Σύμφωνο Εταιρειών με έδρα την Τρίπολη και το Ντουμπάι

Τρί, 27/03/2018 - 11:50
Image
Image
Image

Το BUSINESS LAB (www.businesslab.gr) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη RACS Quality Certificates Issuing Services (www.racs-me.com), μια πολυεθνική εταιρεία Πιστοποίησης και Διαπίστωσης Συμμόρφωσης που εδρεύει στο Dubai και ειδικεύεται στην Πιστοποίηση Προϊόντων και Εγκαταστάσεων σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα που απαιτούνται στις εκάστοτε διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, την ημέρα των εγκαινίων της Gulfood 2018, της παγκοσμίως μεγαλύτερης ετήσιας Έκθεσης Τροφίμων,  ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Χρήστο Σταμπουλόπουλο η επίσημη συνεργασία της RACS, της εταιρείας Πιστοποιήσεων που είναι αναγνωρισμένη από την αρμόδια κρατική αρχή ESMA (www.esma.gov.ae/en-us), και διαπιστευμένη από το GCC Accreditation Centre GAC (http://gcc-accreditation.net) με το ΒUSINESS LAB ως πρώτου φορέα στην Ελλάδα που θα δύναται να αναλαμβάνει για λογαριασμό της RACS, πιστοποιήσεις HALAL για παραγωγούς που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις χώρες του Αραβικού Κόλπου (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν, Μπαχρέιν, Υεμένη).

Ο κ. Σταμπουλόπουλος επεσήμανε ότι λόγω της πρόσφατης αλλαγής του καθεστώτος πιστοποίησης HALAL στα ΗΑΕ, η αρμόδια αρχή Emirates Authority For Standardization and Metrology–ESMA, προέβη σε αναθεώρηση των φορέων τα πιστοποιητικά των οποίων αναγνωρίζονται στα ΗΑΕ. Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτόν, κανένας ελληνικός φορέας πιστοποίησης δεν αναγνωρίζεται επίσημα στα ΗΑΕ μέχρι τώρα.  Κατόπιν ενεργειών του ιδίου του Εμπορικού Ακολούθου, αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η συνεργασία της RACS με το BUSINESS LAB για την απευθείας πιστοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων.

Η εταιρεία RACS, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και έχει γραφεία σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας διεθνής φορέας Αξιολόγησης Συστημάτων Συμμόρφωσης σε Πρότυπα Ποιότητας  και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πελάτες που επιθυμούν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις αυξανόμενες προκλήσεις της διαχείρισης ποιότητας και κοινωνικής ευθύνης. Συνεργάζεται με κατασκευαστές, εμπόρους και διανομείς αξιολογώντας τα προϊόντα τους και τις διαδικασίες που ακολουθούν προκειμένου να επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τα πρότυπα που απαιτούνται στις αγορές που επιθυμούν να απευθυνθούν.

Το BUSINESS LAB, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων, δραστηριοποιείται και στον τομέα της προετοιμασίας παραγωγών για εξαγωγή προϊόντων στις χώρες του Αραβικού Κόλπου μέσω της συνεργασίας του από το 2016 με την εισαγωγική εταιρεία G&D Natural Products που εδρεύει στο Dubai.

Μετά από διετή προετοιμασία και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στα ΗΑΕ, το BUSINESS LAB επεκτείνει το αντικείμενο εργασιών του, κατόπιν της συμφωνίας του με την εταιρεία RACS και γίνεται ο πρώτος ελληνικός φορέας που θα συμβάλλει στην παροχή πιστοποίησης HALAL και Emirates Quality Mark (EQM).

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προσβλέπει με ενθουσιασμό στην προώθηση των Ελλήνων επιχειρηματιών και παραγωγών προκειμένου να επεκταθούν στις αγορές του εξωτερικού, έχοντας ολοκληρωμένο εξαγωγικό προφίλ και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο διεθνή αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio