Στέφανος και Γιώργος Κολοστούμπης: Άφησαν τις σπουδές τους, ασχολήθηκαν με το μέλι και κέρδισαν 3 παγκόσμια βραβεία!

Δευ, 19/08/2019 - 23:54
Image
Image
Image
Image

Τι κι αν οι γονείς τους ήθελαν τον 28χρονο Στέφανο και τον 30χρονο Γιώργο να ξεφύγουν από τη ζωή του χωριού και να σπουδάσουν, εκείνοι είχαν άλλη άποψη.

Μεγάλωσαν στα Δολιανά Αρκαδίας, η μελισσοκομία υπήρχε σαν παράδοση στην οικογένειά τους, από παππού, σε πατέρα και τώρα πλέον έχει περάσει σε τρίτη γενιά. Ο Στέφανος άφησε τα μουσεία (σπούδασε σε σχολή ξενάγησης) και ο Γιώργος τα λογιστικά κάτι που όπως φαίνεται τους βγήκε σε καλό αφού τα μέλια τους ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενώ το Ρέικι, το Θυμάρι και το Καστανιά - Πάρνωνα απέσπασαν τρία βραβεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Award 2019, που λαμβάνει κάθε χρόνο στην Αγγλία.

Οικογένεια

Εμείς μιλήσαμε μαζί τους για την απόφαση τους να αφήσουν τα πάντα πίσω και να επιλέξουν τη ζωή στο χωριό και στα κτήματα.

Βραβεία

«Είμαστε 3η γενιά μελισσοκόμων. Από μικρά παιδιά ήμασταν μέσα στα μελίσσια. Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε από τον παππού μου, ο οποίος και το πέρασε με τη σειρά του στον πατέρα μας, Αντώνη. Θέλω, δε να σου πω ότι ήδη υπάρχει και 4η γενιά που θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Βέβαια, οι γονείς μας όταν ήμασταν παιδιά είχαν αντίθετη άποψη για την ενασχόλησή μας με τα μελίσσια. Έκαναν τα πάντα για να πάρουμε άλλο δρόμο. Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ήθελαν να σπουδάσουμε για να μην ασχοληθούμε με δύσκολες εργασίες όπως είναι τα κτήματα ή τα μελίσσια. Εμάς, όμως μας άρεσε η ζωή στο χωρίο. Αυτό είχαμε συνηθίσει. Το ελληνικό μέλι είναι περιζήτητο. Το δικό μας ταξιδεύει σε Καναδά και Αυστραλία ενώ αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι το θέλουν σε μικρές συσκευασίες. Πλέον ο κόσμος προσέχει πολύ τη διατροφή του. Προκειμένου αυτό που θα πάρουν να είναι άψογο, δεν λογαριάζει την τιμή. Θεωρούμε ότι ο «βασιλιάς» του μελιού είναι το «Έλατο- βανίλια» που είναι σπάνιο γιατί στα βουνά δεν παράγεται μεγάλη ποσότητα μελιού αλλά και το «Θυμάρι» κατέχει και αυτό υψηλή θέση. Το Ρέικι, που είναι από έναν θάμνο, πλέον έχει γίνε μόδα αν και στο παρελθόν δεν του έδιναν ιδιαίτερη σημασία ενώ και η Καστανιά- Πάρνωνα ήταν ένα από τα τρια μέλια μας που πήρε παγκόσμιο βραβείο και αυτά τα βραβεία αποτελούν μεγάλη τιμή για εμάς και τη δουλειά μας». 

Βραβεία

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio