Γιώργος Καμπύλης: Κύριε Μαντά, έχετε αποτύχει

Κυρ, 31/03/2019 - 19:29
Image

Πολύς κόσμος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα την αγορά ακινήτων για την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος. Όπως φαίνεται, το θέμα που δεν πέρασε κατά πλειοψηφία η δημοτική αρχή και που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, προκάλεσε το ενδιαφέρον των δημοτών οι οποίοι με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν –και μάλιστα όρθιοι-  τη συνεδρίαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς στην εισήγησή του, το στοιχείο που δεν υπήρχε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και που προστίθεται σήμερα, είναι η δυνατότητα εξαγοράς των οικοπέδων απευθείας από το ΔΣ. Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κρύφτηκε πίσω από τις παρατάξεις της και δεν στήριξε την απόφαση.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαντάς προέβαλε τη μελέτη για την επέκταση του Δημαρχείου Βόρειας Κυνουρίας. «Οι χώροι που θα προστεθούν, καθ’ ύψος, θα βρίσκονται στον δρόμο Τρίπολης – Άστρους», είπε. Ακόμα, ο κ. δήμαρχος είπε ότι στην ουσία θα προστεθούν δύο κτίρια όχι ψηλά, τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους με αίθριο, ενώ θα πληρούν τις βιοκλιματικές προϋποθέσεις που είναι υποχρεωτικές».

Συνοψίζοντας, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι αυτό που απασχολεί το ΔΣ είναι η εύρεση ακινήτων κατάλληλων ώστε να επεκταθεί η υφιστάμενη δημοτική δομή, όπως ο ΦιλόΔημος ορίζει, αφού το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει με 2,2 εκατ. ευρώ την επέκταση. «Αγοράζουμε οικόπεδα επειδή θέλουμε να επεκτείνουμε το Δημαρχείο που χρηματοδοτείται από τον ΦιλόΔημο ή δεν θέλουμε, καθώς ίσως στο μέλλον μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση; Από το 2010, δεν είχε δοθεί ποτέ χρηματοδότηση».

Ο κ. Γιώργος Καμπύλης ζήτησε να μάθει να μάθει ποια Υπηρεσία συνέταξε τη μελέτη που παρουσιάστηκε και ποια οικόπεδα προτείνονται, καθώς χρειάζονται δύο οικόπεδα, μελλοντικά ίσως ένα τρίτο, ακόμα και ένα τέταρτο, όπως είπε, ρωτώντας για πόσα και ποια οικόπεδα πρόκειται. Ο κ. Αδάμης ρώτησε αν θα προχωρήσει το ΔΣ στην αγορά του οικοπέδου χωρίς να γνωρίζει το Σώμα την αξία των οικοπέδων. Ο κ. Άγγελος Καμπύλης ρώτησε ποια είναι η αντικειμενική αξία των οικοπέδων.

Ο κ. Μαντάς απαντώντας ανέφερε ότι ο λόγος γίνεται για δύο οικόπεδα που βρίσκονται σε επαφή με το κτίριο του Δημαρχείου και ένα ακόμα που βρίσκεται σε επαφή με αυτά, και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, ότι το Σώμα καλείται να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αναθέσει σε εκτιμητή την αξία των οικοπέδων και προχώρησε σε μερικές διευκρινίσεις σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων: όταν αυτά τα οικόπεδα συνενωθούν, η αντικειμενική τους αξία θα είναι μεγαλύτερη. Ακόμα, είπε ότι η μελέτη είναι μια προσφορά ενός γραφείου που συνεργάστηκε με υπαλλήλους του Δήμου.

Ο κ. Γιώργος Καμπύλης λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι προς στιγμήν ο ίδιος νόμιζε ότι βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης του δημάρχου με τόσες ανακοινώσεις που έκανε: «Ο κ. δήμαρχος επιβεβαίωσε και σήμερα τη γνώμη που έχουμε για το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Δήμου. Ο δήμαρχος μάς έκανε μια εισήγηση ενός σχεδίου που προφανώς το έχει μόνο στο μυαλό του. Ρωτήσαμε την Τεχνική Υπηρεσία για όλα αυτά; Δεν ρώτησε κανέναν, και έκανε μια εισήγηση που μας παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του πλάνου του. Πότε ασχοληθήκατε σοβαρά και λάβατε υπόψη σας την Επιτροπή Διαβούλευσης; Με τη σημερινή του επίκληση στη συνεννόηση, δηλώνει ο κ. δήμαρχος την αποτυχία του. Πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Μαντάς είχε πει ότι ο επιτυχημένος δεν χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση. Άρα, προφανώς, έχει αποτύχει».

Η διοίκηση του Δήμου είναι όλων. Αυτή είναι η πολιτική μας αντίληψη.

Και εξακολούθησε κατηγορώντας τον κ. Μαντά για εκβιασμό: «Ο δήμαρχος μάς παρουσιάζει εκβιαστικά μια λύση επειδή υπάρχει ένα πρόγραμμα».

Εμείς δεν θεωρούμε ότι πρέπει οι ανάγκες του Δήμου να προσαρμόζονται σε ένα πρόγραμμα –που μάλιστα έχει αβέβαιο μέλλον. Η αντίληψη της κυβέρνησης για τους Δήμους είναι καταστροφική. Μόνο και μόνο προεκλογικά να πούμε ότι μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα και να υποβάλλουμε έναν φάκελο, αυτό δεν το δεχόμαστε.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Καμπύλης επεσήμανε: «Αν θέλατε να ασχοληθείτε σοβαρά, κύριε δήμαρχε, θα μας είχατε καλέσει χρόνια τώρα. Ποτέ ως σήμερα δεν είχε τεθεί το θέμα ανέγερσης Δημαρχείου. Δεν μας καλέσατε για να κάνουμε προτάσεις».

Δεν αλλάζουμε τη στάση μας, δεν θα δώσουμε άλλοθι σε καμία βεβιασμένη και πρόχειρη προεκλογική κίνηση.

 

Σχόλια επισκεπτών

Το έχει στήσει ωραία το έργο ο Μαντάς..Κάποιο γραφείο έκανε προσφορά τη μελέτη,δεν ρωτάει κανένα το φέρνει για ψηφοφορία στο 90... Και βάζει και τα έμμισθα παπαγαλάκια να ρίχνουν λάσπη..μεγάλος ο κατήφορός σου Τάκη.Αλλα ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί που καταλαβαίνουν..
Σε πήρανε χαμπάρι...

Το όραμα του ηγέτη μια πλατεία και γύρω γύρω μπαρδουκες βάλε και ένα δημαρχείο .
Ο γενικός πολεοδομικος σχεδιασμός που και αυτός θα γίιιινει κάποια στιγμή τι προτείνει για την ανέγερση δημαρχειου.
Με τα χρήματα που θα αγοράσουν τα χαλάσματα να πάτε να πάρετε ένα οικόπεδο στον επαρχιακό δρόμο και να φτιάξετε Δημαρχείο που θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες και θα μπορεί να ανταποκριθεί και στις ανάγκες του Δήμου στο μέλλον.
Φροντίστε να ξεφύγετε από την λογική όλα μέσα στο κέντρο για να μπορέσετε κάποια στιγμή να το αναπτύξετε.
Εκτός αν συνεχίσετε να θέλετε να παρκάρετε ο ένας πάνω στον άλλον και ο δήμαρχος μπροστά στην πόρτα του Δημαρχείου.
Σας πουλάει λάθος συνταγή θα τα βρείτε μπροστά σας.

Το όραμα ενός ηγέτη πού ήταν εννιά χρόνια;; Φέρνει μια λύση εκβιαστικά και με το γνωστό του ύφος μας θέτει το δίλλημα θέλουμε ή δεν θέλουμε επέκταση του υπάρχοντος Δημαρχείου με τα λεφτά(άραγε υπάρχουν;)του Φιλόδημου.Λες και τόσα χρόνια δεν υπήρχαν άλλες λύσεις.Προτείνει μια λύση που θα πνίξει το κέντρο του Άστρους που επικρατεί έτσι και αλλιώς άναρχη δόμηση και το κυκλοφοριακό είναι άλυτο πρόβλημα.Για να πηγαίνει καβάλα στην εκκλησιά και να παρκάρει στα πεζοδρόμια το 4χ4 του ο ψηφοσυλλέκτης του Καφές...Παρουσιάζει την επέκταση ως τη μόνη λύση,βάζει τον μέντορα-τραμπούκο του το Σκατζο να μας λέει οτι μας χαρίζει γαιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια,φέρνει δωρεάν(!) μελέτες και μακέτες την τελευταία στιγμή και μας μαλώνει που δεν συμφωνούμε!!! Όραμα έχει...ναι!!! Το όραμα του νεκροθάφτη...

Καλά ρε Καμπύλη αφού κατηγορείς ότι η χρηματοδότηση του Φιλόδημος είναι φούσκα και καταψηφίσατε για το Δημαρχείο !! Μπορείς να μου πεις γιατί εσύ και η παράταξη σου υπερψηφίσατε την επισκευή των αθλητών εγκαταστάσεων στο Κορακοβούνι και στο Παράλιο Άστρος που και αυτά είναι με το ίδιο πρόγραμμα Φιλόδημος????

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ ΜΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΡΕΧΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ.ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΙΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΑΘΟΣ.ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΡΙΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΤΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ ΜΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΡΕΧΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ.ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΙΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΛΑΘΟΣ.ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΡΙΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΤΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio