Στην 74η Σύνοδο της Ολομέλειας του Ο.Η.Ε. βρέθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Πέμ, 26/09/2019 - 10:45
Image

Στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Ολομέλειας του Ο.Η.Ε., πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου με θέμα: «Καθολική Κάλυψη Υγείας: Προχωρώντας Μαζί για την Οικοδόμηση ενός Υγιέστερου Κόσμου», παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας και του Γενικού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσιους. Στη συνάντηση, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τα επόμενα βήματα προς την Καθολική Κάλυψη Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πολιτών από τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο που δύνανται να προκαλέσουν οι δαπάνες υγείας, της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της πρόσβασης σε φάρμακα και εμβόλια για όλους. Η χώρα μας στήριξε πλήρως τη Διακήρυξη της συνάντησης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, οι Κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δημοκρατίας του Καζακστάν συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για τον κρίσιμο ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην επίτευξη της Καθολικής Κάλυψης Υγείας και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, προκειμένου κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί να ανταλλάξουν μεταξύ τους εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από τους επικεφαλής του Π.Ο.Υ. και της UNICEF, συμμετείχαν ως ομιλητές μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας της Ελλάδας Βασίλη Κοντοζαμάνη και οι Υπουργοί Υγείας των ΗΠΑ, του Καζακστάν, της Βραζιλίας, της Γκάνας και της Σιγκαπούρης. Τόσο οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών, όσο και οι συμμετέχοντες ομιλητές συνομολόγησαν ότι οι δεσμεύσεις που εμπεριέχονται στη Διακήρυξη της Αστάνα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να μετατραπούν σε ενέργειες που θα επιφέρουν αλλαγές στα Συστήματα Υγείας όλων των χωρών προς όφελος των πολιτών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio