Οδηγοί βουνού ξεναγήθηκαν σε μονοπάτια του Parnon trail (pics)

Η ΚΟΙΝΣΕΠ "Α Χώρα Νάμου" προσκάλεσε την  Λούσι Κωνσταντινίδου και τον Ζηνόβιο Σπύρου, οδηγούς βουνού και διοργανωτές εκδρομών σε μονοπάτια και βουνά σε όλη την Ελλάδα.
 
Οι Δημήτρης Λαλουδάκης και Γιώργος Αλεξάνδρου τους ξενάγησαν στο μονοπάτι του Parnon trail που ένωνε τον Τυρό με το Λεωνίδιο...

Parnon Trail: Ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση του κομματιού Σίταινα - Πλάτανος

Πλάτανο, Σίταινα, Καστάνιτσα με τον Ιωάννη Λαγό εμπνευστή του πεζοπορικού μονοπατιού, που διασχίζει όλο τον Πάρνωνα, Parnon Trail.

Ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση του κομματιού Σίταινα - Πλάτανος και μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του μονοπατιού.

Παράλληλα συζητούμε και...

Γνωρίστε τον Μπαρκαίϊκο νερόμυλο στον δημοφιλή για τα νερά του Πλάτανο (pics,vid)

Στον Μπαρκαίϊκο νερόμυλο στον Πλάτανο Κυνουρίας με τον Χρήστο Μπαρκά βρέθηκε ο συντονιστής της δημιουργίας του δικτύου μονοπατιών στο Μαίναλο «Menalon Τrail  κ. Γιάννης Λαγός.

Ύστερα από την δημιουργία του δημοφιλούς πλέον μονοπατιού στο Μαίναλο, ήρθε η ώρα του Πάρνωνα και του  Parnon Trail.

Ο...

Τα μονοπάτια που μας ενώνουν!

Το 2019 ήταν μια από τις πιο δημιουργικές χρονιές της Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ, όσον αφορά την ενασχόλησή μας με τα μονοπάτια του Πάρνωνα.

Ξεκίνησε με την ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, της δημιουργίας των πρώτων χιλιομέτρων του Parnon Trail, από την περιοχή Κούβλι μέχρι τη Μονή Λουκούς. Το...

Η Κυνουρία βαδίζει στα... μονοπάτια της ανάπτυξης

Συζητώντας της λεπτομέρειες του PARNON TRAIL με τον "ηθικό αυτουργό" του διεθνούς πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail και συντονιστή του δικτύου μονοπατιών της Πελοποννήσου, Γιάννη Λαγό.

Εκτός των άλλων, προγραμματίσαμε μια ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση μέσα στο Φεβρουάριο και στις αρχές...

Η συμμετοχή της Βόρειας Κυνουρίας στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δίνει ηχηρό «παρών» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» η οποία διοργανώνεται στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης και που στεγάζει τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα, υλικά και άυλα, ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2006 από το...

Πεζοπορώντας στο Parnon Trail και την μπλε διαδρομή του Τοπικού Δικτύου Μονοπατιών Άνω Δολιανών (pics)

Με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου σε μια κυκλική διαδρομή 12 χιλιομέτρων, πεζοπορώντας στο Parnon Trail και την μπλε διαδρομή του Τοπικού Δικτύου Μονοπατιών Άνω Δολιανών.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ - Τοπικό Δίκτυο Τονοπατιών Άνω Δολιανών.

Τοποθετήθηκαν τα πρώτα ταμπελάκια του Parnon Trail (pics)

Τα πρώτα ταμπελάκια του Parnon Trail τοποθετήθηκαν και έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών, της ιστορίας μας και της παράδοσής μας.

«Το όνειρο τόσο πολλών ανθρώπων αρχίζει να παίρνει "σάρκα και οστά"! Τα πρώτα ταμπελάκια του PARNON TRAIL τοποθετήθηκαν από τα...

Πεζοπορία στο Parnon Trail για καλό σκοπό (pics)

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ και HIKING FOR HOPE.Πεζοπορία στο PARNON TRAIL για καλό σκοπό.
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Την Κυριακή περπατήσαμε με φίλους καλούς τα πρώτα χιλιόμετρα του Parnon Trail, από την περιοχή Κούβλι μέχρι τα Άνω Δολιανά. Περίπου 7 χιλιόμετρα, μια διαδρομή πνιγμένη...

Πεζοπορία στο Parnon Trail για καλό σκοπό

Ένα νέο πεζοπορικό μονοπάτι δημιουργείται που θα διασχίζει τα μεγαλύτερο μέρος του Πάρνωνα, στην περιοχή της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας. Το μονοπάτι δημιουργείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος Α.Ε.

 Η Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕσε συνεργασία με...