Μειωμένη κατά 80% η παραγωγή ελιάς στα Κάτω Δολιανά (pics)

Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της ελαιοκαλλιέργειας στη Βόρεια Κυνουρία έχει ανέβει σημαντικά και αυτό φαίνεται και στις διακρίσεις που κατακτούν οι παραγωγοί της περιοχής με την όλο και καλύτερη ποιότητα καρπού.

Στα Κάτω Δολιανά μία περιοχή με παράδοση η Γεωργία Ζέρβα – Μπουτσιάνη και ο...

Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου στα Κάτω Δολιανά (pics)

Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση στον προαύλειο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου στο νεκροταφείο στα Κ. Δολιανά! Το πρώτο μέρος της πλακόστρωσης είχε ήδη γίνει με πρωτοβουλία της οικογένειας Γεωργίου Τσιροπουλου στη μνήμη της συζύγου του Βενετίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας...

Δολιανά: Συνεχίστηκε θρησκευτική παράδοση της μεταφοράς της εικόνας του Αη Γιώργη (pics,vid)

Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της εικόνας του Αη- Γιώργη από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά. Η θρησκευτική παράδοση της μεταφοράς της εικόνας , όπως υποστηρίζεται από τους παλαιότερους σε ηλικία, χρονολογείται κοντά στον έναν αιώνα , που ίσως μπορεί και να τον ξεπερνάει.

 Η...

Στην ΕΡΤ η μαθητική παρέλαση των Δολιανών

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Δολιανα Αρκαδίας η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου . Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Δολιανων αλλά κ οι μικροί μας του νηπιαγωγείου παρέλασαν με καμάρι κ τίμησαν τους ήρωες μας . Φέτος είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε συνεργείο της ΕΡΤ όπου έκανε ζωντανή μετάδοση την έναρξη...

Μεταφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή αφού κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχουν ενεργά.

Για να θυμούνται οι...

Διακοπή νερού τη Δευτέρα στα Κάτω Δολιανά

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει τους κατοίκους του οικισμού Κάτω Δολιανών ότι, εξαιτίας εργασιών μετατόπισης δικτύου ύδρευσης λόγω κατασκευής του νέου κόμβου κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του οικισμού, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 7:00 το πρωί έως...

Τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από το Άστρος - Το όχημα έπεσε σε δύσβατο σημείο

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου στον δρόμο Τρίπολης - Άστρους, στο ρεύμα προς Τρίπολη, λίγο έξω από το Άστρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όχημα το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρει...

Παράκαμψη Κάτω Δολιανών: Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το έργο της γέφυρας (pics,vid)

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου έγιναν τα εγκαίνια της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών, ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Μετά την τελετή του αγιασμού, έγινε το...

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Παράκαμψη Δολιανών

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου δίνεται σε κυκλοφορία η γέφυρα στα Κάτω Δολιανά Βόρειας Κυνουρίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης.

Το έργο αυτό έρχεται να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους οδηγούς και να κάνει πιο εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην παραλιακή Αρκαδία...