Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Σας καλούμε στην 17η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, την 15η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113, στην Τρίπολη, για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέματα...

Το Επετειακό σποτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Μοριά και το 1821 (vid)

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εορτάζοντας την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ με τίτλο “Μοριάς Τόπος Ηρώων”, αφιερωμένο στους πρωταγωνιστές εκείνων των δοξασμένων χρόνων του Αγώνα.

Το σποτ έχει επιμεληθεί ο γραφίστας Ευάγγελος...

Λαϊκή Συσπείρωση: Ευθύνες για την άρνηση της ΕΕ να πληρώσει το έργο στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Ακολουθεί επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το λιμάνι του Παραλίου Άστρους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα:

Κύριε περιφερειάρχα,

Πρόσφατα πραγματοποιήσατε δύο συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας για το λιμάνι του Παράλιου Άστρους και δηλώσατε ότι επειδή...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί χρηματοδότησης των Κέντρων Υγείας, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ώστε να ενημερωθεί, αλλά και να ενημερώσει για τις δράσεις του.

Ο κ. Τατούλης ανταποκρίθηκε άμεσα και το απόγευμα της Τετάρτης...

Στην κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα ο δρόμος Καστρίου - Αγίου Πέτρου

Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέελσμα να καταστραφούν πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Αρκαδία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδρασε ταχύτατα ώστε να εκταμιευθούν ποσά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου να επικευαστούν οι δρόμοι.

Ο δρόμος...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άστρος μετά από αίτημα του περιφερειάρχη

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και κήρυξε με απόφασή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δημοτική Κοινότητα Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των...

Προσωρινή αποκατάσταση ΕΟ Καστρί – Άγιος Πέτρος υπέγραψε ο Τατούλης

Σε άμεσες εργασίες προσωρινής αποκατάστασης των βυθισμάτων στην επαρχιακή οδό Καστρί – Άγιος Πέτρος και στην περιοχή Ίσαρη Μεγαλόπολης, λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των έργων από τον Περιφερειάρχη...

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Δεν σας φταίνε οι δημοσιογράφοι, κύριε Νίκα...

Οι χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν στους πολίτες της Περιφέρειας.

Απογο...

Την επικεράμωση του ΙΝ Αγ. Πέτρου και Παύλου στον Άγ. Πέτρο Κυνουρίας υπέγραψε ο Π. Τατούλης

Ένα έργο που θα ενισχύσει τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Πιο ειδικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπέγραψε τη δημοπράτηση του έργου "Επικεράμωση στον Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας".

 

Δελτίο...

Συνάντηση Τατούλη με το νέο Εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Την προοπτική πολιτικής εμβάθυνσης του ρόλου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ώστε να εξελιχθεί στον πυρήνα διαμόρφωσης σταθερών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των θεσμών της αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Κοινοβουλευτικός...