Εγκαινιάστηκε το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης (vid)

Σάβ, 28/04/2018 - 19:28
Image

Στην εκδήλωση είχε κληθεί να παρευρεθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών, δεν κατάφερε να δώσει το «παρών».

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ», είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρυτές της οποίας είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης.

Η διαμεσολάβηση είναι μία εναλλακτική μορφή δικαιοσύνης, που μπορεί να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Πρόκειται για διαδικασία γρήγορη, άμεση και πιο οικονομική από την προσφυγή στα δικαστήρια.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» είναι ένα πρότυπο Κέντρο εφαρμογών της Διαμεσολάβησης, το οποίο μπορεί να υποδεχτεί και να υποστηρίξει την πραγματοποίηση Διαμεσολαβήσεων, σε κατάλληλα διαμορφωμένους και άρτια εξοπλισμένους χώρους του.

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στην Τρίπολη, επί της οδού 25ης Μαρτίου 14. Οι αίθουσες του Κέντρου διατίθενται στους Διαμεσολαβητές και Δικηγόρους-Νομικούς Παραστάτες για την πραγματοποίηση των διαμεσολαβήσεών τους έναντι προσιτής χρέωσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως κ. Ιωάννης Αγγελάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ» κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος και αρχηγός της παράταξης Αλλάζουμε τα Δεδομένα Νίκος Τσαμούλος

 Την κεντρική ομιλία έκανε ο κ. Λάμπρος Κοτσίρης, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio