Δημιουργία της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πραστιωτών

Κυρ, 31/03/2019 - 16:27
Image

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ

Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες
Μετά τις αλλαγές που επιφέρουν στην αυτοδιοίκηση των κοινοτήτων (χωριών) οι πρόσφατοι Νόμοι 4555/2018 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και 4604/2019 «ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» σας ενημερώνουμε όπως παρακάτω:


A. Κοινότητες – Όργανα διοικήσεως κοινοτήτων.
Όργανα των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είναι:
α) Το συμβούλιο της κοινότητας.
β) Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας

Β. Εκλογές κοινοτήτων άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων –
Υποψηφιότητες, κατάρτιση συνδυασμών

Η εκλογή των συμβούλων των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων γίνεται με χωριστή κάλπη και κατά συνδυασμούς. . Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει τους υποψήφιους συμβούλους της κοινότητας.
Στο συνδυασμό αναγράφονται με αλφαβητική σειρά, το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων συμβούλων κοινότητας του συνδυασμού.
ΔΗΛΑΔΗ : 1. Θα ψηφίσουμε σε ξεχωριστή κάλπη για τον ΔΗΜΟ (Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους) και σε ξεχωριστή κάλπη για το χωριό μας (πρόεδρο και συμβούλους κοινότητας)
2. Θα ψηφίσουμε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τον ΔΗΜΟ (Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους) και με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για το χωριό μας (πρόεδρο και συμβούλους κοινότητας).


ΑΡΑ δίνει την δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα για συμβούλιο της κοινότητας του χωριού μας ανεξάρτητοι συνδυασμοί χωρίς καμία εξάρτηση από τους δημοτικούς συνδυασμούς
ΑΡΑ μπορούμε να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε σε ξεχωριστή κάλπη όποιον επιθυμούμε και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερος για Δήμαρχος και Δημοτικός σύμβουλος και μπορούμε να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε σε ξεχωριστή κάλπη όποιον επιθυμούμε και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερος για Πρόεδρος και σύμβουλος για το χωριό μας.


Αυτά ως δεδομένα έγιναν η αφορμή να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ πολλών συγχωριανών μας για μια καλύτερη εκπροσώπηση του χωριού μας στα τοπικά δρώμενα. Έτσι σιγά – σιγά αναδείχτηκε η ανάγκη να βγει στην κοινωνία μας αυτό το θέμα και πάρθηκε η πρωτοβουλία της δημιουργίας της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ.


Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο με όλους τους ΠΡΑΣΤΙΩΤΕΣ για την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε να διερευνήσουμε τις προθέσεις τους για την ενασχόληση με τα κοινά του χωριού μας κάποιων συγχωριανών μας που επιθυμούν, αγαπούν, και μπορούν να διαθέσουν χρόνο για να προσφέρουν και να καταφέρουν όσον το δυνατόν καλύτερα και περισσότερα για το χωριό μας.
Για το λόγο αυτό απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Πραστιώτες για την συμμετοχή τους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ ώστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των αξόνων του προγράμματός μας για το χωριό μας.


Μέσα στα πλαίσια αυτά των συνδιαμορφωμένων αξόνων του προγράμματός μας θα κινηθούν, αυτοί που θα επιλέξουμε όλοι μαζί ενωτικά ως χωριό, να τεθούν στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιοι σύμβουλοι της Κοινότητας ΠΡΑΣΤΟΥ και εφόσον εκλεγούν από τους εκλογείς συγχωριανούς μας για την επόμενη τετραετία, ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες και δράσεις τους να ωριμάσουν τους στόχους μας και σιγά – σιγά να συνταχτούν οι προβλεπόμενες μελέτες – πράξεις και να υλοποιηθούν πλέον ως έργα στο χωριό μας.


Συνεχής προσπάθειά των εκλεγέντων στο συμβούλιο της κοινότητας θα είναι η βελτίωση της σημερινής κατάστασης του χωριού μας τόσο στις υποδομές του όσο και στο κοινωνικό – πολιτιστικό τομέα.


Ευελπιστούμε αυτή η πρωτοβουλία μας να αποτελέσει τον σπόρο για μια νέα δημιουργική χρονική περίοδο για τον Πραστό, ενάντια στην πλήρη εγκατάλειψή του και την κατάρρευση που παρατηρείται τώρα.


Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όσων Παστιωτών επιθυμούν, αγαπούν, διαθέτουν χρόνο και μπορούν να προσφέρουν στα κοινά του χωριού μας. Επίσης ζητάμε την στήριξη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ από όλους τους συγχωριανούς μας που θέλουν να δουν καλύτερο το χωριό μας.
ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΣΤΙΩΤΩΝ


Για επικοινωνία ή δήλωση συμμετοχής
Δημήτριος Πετρής
Δασολόγος Δασαρχείου Κυνουρίας
Τέως Αντιδήμαρχος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
6974417683 ή 2755031800
Email petris_dim@yahoo.gr

Δείτε ΕΔΩ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio