Τα τοπικά προϊόντα που βρήκαμε στην Καστάνιτσα (pics)

Mon, 28/10/2019 - 09:29

Στην Γιορτή Κάστανου συμμετείχαν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής για να πουλήσουν τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες. Οι επισκέπτες βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα πολύ καλής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές, όπως μέλι, κάστανα, ελιές, βότανα από το βουνό, τυριά, κρέμες από βιολογικά βότανα κ.α.

Αυτό το άρθρο δεν είναι για να "ευλογήσουμε τα γένια μας" αλλά για να επισημάνουμε την δυνατότητα δοκιμής, που έχουν οι επισκέπτες της, πριν την αγορά, την δεδομένη πολύ καλή ποιότητα αλλά και τις πολύ καλές τιμές. Για παράδειγμα στην Αθήνα είτε σε λαική είτε σε μανάβικο βρήκαμε πρόσφατα τιμές 4 έως 5 ευρώ στα κάστανα και χθες στην γιορτή κάστανου τα αγοράσαμε με μόλις 2,5 ευρώ το κιλό. Το μέλι στη συσκευασία μισού κιλού κόστιζε 10-12 ευρώ ενώ και στην Αθήνα αν το βρούμε σε αυτές τις τιμές είναι σχεδόν σίγουρα κακής ποιότητας.

proionta

Πέρα από την καλή ποιότητα και τις καλές τιμές, η στήριξη στην τοπική οικονομία είναι πολύ σημαντική. Αυτές οι γιορτές βοηθάνε πάρα πολύ τις οικογένειες τις περιοχής μας και με μια οργάνωση ώστε να μην διεξάγονται πολλές γιορτές την ίδια μέρα θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο και τους παραγωγούς μας.

meli

Και για το τέλος αφήσαμε έναν καλλιτέχνη ο οποίος κάνει ξύλινες κατασκευές και μας εντυπωσίασε με τις δημιουργίες του.

kallitexnis

aa

aa

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio