Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 27/09/2019 - 19:27
Image

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξαιρούνται από τον φόρο διαμονής τα ξενοδοχεία που υπέστησαν ζημιές από την πτώχευση της Thomas Cook. To μέτρο αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και αποτελεί μία πρώτη κίνηση για την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πτώχευση του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης.

 ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Η καθιέρωση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας σε επιχειρήσεις, η επιβολή βαριών προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν τα προβλεπόμενα εταιρικά στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και η θέσπιση υποχρέωσης διαλειτουργικότητας με άλλα εθνικά μητρώα, με ιδιαίτερη έμφαση στην διασύνδεση με το taxis είναι μερικές από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το σχέδιο διατάξεων για το "Γενικό Εμπορικό Μητρώο" που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.
 
ΙΕΛΚΑ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Στροφή στην ποιότητα, όσον αφορά στις αγορές τροφίμων κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε δείγμα 2.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, η ποιότητα είναι το βασικό κριτήριο επιλογής προϊόντων για το καταναλωτικό κοινό.  Συγκεκριμένα οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια αξιολογούν όλο και πιο θετικά την παρεχόμενη αξία σε σχέση με την τιμή που λαμβάνουν στις αγορές τους από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. Η παρεχόμενη αξία (Value for Money) εμφανίζεται κυρίως με την αγοραστική εμπειρία και τα επώνυμα και ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.
 
ΣΕΒ: ΟΙ 11 ΚΛΑΔΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 240.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Έντεκα επαγγέλματα με προοπτικές πλήρους απασχόλησης, καθώς το υπάρχον εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων προκύπτουν από έρευνα του ΣΕΒ. Στα επαγγέλματα αυτά απασχολούνται περισσότεροι από 240.000 εργαζόμενοι και πρόκειται για τις εξής ειδικότητες: Μηχανικός Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων, Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων, Τεχνικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Αυτοματισμών, Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Εργοδηγός κλάδου εξόρυξης, Στέλεχος προώθησης εξαγωγών, Στέλεχος εφοδιαστικής αλυσίδας, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και Χειριστής μηχανημάτων έργου.
 

ΜΕ EMAIL Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΜΗ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ
Ξεκίνησαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών των φορολογούμενων με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει ακόμη. Τα πρώτα e-mails άρχισαν να φθάνουν στους φορολογούμενους-οφειλέτες προκειμένου να ενημερωθούν για την πάγια διαδικασία που ακολουθεί η ΑΑΔΕ σ' αυτές τις περιπτώσεις.

 «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2019». ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος Expo, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.

Φέτος η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

Επισκεφθείτε το www.peloponnisosexpo.gr  για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 16:00- 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00- 21:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio