλες τις βαθμίδες. Τέλος στις κλίκες - Τέλος στις κλειστές συμφωνίες.

Γνώστες της ζωής, της καθημερινότητας, αλλά και επιστήμονες με ψυχή που θα μπορέσουν να στηρίξουν την Ελλάδα στα δύσκολα που έρχονται.

Γιατί  πιστεύω ότι πλέον κανείς,  δεν μπορεί να πιστέψει το νέο αφήγημα-ψέμα του κ. Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια…! Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει στις θολές «δεσμεύσεις» που έκανε ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του εδώ από την πόλη μας την Τρίπολη.

Μίλησαν για επενδύσεις στoν τόπο μας…, δυστυχώς  βλέπουν την Μεγαλόπολη ως χώρο καλλιέργειας αρωματικών φυτών και ΚΑΝΝΑΒΗΣ…

Λυπάμαι ειλικρινά αν αυτό είναι το αναπτυξιακό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αρκαδία.

Απολαύσαμε χορευτικές πιρουέτες που κάνουν ορισμένοι, με αντιμετωπίσεις και ιδεολογικές προσεγγίσεις σε φλέγοντα θέματα που αφορούν τον τόπο μας και αποδεικνύουν την πολιτική τους γύμνια. Παρατηρήσαμε την μη έκφραση άποψης , ούτε καν αντίρρησης από άλλους, που εμφανίζουν εαυτούς ως “Σωτήρες του Τόπου”.

Όσον αφορά για την αύξηση των εξαγωγών από τις ελληνικές επιχειρήσεις ας είναι καλά  οι  Έλληνες Επιχειρηματίες και Παραγωγοί οι οποίοι παρά όλες τις αντιξοότητες καταφέρνουν να πετυχαίνουν χωρίς καμία κρατική βοήθεια.

Τι να πούμε για τους παραγωγούς κρασιού…(φόρος στο κρασί ) απλά ήρωες.

Όσο για την αύξηση που μας ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 30% στις ξένες άμεσες επενδύσεις από το 2016… είναι τόσο λίγες που η αύξηση που παρουσιάζετε, είναι στην ουσία μηδενική !!

Μόνο όταν γίνει εκ νέου μπροστάρης στην ελληνική οικονομία η μικρομεσαία επιχείρηση τότε και μόνο τότε θα επανέλθει η κατάσταση σε ευνοϊκότερα επίπεδα. Με την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και  ιδιωτικοποιήσεων. Την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Οι εποχές χωρίς κανόνες, πρόγραμμα και ξεκάθαρη στόχευση σταματούν εδώ. 

                                    Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος

                                          Πολιτικός Μηχανικός

                          Στέλεχος Τομέα Οικονομίας & Ανάπτυξης Ν.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio