Η στιγμή της φονικής έκρηξης στο Λέστερ: 5 οι νεκροί – Ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια

Δευ, 26/02/2018 - 19:42
Image

Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες αναζητώντας τυχόν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια ενός καταστήματος και ενός διαμερίσματος που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 5 στην πόλη του Λέστερ το βράδυ της Κυριακής.

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης που συγκλονίζει το Λέστερ. Η πρόσοψη του κτιρίου καταρρέει στον δρόμο, ενώ ένα αυτοκίνητο διέρχεται από το σημείο. Κατόπιν, το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες.

Η εφημερίδα Leicester Mercury έγραψε ότι το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν ένα πολωνικό παντοπωλείο, το Zabka Leicester, πάνω από το οποίο βρισκόταν ένα διώροφο διαμέρισμα.

Η αστυνομία και οι πυροσβεστική υπηρεσία είπαν ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της έκρηξης. Προς το παρόν, σημειώνεται, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας τραυματίας

«Εστίες φωτιάς παραμένουν ενεργές στο υπόγειο του κτιρίου» δήλωσε ο Ματ Κρέιν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λέστερ.

«Ομάδες ειδικών ερευνητών και διασωστών έχουν αναπτυχθεί επί τόπου, με τη συνδρομή δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων».

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας περίοικος, ο Χαρίσι Πάτνι είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News: «Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη, οι βιτρίνες του καταστήματος, που βρίσκονται λίγα μέτρα μακρύτερα, σείστηκαν και πιστέψαμε ότι δεν θα μπορούσε να πρόκειται απλά για ένα τροχαίο, δεν ακούστηκε σα να είχε σημειωθεί κάποια σύγκρουση» μεταξύ οχημάτων.

«Βγήκαμε έξω και πυκνός καπνός είχε καλύψει τα πάντα, τούβλα είχαν διασκορπιστεί στον δρόμο».

Πηγή: (ΑΠΕ – ΜΠE), (newsit.gr)

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio