Αγωνία και αγανάκτηση για τη δακοκτονία στις περιοχές που δεν γίνεται

Fri, 26/07/2019 - 12:19

Για μια χρονιά ακόμα οι ορεινές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας μένουν έξω από το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Συγκεκριμένα, οι κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Πλατάνας και Περδικόβρυσης δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα δακοκτονίας του Υπουργείου Γεωργίας.

Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη περιοχή της ελαιοκαλλιέργειας του Νομού, όπου μάλιστα παράγεται η καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου λόγω ποικιλίας και υψομέτρου, μένει ακάλυπτη με αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και την υποβάθμιση της ποιότητας. Αποτέλεσμα είναι πέραν των άλλων και η απώλεια του έτσι κι αλλιώς πενιχρού εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών.  Ανάστατοι  λοιπόν καθώς και οι Πρόεδροι αυτών των κοινοτήτων προσφύγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, Περιφέρεια, Δήμο και Διεύθυνση Γεωργίας. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά το πρόβλημα γιατί επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Συναντήσαμε αδυναμία και αδιαφορία. Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο δεν βρίσκει τρακτέρ(ψεκαστικά).

Ρωτάμε τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες γιατί κατακύρωσαν, στον διαγωνισμό που έγινε, το έργο της δακοκτονίας στον συγκεκριμένο εργολάβο χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την εκτέλεση του έργου; Με ποιο δικαίωμα ο εργολάβος επιλέγει τις εύκολες περιοχές, τα <<φιλέτα>> και αφήνει ακάλυπτες τις δύσκολες, τις <<άγονες>>.

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την αγωνία και αγανάκτησή μας ως το τελευταίο μέσο που έχουμε για την ευαισθητοποίηση του κοινού και ίσως των αρμοδίων. Ελπίζουμε ακόμα ότι οι κ.κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχος Β.Κυνουρίας θα καταβάλλουν προσπάθειες για την επίλυση του θέματος. Αν όχι οι νυν, οι νέοι που εκλέχτηκαν. Και είναι ένα θέμα που θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία και των μεν και τω δε.

                                                              Τρίπολη 26 Ιουλίου 2019

                                                              Χριστόφορος Νικολάου, ελαιοκαλλιεργητής.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio