Η «Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα

Δευ, 05/11/2018 - 11:18
Image

Την Κυριακή, 4/11/2018 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Γιάννη Μπουντρούκα και πολυμελούς αντιπροσωπείας μελών της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019» με θέμα συζήτησης την εκτίμηση της πορείας ενωτικής οργάνωσης του αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Επικεφαλής της κοινής αυτοδιοικητικής προσπάθειας και της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019» τίθεται ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας.
  2. Το βασικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών αρχών όπως αυτή διατυπώθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 2019» αποτελεί τη συλλογική μας δέσμευση και την πρόσκληση συμπαράστασης προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  3. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα ενισχύει τη βασική επιλογή της ριζικής ανανέωσης των υποψηφίων του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ενίσχυσης της ενωτικής συμπαράταξης των πολιτών της Περιφέρειας μας με κυρίαρχο στόχο την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική και αναπτυξιακή αναγέννηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  4. Με νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν γνωστές οι διαδικασίες διαλόγου με τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οριστικοποίηση του προγραμματικού πλαισίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια επισκεπτών

Το 2010 το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε και στήριξε τον Πέτρο Τατούλη αξιοποιώντας τις εσωκομματικές εμμονές και ισορροπίες της ΝΔ και πρασίνισε μια –σχεδόν από χέρι – χαμένη περιφέρεια. Ο Τατούλης δεν υποστηρίχθηκε «εικονικά», έφτιαξε έναν συνδυασμό που στηριζόταν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι γνωστό ότι δεν του λείπουν από την αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις. Στις εκλογές του ’14 κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν είτε εξαιτίας πολιτικών και προσωπικών ιδιαιτεροτήτων του Τατούλη, είτε εξαιτίας δικών τους αδιεξόδων. Το βασικό όμως σχήμα παρέμεινε, το ίδιο υπερκομματικό αφού παρέμεναν σημαντικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ σε πολύ κεντρικές θέσεις. Μάλιστα, οι παροικούντες …κάτω απ’τ’αυλάκι γνωρίζουν ότι ο Πέτρος έτσι διοικεί γενικώς… Και στις υπηρεσίες και στους δήμος κλπ δεν κολλάει με κόμματα κλπ και μια χαρά τους αξιοποιεί όλους.
Έρχεται λοιπόν ο Σαμαράς το ’14, παραδέχεται το λάθος του ’10 και δίνει το χρίσμα ΝΔ στον Τατούλη. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ καρπώνεται πάλι την επιτυχία που στο κάτω κάτω αυτό ανάγκασε τη ΝΔ να αναδιπλωθεί στην δική του επιλογή.
Κι ερχόμαστε τώρα στο 2019. Με τον Τατούλη να είναι μια προσωπικότητα που δεσπόζει πλέον στην περιφέρεια και δύσκολα αμφισβητείται, ενώ στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον πορεία και έργο στον συνδυασμό κι έχουν θεμελιώσει την παρουσία τους (αμφισβήτηση δεν είναι ούτε τα προσωπικά κόμπλεξ, ούτε οι κουβέντες της πλάκας στα καφενεία ΑΛΛΑ να υπάρχει προσωπικότητα να σταθεί απέναντι και να τον νικήσει. Αυτό δεν υπάρχει.-)
Η ΝΔ για δικούς της πάλι εσωκομματικούς λόγους ισορροπιών κλπ αποσύρει την στήριξη. Κι ενώ ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό, το κομματίδιου του 6% που απέμεινε να θυμίζει ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την επιλογή του από το 2010, τα στελέχη του (όχι τον Τατούλη) που είναι σε κεντρικές θέσεις σε όλα τα περιφερειακά διαμερίσματα, πάει και στηρίζει έναν (καθόλα αξιόλογο, έντιμο και αξιοπρεπή) άνθρωπο με ελάχιστη αναγνωσιμότητα και χαμηλότερο πολιτικό ανάστημα κι από τα χαμηλά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ. Μπορεί να ηγηθεί της Πελοποννήσου; Μπορεί να ξεπεράσει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ; Με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή και το καραγκιοζιλίκι τάχα βγήκε αυτός πρώτα, μετά μαζεύτηκαν οι άλλοι και μέσα στο παραμυθάκι με τις νεραϊδες βρέθηκαν στις ρεματιές και υποστηρίχθηκαν…
Αστεία πράγματα, όσο και το πολιτικό επίπεδο αυτών που τα οργάνωσαν.
Δικαίωμα στην πολιτική αυτοκτονία και τον αυτό-κανιβαλισμό έχουν όλοι φυσικά, ας φροντίσουν να το κάνουν χωρίς να γελοιοποιηθούν.
Καληνύχτα σας.

Καλη η κομματικη σου - μακιαβελλική θα έλεγα - τοποθέτηση, αλλά ξέχασες κάτι. Το γεγονός οτι ο Τατούλης, πατώντας πάνω σε αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή τις κομματικές ισορροπίες και αδυναμίες των κομματικών μηχανισμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δημιούργησε απο το 2011 εως και σήμερα ενα αποκρουστικό σύστημα διαχείρησης της εξουσίας στην Πελοπόννησο. Εξυπηρετησεις, αναθέσεις σε εταιρείες οικογενειακών συμφερόντων, εμμονές, απειλές και άλλα. Δες ποιοί είναι οι ανθρωποι του, ποιοί τον στηρήζουν και ποιοί τον γλύφουν ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε το κόμμα του 6% άραγε; Μήπως γιατί οι ψηφοφόροι του ξεπέρασαν τα στεγανά και το καπίστρι; Και εσύ προτείνεις να το ξαναφορέσουν για λογαριασμό του Τατούλη; Πολιτική αυτοκτονία για το ΠΑΣΟΚ ηταν η συμπόρευση με το Σαμαρά και τον Τατούλη.. Όχι η καταγραφή μέσω ενός κατα κοινή ομολογία αφθαρτο, καθόλα αξιόλογο, έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο όπως παραδέχεσαι..

Αδελφέ μου, Μακιαβελικός δεν είμαι εγώ αλλά η πολιτική η ίδια και ειδικά σε τούτη τη χώρα. Συμφωνώ φυσικά με τον όρο που χρησιμοποίησες. Δεν διαφωνώ και σε όσα άλλα λες και δεν μου καίγεται καρφί για την καριέρα του Τατούλη μια ψυχρή εκτίμηση κάνω. Σε ένα μόνο θα διαφωνήσουμε: Θα είναι κατάντια ένα μίζερο και ξέψυχο ποσοστό την πρώτη Κυριακή και με τους ηττημένους την δεύτερη, ενώ υπάρχει η δυνατότητα -με στελέχη επαναλαμβάνω όχι απλώς σαν ταμπέλες- να έχει μερίδιο στην κυριαρχία, όπως είχε μέχρι τώρα. Αυτός είναι κόσμος, αυτά ψηφίζει. Κι όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές ιστορικά την όποια κάθαρση δεν την κάνουν οι κάλπες, αλλά οι θεσμοί και οι κανόνες (όπως ΔΙΑΥΓΕΙΑ κλπ) γιατί έτσι όμως δένονται τα χέρια του κάθε τυχοδιώκτη. Διαφορετικά ο,τι και να βγάλει η κάλπη, αν υπάρχει η δυνατότητα πέφτουν όλοι στην παγίδα της μάσας... Ακόμα κι αυτοί που φαίνονταν ή ήταν "άφθαρτοι" πριν αναλάβουν...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio