Μαθητικό φεστιβάλ, την Τετάρτη στο Άστρος

Σάβ, 12/05/2018 - 18:57
Image

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνει μαθητικό φεστιβάλ, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 , ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θεατροπαιδαγωγών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, συναντιούνται δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μιλούν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως “μόνο μαζί μπορούμε”.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

60 μαθητές και μαθήτριες από 3 λύκεια της Αρκαδίας παρουσιάζουν μία θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής...

Πότε/Πού: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 , ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Άστρους.

,Συμμετέχουν τα σχολεία: 2ο Λύκειο Τρίπολης, Γενικό  Λύκειο Άστρους, ΕΠΑΛ Άστρους

Οι εκπαιδευτικοί: Χασαπογιάννη Παναγιώτα, Παπαβασιλείου Αγγελική, Ντούλα Μαρία, Αδάμη Κωνσταντίνα, Δημοπούλου Ευθυμία, Κρίγκα Ευγενία, Πανοπούλου Ιωάννα

Συντονισμός: Καζακώνη Πηνελόπη

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου

Με τη στήριξη του Δήμου Β. Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πληρ.:2106541600/www.Theatroedu.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio