Χιονισμένα Άνω Δολιανά (pics)

Τα Δολιανά είδαν «άσπρη» μέρα καθώς το χιόνι έφτασε μέσα στο χωριό με τους κατοίκους να έχουν ένα πολύ ξεχωριστό πρωινό Κυριακής 28 Ιανουαρίου.

Δρόμοι, σκεπές σπιτιών και παγκάκια καλύφθηκαν από μικρό αλλά ιδανικό πέπλο χιονιού στα Άνω Δολιανά για να δημιουργήσει αυτές τις τόσο όμορφες εικόνες σε...

Δολιανά: Συνεχίστηκε θρησκευτική παράδοση της μεταφοράς της εικόνας του Αη Γιώργη (pics,vid)

Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της εικόνας του Αη- Γιώργη από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά. Η θρησκευτική παράδοση της μεταφοράς της εικόνας , όπως υποστηρίζεται από τους παλαιότερους σε ηλικία, χρονολογείται κοντά στον έναν αιώνα , που ίσως μπορεί και να τον ξεπερνάει.

 Η...

Πλήθος κόσμου και φέτος στη Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Τα Άνω Δολιανά γιόρταζαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου προσελκύοντας και φέτος πλήθος κόσμου από την Αρκαδία και την Αττική στην καθιερωμένη πλέον γιορτή κάστανου την οποία διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών, η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Με πρωταγωνιστές τα κάστανα...

Αναβάλλεται για την Κυριακή η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά

Με μεγάλη λύπη, σας ενημερώνουμε πως η 19η γιορτή κάστανου στα Άνω Δολιανά δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς σε κοντινή περιοχή του χωριού. Η φωτιά έχει προκληθεί από καλώδια της ΔΕΗ και το χωριό έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Για την ασφάλεια όλων μας, έχοντας αίσθημα ευθύνης...

Πυρκαγιά στα Άνω Δολιανά

Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 4:30 σε περιοχή κοντά στα Άνω Δολιανά και το Δραγούνι. 

Είναι σε εξέλιξη και στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της πυροσβεστικής και 43 άνδρες.

Ώρα 14:00 Σε ύφεση και υπό τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται η δασική φωτιά στα Άνω Δολιανά...

Άνω Δολιανά: Στις 4 Νοεμβρίου η 19η Γιορτή κάστανου

Και φέτος το φθινόπωρο σας περιμένουμε στα γραφικά Άνω Δολιανά Αρκαδίας που εδώ και αρκετά χρόνια διοργανώνουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ!! 

 

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία μέσα σ΄ ένα μαγικό τοπίο να απολαύσουν χιλιάδες καστανογλυκά και φαγητά με βάση το κάστανο, που με μεράκι φτιάχνουν οι...

Μεταφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή αφού κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχουν ενεργά.

Για να θυμούνται οι...

«Η Μεγάλη Σχολή των Μικρών εξερευνητών» στα Άνω Δολιανά

Ένας «παιχνιδιάρικος» τρόπος εξοικείωσης των παιδιών με τις δραστηριότητες στη φύση. Μέσα στον πανέμορφο Πάρνωνα που σιγά σιγά αποκτά τα φθινοπωρινά χρώματα και αρώματα θα φέρουμε τα παιδιά σε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη επαφή με τη φύση. Θα μάθουμε πως να ακολουθούμε τα μονοπάτια στο δάσος...

Γλέντι στα Άνω Δολιανά

Σας περιμένουμε στο γλέντι του χωριού μας στα Άνω Δολιανά με άφθονο ποτο και φαγητό!! 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ώρα έναρξης: 21:00