Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τετ, 09/01/2019 - 19:30
Image

Την επανεξέταση της απόφασης περί διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια Αρκαδίας, ζητά σε επιστολή του προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  Ελλάδος, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. 

Αναλυτικά η παρέμβαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ
Αυξάνεται από το νέο έτος η τιμή της πλαστικής σακούλας, από τα 4 στα 9 λεπτά.
Στόχος είναι να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η χρήση της και συγκεκριμένα στις 90 σακούλες ετησίως ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025. Τα καταστήματα μπορούν να προμηθευτούν σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές και έτσι να απαλλαγούν από τον επιπλέον κωδικό που θα πρέπει να «περάσουν» στην ταμειακή μηχανή. Δεν χρεώνονται επίσης οι νέου τύπου πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές. Δεν χρεώνονται επίσης οι σακούλες που είναι μικρότερες των 15 μικρομέτρων.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2.527 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ 411,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασία αξιολόγησης των 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Στην αρχική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠΑΝΕΚ προστέθηκαν, σύμφωνα με την 4η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, 100 εκατομμύρια ευρώ από πόρους 11 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και παράλληλα διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝΕΚ από 120 σε 240 εκατ. ευρώ.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2019
Παράταση ενός ακόμα χρόνου και για το 2019 παίρνει εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έπεισε τους θεσμούς για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, ο οποίος πλέον έχει επιταχύνει σημαντικά την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται και φέρνει αποτελέσματα αναφορικά με την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών. 
  
ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΧΘΗ ΑΙΤΙΑ
Αναστέλλεται για ένα ακόμη φορολογικό έτος και συγκεκριμένα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αίτια. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα αναστολή δίδεται για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Με άλλη διάταξη, παρατείνεται για ένα ακόμη έτος και ειδικότερα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η μη αναπροσαρμογή των μισθωμάτων που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio