Προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή

Πέμ, 12/09/2019 - 15:59
Image

Την Τρίτη 24-9-2019 το πρωί από Αγ. Παύλο Άστρος στις 06:00 με προορισμό το Αίγιο ,οπού θα επισκεφτούμε την ιερά μονή Ταξιαρχών (Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας) στη συνέχεια αναχώρηση για την μονή του μεγάλου Σπηλαίου που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς και σε ύψος 924 μέτρων. Χτίστηκε το 362 από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς, Συμεών και Θεόδωρο οι οποίοι είδαν ξεχωριστά ο καθένας μια οπτασία με την εντολή να μεταβούν στην Αχαΐα και να βρουν την ιερή εικόνα της Παναγίας από μαστίχα και κερί, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Οι τοίχοι της εκκλησίας στο μοναστήρι καλύπτονται με νωπογραφίες από το 1653. Επίσης εκεί φυλάσσονται και χειρόγραφα Ευαγγέλια και άμφια.

Συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο και το μουσείο του ολοκαυτώματος, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο . Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στην πόλη και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής.

Επόμενη στάση μας η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερούς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, του φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Κλειτορίας-Λεβιδίου θα φτάσουμε το βράδυ στο Άστρος.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio