Κουμπαράδες για τον Πέτρο σε σχολεία του Δήμου

Μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τους μαθητές και τα μέλη των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας!

Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε αυτή τη φιλανθρωπική δράση οι κουμπαράδες θα βρίσκονται στα Δημοτικά Δολιανών, Παραλίου Άστρους, στο Γυμνάσιο Άστρους, στο...

Τμήματα Pre-Junior στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έφη Μίγγα

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έφη Μίγγα ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν τμήματα Pre-Junior για μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

Έναρξη μαθημάτων 15 Νοεμβρίου 2019

Πληροφορίες: 6974584542

«Μπαλάκι» οι εκπαιδευτικοί στην Αρκαδία - Πολλά κενά στα σχολεία (vid)

Μία διαμαρτυρία με δύο προεκτάσεις πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας στην Τρίπολη από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ.

Και κάνουμε λόγο για δύο προεκτάσεις, αφού ο χαρακτήρας της διαμαρτυρίας...

Μαθητικός διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα μαθηματικά - Το εξεταστικό κέντρο στο Άστρος

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο 79oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά. Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός, απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και έχει συνολική διάρκεια τρεις (3) ώρες.

Ο...

Δεν θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή στα δημοτικά σχολεία

Δεν θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας για τις σχολικές εορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πάντως εφέτος είναι Δευτέρα. Επομένως, τετραήμερο αργίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε πολλά δημοτικά, όπως έχει ανακοινωθεί στους γονείς στην Αρκαδία, οι...

Το Δημοτικό Σχολείο Δολιανών στηρίζει τον Παναγιώτη- Ραφαήλ (pics)

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών σε συνεργασία με τις δασκάλες τους και τον σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου μάζεψαν τις ελιές που υπάρχουν στο προαύλιο του σχολείου!

Τα έσοδα θα διατεθούν για την Σωτηρία  του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ. Μαθήματα ζωής κ ανθρωπιάς από τους μικρούς μας...

Πρωτότυπες κατασκευές στο διήμερο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Έφη Μίγγα (pics,vid)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έφη Μίγγα. 

Παιδιά από την  Α΄ Δημοτικού έως  Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικές κατασκευές με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό, δημιούργησαν...

Άμεση αναβάθμιση των ευρυζωνικών συνδέσεων των σχολείων

Ταχύτερες συνδέσεις για 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ενέργειες για την άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) προχωρούν τα  Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και...

Διήμερο εκπαιδευτικής ρομποτικής - Έφη Μίγγα

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έφη Μίγγα θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο εκπαιδευτικής ρομποτικής στις 12-13 Οκτωβρίου για να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής που θα λειτουργήσουν φέτος.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να...

Ταλαιπωρία με τη μεταφορά μαθητών από τη Βόρεια Κυνουρία στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης έχουν ξεκινήσει, όπως σε όλα τα σχολεία, από τις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κάποιοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και οι οικογένειές τους, που ζουν στη Βόρεια Κυνουρία, ταλαιπωρούνται καθημερινά για να μεταβούν από και προς το σχολείο τους.

Πιο συγκεκριμένα,...