Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τετ, 17/10/2018 - 19:19
Image

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019
Αυξημένα κονδύλια για έρευνα και καινοτομία μέσω του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019, τον οποίο ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Κοινοβούλιο ενίσχυσε τα κεφάλαια, που θα διατεθούν μέσω του νέου προϋπολογισμού για την έρευνα-καινοτομία, για το πρόγραμμα Erasmus+, όπως και για δαπάνες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, και την ανεργία των νέων. Οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν έναν προϋπολογισμό που προβλέπει συνολικά €166,3 δις σε αναλήψεις υποχρεώσεων, ποσό αυξημένο κατά €717 εκατ. σε σχέση με την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όσον αφορά τις πληρωμές, σύμφωνα με όσα ψήφισε η Επιτροπή Προϋπολογισμού ορίστηκαν σε €149,3 δις, ενώ η αρχική πρόταση της Επιτροπής ήταν για πληρωμές €148,7 δις.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΣΕΒ: ΤΟ 27,7% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟ 2019
Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (27,7%) αναμένουν αύξηση του τζίρου την επόμενη χρονιά, μία στις πέντε (19,5%) προβλέπει βελτίωση του μεριδίου αγοράς ενώ περισσότερες από μία στις δέκα (11,5%) εκτιμά ότι θα αυξήσει το προσωπικό. Αυτό προκύπτει από την Ετήσια Έρευνα που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, με τη συνδρομή της MRB, με τίτλο: «Ο σφυγμός του επιχειρείν» η οποία παρουσιάστηκε.

ΑΥΞΗΣΗ 1% ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Αύξηση 1% σημείωσε πέρυσι η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (αγορές), ενώ αυξήθηκε και η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές κατά 1,6%. Ωστόσο, ο κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,1% του πληθυσμού, αν και το ποσοστό είναι οριακά μειωμένο σε σχέση με το 18,2% το 2016. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών (ΕΟΠ) του 2017, που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ σε δείγμα 6.176 ιδιωτικών νοικοκυριών στο σύνολο της

ΑΑΔΕ: ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν έχει αποδοθεί ο ΕΝΦΙΑ πριν από τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, θα διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην περίπτωση παραβάσεων, επιβάλλονται πρόστιμα από 300 έως 1.000 ευρώ σε συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
Νομοπαρασκευαστική επιτροπή συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με σκοπό την επανεξέταση και αναμόρφωση των διατάξεων που διέπουν τη νομοθεσία για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Στόχος του σχεδίου νόμου που θα προτείνει η επιτροπή είναι το ΓΕΜΗ: α) να εναρμονιστεί με τις αλλαγές που επήλθαν στο δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών μετά την ψήφιση του ν. 4548/2018, β) να επανεξετάσει τους υπόχρεους εγγραφής και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν γ) να επανεξετάσει τις συνέπειες στις περιπτώσεις παράλειψης δηλώσεων από τους υπόχρεους και να διασφαλίσει αποτελεσματικές και αποτρεπτικές κυρώσεις δ) να εισηγηθεί διατάξεις για την ομοιόμορφη και αποτελεσματική εφαρμογή του δικαίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio