Μαντάς: Θέλουμε να επεκτείνουμε το Δημαρχείο που χρηματοδοτείται από τον ΦιλόΔημο ή δεν θέλουμε;

Κυρ, 31/03/2019 - 19:49
Image

Πολύς κόσμος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα την αγορά ακινήτων για την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος. Το θέμα ενδιαφέρει τους πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς στην εισήγησή του, το στοιχείο που δεν υπήρχε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και που προστίθεται σήμερα, είναι η δυνατότητα εξαγοράς των οικοπέδων απευθείας από το ΔΣ. Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κρύφτηκε πίσω από τις παρατάξεις της και δεν στήριξε την απόφαση.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαντάς προέβαλε τη μελέτη για την επέκταση του Δημαρχείου Βόρειας Κυνουρίας. «Οι χώροι που θα προστεθούν, καθ’ ύψος, θα βρίσκονται στον δρόμο Τρίπολης – Άστρους», είπε. Ακόμα, ο κ. δήμαρχος είπε ότι στην ουσία θα προστεθούν δύο κτίρια όχι ψηλά, τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους με αίθριο, ενώ θα πληρούν τις βιοκλιματικές προϋποθέσεις που είναι υποχρεωτικές».

Πρόκειται για μικρή επέμβαση, που δεν δημιουργεί φόρτο. Ο σχεδιασμός χωράει στον συγκεκριμένο χώρο. Στον χώρο του ιστορικού κέντρου του Άστρους υπάρχει πρόβλεψη που να ενώνει τα κτίρια με ένα δίκτυο πεζοδρόμων, δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου κυκλοφορίας πεζών. Πρόκειται να γίνει παρέμβαση στις υφιστάμενες εμπορικές χρήσεις. Αυτή η χωροθέτηση μπορεί να προσθέσει κάποιο λιθαράκι στην επισκεψιμότητα του Άστρους.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε ως βίαιη την τροποποίηση των εμπορικών χρήσεων που θα γινόταν σε περίπτωση που το Δημαρχείο ερχόταν στην πλατεία κοντά στον ΙΝ Αγίου Παύλου, καθώς οι επιχειρήσεις θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να μετακινηθούν. Ακόμα, υπάρχει ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο, όπως επεσήμανε.

Συνοψίζοντας, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι αυτό που απασχολεί το ΔΣ είναι η εύρεση ακινήτων κατάλληλων ώστε να επεκταθεί η υφιστάμενη δημοτική δομή, όπως ο ΦιλόΔημος ορίζει, αφού το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει με 2,2 εκατ. ευρώ την επέκταση.

Το θέμα που ψηφίζουμε σήμερα, είναι: αγοράζουμε οικόπεδα επειδή θέλουμε να επεκτείνουμε το Δημαρχείο που χρηματοδοτείται από τον ΦιλόΔημο ή δεν θέλουμε, καθώς ίσως στο μέλλον μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση; Από το 2010, δεν είχε δοθεί ποτέ χρηματοδότηση για αυτό το έργο.

Σχόλια επισκεπτών

Δεν εχετει καταλαβει οτι μας δουλευουν εν ψυχρω? Το προγραμμα λεει οτι θα μας χρηματοδοτησουν για το δημαρχειο εφοσον εχουμε αγορασει με ιδιους πορους το οικοπεδο. Δεν εχουμε μαντηλι να κλαψουμε και θα μας βαλουνε να αγορασουμε και ΑΛΛΟ οικοπεδο. Καθε δημαρχος που θα εκλεγετε στο δημο μας θα αγοραζει και ενα οικοπεδο για δημαρχειο γιατι δεν του κανουν τα προηγουμενα.... να προσεξουμε μονο μημπως ο σκατζος βγαλει καταλληλο και μοναδικο κανα οικοπεδο στον αγ ανδρεα. Ειναι ολοι τους για γελια. Πρεπει καποτε να ξυπνησουμε.

Ήμουν εκεί. Αυτά τα χάλια του καμπύλη και όλης της παράταξης του, πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους. Καλά μίλησε ο Μαντάς για νεκροθάφτες. Αυτοί ήταν που θα έπρεπε να ψηφίσουν οι αστρινοι? Είναι δραματικά λίγοι για να τα βάλουν με το Μαντά. Δύο άνθρωποι έκαναν εντύπωση στη συζητηση: Ο Παπαγιαννόπουλος και ο Μαντάς.

Ένας άνθρωπος μόνο βλέπω να γράφει και να εξυμνεί τη δημοτική αρχή ,. βιογραφικά , ωραία λόγια, ενθαρρυντικά , παινέματα , μπράβο ...................λαλίστατος ο κύριος ! Όπως και να έχει,ο χώρος εκεί δεν προσφέρεται για δημαρχείο,ότι και να κάνει κάποιος για να τον ωραιοποιήσει δεν τον βοηθάει η πάρδουκα !Ποιοι ήρθαν τιμητές αυτοί που δεν είχαν στο μυαλό τους όλα τα χρόνια το Δημαρχείο! Μια πρόχειρη λύση , όταν και αν φτιαχτεί θα δείτε τι θα είναι , τότε δεν θα αλλάζει .

Επικοινωνικό σόυ του Μαντά για να στριμώξει τον Γ. Καμπύλη, αφου ξερει οτι η αγορά οικοπέδων ειναι ανεφικτη δεδομένου οτι δεν θα εξασφάλιζε τους απαραίτητους 18 ψηφους. Αλλά και η προταση του για ανεγερση δημαρχείου στον συγκεριμένο χωρο δεν πειθει

Ασχοληθείτε να μπαλώσετε τις λακκούβες τουλάχιστον σε κεντρικούς δρόμους του δήμου (ακόμα και μεσα στο Άστρος) και αφήστε τα καινούργια Δημαρχεία. Χορτάσαμε μελέτες ανεκτέλεστων έργων. Και όπου σκάβετε δρόμους για αποκατάσταση κάποιας βλάβης τουλάχιστον παραδώστε τον στην προηγούμενη κατάστασή του και μην τον παραδίδετε "νταμάρι".
Κύριε Δήμαρχε, καλό είναι να έχετε δική σας άποψη για τα μικρά έργα που γίνονται στο δήμο με προσωπικούς ελέγχους σας, διότι οι συνεργάτες σας προφανώς σας παραμυθιάζουν ότι βαίνουν όλα καλώς. Επίσης, οι εργάτες και τεχνικοί του δήμου δεν αντέχουν να εργαστούν το κανονικό ωράριό τους και μία εργασία 2-3 ημερών την εκτελούν σε μήνες με εγκληματική προχειρότητα αρκετές φορές. Έχουμε μάθει κιόλας ότι (εμμέσως) εκβιάζουν εσάς και τους προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου ότι αν τους πιέσετε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα σας ξαναψηφίσουν. Όταν δεν έχετε το σθένος να τους γράψετε μια αναφορά ή να τους κάνετε παραδειγματικά μια στέρηση αποδοχών προκειμένου να "συνετιστούν", τότε έχουν διαλυθεί τα πάντα.
Ως τεχνοκράτης που είστε πιστέψαμε σε εσάς, και έχουν καταλήξει να διοικούν το δήμο με τον τρόπο τους οι τελευταίοι εργάτες και οι ανεύθυνοι συνεργάτες σας που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για τις ζημιές που παθαίνουμε από την εγκληματική αδιαφορία τους.
ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΤΕ **ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΤΕ ΣΩΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.
Διοίκηση του δήμου δεν σημαίνει τραγουδιστές τα καλοκαίρια, χρηματοδότηση πανηγυριών, "άρμεγμα" του δήμου από συλλόγους, καρναβάλια κλπ.

Ενώ ενας ανώνυμος που γράφει υπερ της αντιπολίτευσης τις ΝΥΧΤΕΣ τί ακριβώς παρουσιάζει; έλεος μας περνάτε όλους για χαζούς;όσο για το σόου του Μαντά αν είναι ικανοί εκεί στην αντιπολίτευση ας στήσουν και αυτοί το δικό τους.ΕΛΕΟΣΣΣ. Μάθετε πρώτα για το πώς έχουν γίνει τα πράγματα στις προηγούμενες θητείες ή μάλλον καλύτερα ψάξτε μόνοι σας..γιατί από εδώ και στο εξής θα πρέπει να μιλάτε με επιχειρήματα για ότι αντιπρότεινετε εσείς οι όψιμοι πολιτικοί

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio