Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ελεούσας της Παλαιοπαναγιάς

Στην Ιερά Μονή Ελεούσα της Παλαιοπαναγιάς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ Ιερά Αγρυπνία  στην εορτή   του Αγίου  Γεωργίου του Καρσλίδη εν Δράμας .

Στην Μονή φυλάσσεται τμήμα λειψάνου του   Αγίου προς προσκύνημα.           Η Αδελφότητα της Μονής

Ένα βίντεο αφιερωμένο στα μοναστήρια της Βόρειας Κυνουρίας (vid)

Ενισχύοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο όπου προβάλλονται τα Μοναστήρια της Βόρειας Κυνουρίας.

Δείτε το βίντεο.

Η Εορτή της Παναγίας στην ΙΜ Μονή Μαλεβής (pics)

Ἡ Ἀπόδοσις τῆς Θεομητορικῆς Ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου ἑορτάστηκε μέ λαμπρότητα στήν πανηγυρίζουσα ὁμώνυμο Ἱερά Μονή τῆς Μαλεβῆς, στόν Ἅγιο Πέτρο Κυνουρίας, τηρουμένων τῶν μέτρων προλήψεως κατά τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ.

 Τήν παραμονή τῆς Ἑορτῆς, 22 Αὐγούστου, στόν Πανηγυρικό Ἑσπερινό...

Προσβάσιμο ξανά το μονοπάτι της Περδικόβρυσης προς το μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσής αναφέρει μέσα από τα social media τα εξής :

Συνεχίζεται καθημερινά το νοικοκύρεμα του Δήμου μας παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

 Οι υπάλληλοι της Καθαριότητας και του Πρασίνου βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή προκειμένου να...

Εορτασμός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Μαλεβής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 Παραμονή της εορτής και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία περί ώρα 9:00 μ.μ. θα ακολουθήσει Ιερά...

Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στην Πελοπόννησο

Το  Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου 2018 .

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της...

Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Μοναστήρι της Παλαιοπαναγιάς (pics)

Η Εκκλησία μας καθόρισε όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να τελείται μία άλλη Λειτουργία, η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.

Κατά τη Λειτουργία αυτή δεν τελείται Θυσία, δε γίνεται δηλαδή μεταβολή του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Τα Τίμια Δώρα, ο Άρτος...