Σε λειτουργία ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Τρίπολη (vid)

Wed, 14/08/2019 - 17:02

Η Τρίπολη πρωτοπορεί και διαθέτει, εδώ και λίγες ημέρες, έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο σταθμός βρίσκεται στην πλατεία Ανεξαρτησίας και η τοποθέτησή του αποτελεί ακόμα μία δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως μας είπε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η τοποθέτηση του σταθμού έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με σκοπό την ανάπτυξη ποιοτικού δικτύου ηλεκτροκίνησης ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να διασχίσουν αυτόματα όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου, Στόχος, η εξοικονόμηση καυσίμου και η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η εξυπηρέτηση επισκεπτών της Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δύο σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Περιφέρεια: Ένας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και άλλος ένας στον Ισθμό της Κορίνθου.

Στόχος είναι να προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η κυρία Νικολάκου μάς είπε ότι σύντομα θα γίνει στο σημείο εγκατάστασης του σταθμού διαγράμμιση και σηματοδότηση, ώστε να σταθμεύουν εκεί μόνο για φόρτιση, ενώ θα διατεθούν δύο θέσεις στάθμευσης.

Προετοιμάζουμε την Πελοπόννησο του αύριο, εκμεταλλευόμαστε πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως εξήγησε στο Arcadia Portal η κυρία Νικολάκου, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία. «Η Περιφέρειά μας ''τρέχει'' πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα,για το περιβάλλον, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία.»

Ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται σε λειτουργία. Η χρήση του θα είναι δωρεάν για το χρονικό διάστημα που «τρέχει» πιλοτικά το πρόγραμμα και μετά θα λειτουργεί με κάρτα.

Με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε κατορθώσει να συνεργούμε με ευρωπαϊκές χώρες και φορείς.

Η κυρία Νικολάκου είπε ότι θα γίνει ενημέρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η περιφέρεια και υπογράμμισε ότι υπηρεσίες όπως ο σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αποτελούν κριτήρια που παίζουν ρόλο στην επιλογή τουριστικού προορισμού, καθώς οι μεγάλοι tour operators περιλαμβάνουν ανάλογες δυνατότητες στο τουριστικό «μενού» που προτείνουν στους πελάτες τους.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio