Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Αρκαδίας και αντιδράσεις

Δευ, 07/01/2019 - 12:41
Image

Τι συμβαίνει στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας; - Η "Αυγή" δίνει χρίσμα στον Μαντά, τι ισχύει;

«Στενό» μαρκάρισμα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει κατά κύριο λόγο επιτυχημένους δημάρχους -ή δημάρχους που ταιριάζουν στο επικοινωνιακό προφίλ του κόμματος ή ακόμα και στις... προτιμήσεις συγκεκριμένων στελεχών του που «λύνουν και δένουν» σε κάποιους Δήμους.

Σε ένα εκτενές δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Αυγή» παρουσιάζει όλα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων στα οποία θα ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει επιρροή στα αυτοδιοικητικά πράγματα πρώτου βαθμού. Το δημοσίευμα κατηγοριοποιεί τους υποψηφίους σε εκείνους που διεκδικούν νέα θητεία, ανάμεσά τους κυρίως δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, σε εκείνους που ξαναπροσπαθούν, σε νέους επικεφαλής συνδυασμών υπό τη σημαία του κυβερνώντος κόμματος και σε εκείνους που ανήκουν στη διεύρυνση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η τελευταία κατηγορία ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Αρκαδία, διότι περιλαμβάνει αφενός το όνομα του νυν δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος κατεβαίνει με τη στήριξη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, αλλά και του νυν δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος ηγείται μιας υπερκομματικής παράταξης -και ο οποίος έχει να επιδείξει μια εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία,  γεγονός που προφανώς αποτελεί θέλγητρο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να ενδυναμωθεί στα δημοτικά πράγματα.

Ωστόσο, η στήριξη που διαφαίνεται να δίνεται στον Παναγιώτη Μαντά και στην παράταξή του είναι μάλλον μονομερής. Και ολίγον «αυθαίρετη», ως προς τη διατύπωσή της από τους συντάκτες του άρθρου της εφημερίδας. Και τούτο διότι τόσο ο ίδιος ο Παναγιώτης Μαντάς όσο και τα στελέχη της παράταξής του έχουν δηλώσει την υπερκομματική τους ταυτότητα, καθώς η παράταξη αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από όλο το δημοκρατικό φάσμα.

Εξάλλου, μια δημοτική παράταξη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χρωματίζεται κομματικά, σύμφωνα με τον θεσμικό αυτοδιοικητικό ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει, εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες.

Ας μην ξεχνάμε, ασφαλώς, ότι στο ουζάκι της παράταξης Μαντά στο Παράλιο Άστρος αμέσως μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων βρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, δίνοντας και αυτός το δικό του πολιτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η χρισματολογία δεν αφορά στην παράταξη Μαντά, αλλά η στήριξη είναι καλοδεχούμενη, όπως καλοδεχούμενη είναι και κάθε νέα άποψη, συμβολή και πεποίθηση που μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στον αγώνα για την επικράτηση στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Γαλανιάδη Εύα

Σχόλια επισκεπτών

Εγω δεν μπορω να καταλάβω αυτην την καραμέλα των υποψηφίων, δηλαδή ο Μαντάς μοστράρεται με τον Βλάση αλλά θέλει και το ΣΥΡΙΖΑ; Και αφου ειναι καλοδεχούμενες οι στηρίξεις γιατι δεν πάει στις ομιλιες ΣΥΡΙΖΑ όπως ειχε πάει στην ομιλία Βλάση στην Αθήνα;
Απο την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ εχει κολλήσει σε όλους για να πιστεψει οτι έκαν τις σωστές επιλογές!!!Ελλάδα 2019 ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Αυτοί που κοπτονται για την κομματική πειθαρχία στην Περιφέρεια και προσπαθούν να ανακόψουν της συνεπούς και αξιόλογης Εύης, παρακαθονται αγκαλιά με τους ΣΎΡΙΖΑΙΟΥΣ! Το θέμα δεν είναι ποιος πρέπει να ντρέπεται, αλλά ποιος πρέπει να καταλάβει ότι έτσι είναι η Αυτοδιοίκηση κι έτσι είναι και η πολιτική. Ας κατέβει λοιπόν ο καθένας όπου θέλει, χωρίς να πουλάει ή να κατηγορεί τους άλλους ποιος είναι φίλος του ή πατέρας στην Αυτοδιοίκηση κι ας αφήσει τις κομματικές πειθαρχίες γιατί ΜΟΝΟ για γέλια είναι με όσα γινονται...

καλα και οι κομματικοι δεξιοι δεν αντιδρουν ?? τους ενωνει ολους η καρεκλα ?? και ο τατουλης που ειναι ανεξαρτητος και εξω απο κομματα γιατι ειναι παλιοπαιδο?? Ο βουλευτης που στην τριπολη κανει παιχνιδια με κομματικο πασοκο και στο αστρος με στηριζομενο απο ΣΥΡΙΖΑ εχει το ακαταλογιστο ??? ου να μου χαθειτε που θελετε να γινεται και κυβερνηση , η τσαπου θα ειναι μεγαλη και στην περιφερεια και στην τριπολη και στο αστοος

Ακούνε οτι ο Μαντάς παει για 70 με 80% γι αυτό τρέχουν να τον στηρίξουν οι συριζαίοι.Ειναι περίεργο πάντως που όλα αυτά τα αρκαδικά και αυτοδιοικητικά σάιτ τον αποθεώνουν συνεχώς.Πως μπορεί ο αθηναίος να ξέρει καλύτερα τα δικά μας?

Καημένε υπάλληλε, τα γράφεις για να τα βλέπεις μήπως και τα πιστέψεις. Καλό κάνεις πάντως γιατί τρομάζουν ακόμα περισσότερο όσοι σας απέμειναν.. μόλις χάσετε τις καρέκλες που δεν θα σας λένε ούτε καλημέρα. Εκεί να δεις επιτυχία...

Φερτο παπά από εδώ, φερτο από εκει για να το καταπιεις. Πονάει η ........ που θα φάτε πάλι από το Μαντά....γυρνά το στο fb καλύτερα που αγορευει ο αδελφός του υποψηφίου σου... Στην ψυχολογία σας βλέπω πρώτους....

Δεν αξιζει απαντηση σε σχολια επιπεδου "ποναει αυτη που θα φατε απο το Μαντα"κτλ.επειδη φαινεται οτι θα ξαναβγει ο Μαντας.Ειδικα αν αυτοι που τα γραφουν ειναι συνεργατες του.Ισα ισα, επειδη ειναι μπροστα, πρεπει να δειχνουν μεγαλυτερο σεβασμο στους αντιπαλους τους οσο αδυναμους και να τους θεωρουν.Στις εκλογες δεν ψηφιζουν μονο ακραιοι.

Η πλάκα είναι ότι ο Αδάμης έχει αναθαρρύσει και πιστεύει ότι
-αν πάρει τους μισούς αριστερούς του Γιοβά που εχουν φυγει από τον ΣΥΡΙΖΑ(3-4%δηλ.)
-3-4% από απογοητευμένους χαλβαδικούς που πιστεύουν ότι δεν έχει ελπίδα ο Καμπύλης και δεν έχουν πάει Μαντά
_4-5% απογοητευμένους απο το Μαντά που δε θέλουν Καμπύλη,
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΑ 15% τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ
ελλείψη άλλων συνδυασμών να υποδεχτούν τη δυσαρέσκεια

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio