Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 03/11/2017 - 19:47
Image

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΠΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Προς ένα νέο και οριστικό σύστημα ΦΠΑ για την Ε.Ε.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ αποτελούν ένα μεγάλο έσοδο για την ευρωπαϊκή ένωση το οποίο αυξάνεται σημαντικά.  Το 2015 τα έσοδα από το ΦΠΑ για την Ε.Ε. ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του Α.Ε.Π. της Ε.Ε.

Ωστόσο, παρά τις πολλές μεταρρυθμίσεις, το σύστημα ΦΠΑ δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τις προκλήσεις της σημερινής παγκόσμιας, ψηφιακής και κινητής οικονομίας. Το ισχύον σύστημα ΦΠΑ χρονολογείται από το 1993 και προοριζόταν να αποτελέσει μεταβατικό σύστημα. Είναι κατακερματισμένο και υπερβολικά περίπλοκο για τον αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων που λειτουργούν διασυνοριακά και αφήνει την πόρτα ανοιχτή στην απάτη: Οι εγχώριες και διασυνοριακές συναλλαγές αντιμετωπίζονται διαφορετικά και τα αγαθά ή οι υπηρεσίες μπορούν να αγοραστούν χωρίς ΦΠΑ στην Ενιαία Αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

ΟΑΕΔ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ «ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ»

Ξεκίνησε  την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το ποσό με το οποίο θα επιχορηγείται η επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα, ισούται με τις εργοδοτικές εισφορές 12 μηνών (συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας) για κάθε εργαζόμενο, με ανώτατο όριο επιχορήγησης τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, για πέμπτο μήνα, η άνοδος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με τις καθαρές εισροές να φτάνουν τα 625 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία και σχετικούς πίνακες που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος και λαμβάνοντας υπόψη ανακοινώσεις των προηγουμένων μηνών, η άνοδος στις καταθέσεις αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις μη χρηματοπιστωτικές. Ενώ, οι καταθέσεις των φυσικών προσώπων έχουν ενισχυθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ από τον Μάιο και των επιχειρήσεων κατά 2,4 δισ. ευρώ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio