Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 29/11/2019 - 19:28
Image

Ο Δήμος Τρίπολης, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης «ΕΡΜΗΣ», διοργανώνει το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πλατεία Άρεως από τις 8 Δεκεμβρίου 2019 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2020.
Ξύλινα  σπιτάκια κατάλληλα διαμορφωμένα και στολισμένα θα μας ταξιδέψουν σε έναν παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο μουσική, παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Παρακαλούμε τους επαγγελματίες, επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης που επιθυμούν να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου χωριού, να επικοινωνούν καθημερινά με την κ. Καρούντζου Ελένη στο τηλέφωνο 6944 676424.
Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τα εξής προϊόντα: αποξηραμένα φρούτα, hot dog, γλυκά, καραμέλες, ζαχαρωτά, κρασί, ηδύποτα, ζεστά ροφήματα, καφές και τοπικά τυριά, αλλαντικά προς επιτόπια κατανάλωση.

Η παραχώρηση των σπιτιών θα είναι δωρεάν.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 6/12/2019 στο γραφείο Δημάρχου (Δημαρχείο Τρίπολης, 1ος όροφος).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας με την συμπαράσταση της Διοίκησης της ΟΕΒΕΑ, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση  για τις τρέχουσες  νομοθετικές  ρυθμίσεις  σχετικά  με  τον νέο  αντικαπνιστικό  νόμο και το ωράριο  μουσικής  στα καταστήματα  υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Την   ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019, ώρα  17:00, στο χώρο της ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας) Καλαμάτας 113 στην Τρίπολη.

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων εξήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία». Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εμπειρία των χρηματοδοτήσεων της καινοτομίας και της έρευνας μέσα από ειδικά ταμεία τόνισε ότι και στην «Ελλάδα είναι στα άμεσα πλάνα η δημιουργία ειδικού ταμείου ώστε να χρηματοδοτήσει στο στάδιο της “σποράς” την καινοτομία μέσα από την αναπτυξιακή τράπεζα όπως και το να δημιουργήσουμε επιταχυντές».
  
ΕΠΙΠΛΕΟΝ 31 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Επιπλέον 31 επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στη δράση του ΕΣΠΑ «Ίδρυση και Λειτουργία Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την ένταξη επιπλέον 31 επενδυτικών σχεδίων/πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 4.653.016,47 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.366.463,61 ευρώ.
 
ΙΟΒΕ: 57 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Έλληνες προτιμούν τα μετρητά καθώς διατηρούν σε μετρητά το 10,4% των χρηματοοικονομικών περιουσιακών τους στοιχείων (καταθέσεις, μετρητά, ομόλογα και μετοχές κατά κύριο λόγο) σύμφωνα με έκθεση του Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).  Περίπου 57 δισ. ευρώ καταθέσεων ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκονται εκτός του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με τα 32 δισ. ευρώ να βρίσκονται στο εξωτερικό και τα 25 δισ. ευρώ σε στρώματα, θυρίδες και άλλες κρυψώνες, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό και την διανομή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται από 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ. Οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν όλη την επιδότηση άμεσα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γίνουν από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio