Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Τετ, 22/11/2017 - 14:29
Image

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κατά την συνεδρίαση Νο 4/21-11-2017, λόγω της  μη ύπαρξης ενστάσεων, ανακοινώνει τον οριστικό πίνακα υποψηφίων. Ο εν λόγω πίνακας, καθώς και οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι θα εκτεθούν στο κατάστημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21 – στη Τρίπολη), καθώς και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (www.arcadianet.gr)  από τις 22 Νοεμβρίου 2017.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ «BLACK FRIDAY»: ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»

Οι εμπορικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την καταναλωτική προωθητική ενέργεια, επονομαζόμενη ως «Black Friday», στις 24 Νοεμβρίου 2017.Σε εγκύκλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της υπενθυμίζει ότι πέρυσι δοκιμάστηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα η - προερχόμενη από το εξωτερικό - συγκεκριμένη καταναλωτική προωθητική ενέργεια, και μάλιστα με επιτυχία και όπως σημειώνει: "δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες".

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 34,4% ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017

 Αύξηση 34,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 12.737 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 9.479 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016 (αύξηση 20% είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο 2017 ανέρχονται σε 6.890 έναντι 5.485 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 25,6%.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ «ΣΟΦΟΙ»

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,9% το τρέχον έτος και κατά 2,0% το 2018 προβλέπει το Γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η ανεργία θα κυμανθεί φέτος στο 21,5% και την επόμενη χρονιά θα περιοριστεί περί το 20%.Στο πλαίσιο της διερεύνησης των παραμέτρων σταθερότητας της Ευρωζώνης, οι διακεκριμένοι γερμανοί οικονομολόγοι αναφέρονται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας έχουν εφαρμόσει οι χώρες με υψηλό ποσοστό ανεργίας, αλλά και με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

ΕΡΕΥΝΑ ΤτΕ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Πως επηρέασε πολίτες και επιχειρήσεις η επιβολή capital controls εξετάζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ίδια έρευνα αναφέρεται στους παράγοντες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες. H έρευνα εκτιμά πως οι περιορισμοί  των capital controls, δεν θα καταργηθούν προτού παρέλθουν δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους θεσμικούς φορείς, η προοδευτική χαλάρωση και εν τέλει η άρση των περιορισμών θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις επισήμαναν τις αρνητικές επιδράσεις των περιορισμών, οι οποίες είναι εμφανείς σε διάφορες πτυχές της δραστηριότητάς τους, π.χ. έγκαιρη είσπραξη από τους πελάτες, όροι πληρωμής των προμηθευτών και ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επιδράσεις των περιορισμών ήταν εντονότερες για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio