Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα: Ο απολογισμός και οι 3.500 επισκέπτες (pics)

Τετ, 06/11/2019 - 20:21
Image
Image
Image
Image
Image

Για μια ακόμα χρονιά η Καστάνιτσα μόνη της χωρίς καμία βοήθεια κατάφερε να προσελκύσει και να φιλοξενήσει  πάνω από  3.500 επισκέπτες.

30 Τουριστικά Λεωφορεία και  δεκάδες  ΙΧ από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν τον Πάρνωνα για να γιορτάσουν μαζί με τους Καστανιτσιώτες την καθιερωμένη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ στο τέλος του Οκτώβρη.

Με ένα καλοκαιρινό καιρό, με τέλεια οργάνωση και παρόντες 85 χαμογελαστοί και πρόθυμοι εθελοντές μόνο τη μέρα της Γιορτής, της οποίας η προετοιμασία  ξεκινάει από τους Καστανιτσιώτες έως και 2 μήνες νωρίτερα και τελειώνει αρκετές μέρες μετά ,ώστε να μην μείνει το παραμικρό δείγμα ότι πέρασε όλος αυτός ο κόσμος από το φυσικό περιβάλλον και τον οικισμό της Καστάνιτσας.

 Η Κουζίνα του Συλλόγου πλήρως εφοδιασμένη με  σουβλάκια, φασολάδα  παντρεμένη, ρεβίθια με κάστανο, χοιρινό με κάστανο, λουκάνικα, βραστό βεργάδι, τυρόπιτες, χορτόπιτες, προβατίνα ψητή,  καστανοσαλάτα, ,  ψητά, βραστά κάστανα και κρασί χωρίς περιορισμό ,οινόμελο και αχνιστό τσάι του βουνού, πιστεύουμε ότι  δεν μπορεί να έμεινε κανείς νηστικός μιας και αρκετά είδη περίσσεψαν.

Τη Γιορτή του Κάστανου πλαισίωσαν Παραδοσιακή Ορχήστρα με αυστηρά επιλεγμένα δημοτικά τραγούδια, χορευτικό συγκρότημα και με πολύ κέφι οι επισκέπτες χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ που την σκυτάλη πήραν οι νεολαίοι του χωριού για το καθιερωμένο ξενύχτι.

Σε διαμορφωμένο χώρο επαγγελματίας σεφ και ντόπια  νοικοκυρά  παρουσίασαν παρασκευές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων με κάστανο τα οποία οι επισκέπτες είχαν την χαρά να δοκιμάσουν κιόλας.

Σε άλλο σημείο οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μας δημιούργησαν καλλιτεχνίες με την βοήθεια των εθελοντριών και υλικών της φύσης με σήμα κατατεθέν πάντα το κάστανο.

Περιδιαβαίνοντας στα νέα μας αποκτήματα ξύλινα περίπτερα εκθεσιακού τύπου προμηθεύτηκαν γλυκίσματα με κάστανο και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα με το σήμα του Συλλόγου και της Γιορτής ενώ στην συνέχεια του περιπάτου τους στον «Δρόμο του Καστάνου» από μικροπωλητές που είχαν τοποθετήσει τα προϊόντα τους προμηθεύτηκαν τοπικά προϊόντα, χειροποίητα αναμνηστικά κ.α.

Δεκαθέσιο βανάκι βοηθούσε στην μετακίνηση του κόσμου από και προς τα πούλμαν.

Οι ταβέρνες αλλά και οι κάτοικοι του χωριού έκαναν το καλύτερο δυνατόν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και το μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων υποδέχτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες με τους ξεναγούς να τους ενημερώνουν σχετικά.

Ήταν όλα καλά;; Φυσικά όχι. Κάθε χρόνο μαθαίνουμε από τα λάθη και τις παραλήψεις μας και γινόμαστε καλύτεροι.

Όμως δεν ευθυνόμαστε αν…

1.Αν κάποιοι αδιάφοροι για τις οδηγίες Ελληναράδες δεν έκλειναν με τα ΙΧ τους τις στροφές των δρόμων εμποδίζοντας την διέλευση, τις  προκαθορισμένες και σημασμένες θέσεις των πούλμαν καταταλαιπωρώντας τους επιβάτες.

2.Αν ο δρόμος στη Σίταινα  είναι στενός και κάποιοι οδηγοί δεν μπορούν να περάσουν.

3.Αν τα Τουριστικά Πρακτορεία δεν ενημέρωσαν και δεν τήρησαν τις γραπτές οδηγίες που είχαν από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συλλόγου μας. Δεν συμμορφώθηκαν ως προς τα μεγέθη των λεωφορείων  και δεν είχαν δώσει τις σωστές πληροφορίες στους πελάτες τους.

4.Αν οι τόσοι πολλοί επισκέπτες δεν είχαν την υπομονή να τηρήσουν την σειρά προτεραιότητας.

5.Αν κάποιοι δεν είδαν την ταμπέλα με τις χημικές τουαλέτες και δεν βρήκαν  την πηγή  μέσα στην πλατεία  για να πιούν νερό!!!

 

6.Αν η απόσταση από την Αθήνα ή άλλα μέρη είναι πολύωρη και το ορεινό μας χωριό έχει στροφές και ανηφοριές.

7.Αν δεν έφτασαν τα 1100 καθίσματα, τα 80 τραπέζια των δέκα ατόμων , τα desks  και ο κόσμος δεν επισκέφθηκε το χωριό ψάχνοντας  όλοι για κάθισμα την ίδια ώρα.

Πραγματικά και καλοπροαίρετα χωρίς ίχνος υπερβολής ή εγωισμού θα θέλαμε να αναλογιστεί κάποιος, ποιο ορεινό μικρό χωριό ή και πόλη ακόμα  μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς κανένα πρόβλημα σε τέτοια μεγέθη και μάλιστα σε συγκεκριμένο διάστημα αφού όλες οι  αφίξεις γίνονται  από τις 11.00 έως τις 13.00.

 Επίσης οι επισκέπτες των ταξιδιωτικών γραφείων διαπιστώνουμε ότι είναι υποχρεωμένοι να αναχωρούν στις 16:00 και στις 17:00 με αποτέλεσμα να έχουν ένα χρονικό περιθώριο λίγων ωρών στον χώρο της Γιορτής και μόνο, με την πίεση του χρόνου, της κούρασης και της πείνας ίσως από το ταξίδι τους.

Υπήρξαν και γκρίνιες από μεμονωμένους που πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν, που λειτουργούν σαν όχλος, που δεν έχουν ποτέ ανακατευτεί στα κοινά και σε συλλογικές  δραστηριότητες, που δεν έχουν κατανόηση, υπομονή, ανοχή, ευγένεια, ήθος και τις λοιπές αρετές. Αυτοί λοιπόν είναι  αδύνατον να προσαρμοστούν σε τέτοιες συνθήκες  και καλό είναι να μην οργανώνουν την εκδρομή τους σε περιοχές με χιλιάδες επισκέπτες αλλά σε ήσυχα μέρη και μόνο.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Οι λάτρεις της φύσης και του βουνού, οι περιπατητές και οι ορειβάτες, άνθρωποι με  ευγένεια, ανεκτικότητα, κατανόηση και  υπομονή. Αυτοί είναι ευπρόσδεκτοι και  θα είμαστε εκεί να τους υποδεχτούμε και να τους φιλοξενήσουμε όπως ξέρουν να κάνουν οι Καστανιτσιώτες.

Επιζητούμε την κριτική, δε τη φοβόμαστε, θέλουμε να γνωρίζουμε  τις σκέψεις, τις προτάσεις , τα παράπονα, τα λάθη , τι μπορούμε να διορθώσουμε και να το κάνουμε καλύτερα. Οι επισκέπτες μας είναι μια πολύ σημαντική πηγή για τα παραπάνω. Πολλοί μας έχουν βοηθήσει σε αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και δοκιμές μέσα από παράπονα, σχόλια ή ακόμα και ιδέες τους. Τα παράπονα και σχόλια αυτά έγιναν όμως υπεύθυνα με ορθολογική και θετική προσέγγιση και πάντα με Ευγένεια.

Τη Γιορτή διοργανώνει ο Τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα με στόχο την προώθηση του κάστανου, του χωριού και της γύρω περιοχής. Επίσης στόχος της γιορτής είναι να δημιουργεί τις συνθήκες και  μια όμορφη ατμόσφαιρα  για τον επισκέπτη ώστε να περνάει μερικές αξέχαστες στιγμές της Ελληνικής ορεινής παράδοσης με κέφι και χαμόγελο. Θέλουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας! Στόχος μας ΔΕΝ είναι το οικονομικό αλλά το ηθικό κέρδος, δεν είμαστε κάποια επιχείρηση, κάποιο κόμμα, είμαστε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την Γιορτή του Κάστανου για ακόμα μια χρονιά. Τους εθελοντές μας, τους φίλους φίλων αλλά και τους νέους φίλους που αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται σε αυτόν το τόπο και προθυμοποιήθηκαν να γίνουν μέρος αυτού και να προσφέρουν χωρίς καμία υλική ανταμοιβή, γνωρίζουμε ήδη ότι απ’ όλο αυτό νιώθουν καλύτεροι άνθρωποι.

Ευχαριστούμε και τους επισκέπτες μας, αυτούς που μας επισκέπτονται σταθερά ή τακτικά και πλέον θεωρούνται φίλοι, αλλά και όσους μας επισκέφθηκαν για πρώτη φορά και η παρουσία τους και μόνο συνέβαλε στο σκοπό της Γιορτής του Κάστανου.

Εις το επανειδίν  .

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ

Σχόλια επισκεπτών

Το λάθος ξεκινάει από το μποτιλιάρισμα που έγινε για 1,5 ώρα μεταξύ 10.30 με 12 όπου κολλήσαμε στην εισοδο του χωριού. Ίσως να μην αρκεί η εταιρία security να κάθετε μπροστά στην πρώτη είσοδο. Ίσως να πρεπει να επιβλέψει και το πρώτο χιλιόμετρο καθώς πολλα αυτοκίνητα εκλειναν το δρόμο με το τρόπο που είχαν παρκάρει. Επίσης για εμάς που κολλήσαμε να το πω λαικά σου βγαίνω ξινό όταν δεν μπορείς να κάνεις ουτε μπρος ούτε πισω για 1,5 ώρα. Ούτε τουαλέτα μπορείς να πας ούτε νερό να πιείς. Σκεφτείτε πως νιώθει ένας ηλικιωμένος μετά από 3-4 ώρες ταξίδι να έχει και αυτά.

ΕΛπίζω του χρόνου σε καλύτερη οργάνωση περισσότερο στο παρκάρισμα και στους δρόμους καθώς στα άλλα είσασταν άψογοι.

Φιλικά,
Βασίλης

Bρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί ο κάθε επισκέπτης από τους 3.500 να βρει ένα τραπέζι για φαγητό. Να βρει ένα τραπέζι για καφέ. Κάπου να καθίσει να ξεκουραστεί. Να πάει μια γυναίκα σε κάποια τουαλέτα. Να παρκάρει το αυτοκίνητο χωρίς ταλαιπωρία και χωρία μποτιλιάρισμα. Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Γι αυτό κάθε χρόνου και χειρότερα και κάθε πέρσι και καλύτερα, εννοώ τότε που είχε λιγότερο κόσμο και ήταν πιο παραδοσιακά. Εγώ δεν θα ξαναέλθω του χρόνου στη γιορτή του Κάστανου. θα έλθω όμως μια άλλη μέρα να απολαύσω το όμορφο χωριό σας, διότι πράγματι είναι όμορφο. Αυτή είναι η αλήθεια, όπως την αντιλήφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες, απλώς δεν το σχολιάζουν στην σελίδα σας. Μια σχέτη ταλαιπωρία εκείνη την ημέρα.

Επειδή ένα τέτοιο χωριό δεν μπορεί να οργανώσει μια τέτοια εκδήλωση με τρεις χιλιάδες κόσμο,κανονίστε τους μισούς ώστε να μην φεύγει κανείς δυσαρεστημένος...είναι κρίμα να έρχεται ο κόσμος στο χωριό σας και να πηγαίνουν μετά στο Παράλιο να φάνε και να το σιχτιριζουν.επισης θα μπορούσατε να το κάνετε διήμερο όπως οι δολιανιτες που ήταν πολύ πιο ωραία...ευχαριστω

Καταρχήν επειδή πήγα στα Δολιανά η μια γιορτή με την άλλη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, ούτε σε μέγεθος , ούτε σε ύφος, ούτε σε οργάνωση και χαρακτήρα γιορτής κάστανου.
Το θέμα ΚΑΣΤΑΝΟ απουσίαζε.
Στην Καστάνιτσα υπήρχε φαγητό για άλλους τόσους και όχι μόνο σουβλάκια και γλυκά. Είναι άλλο να μην υπάρχει φαγητό και άλλο να μην θέλουμε να περιμένουμε στην σειρά να πάρουμε φαγητό. Δηλ. πιστεύετε οτι στο Άστρος ή όπου αλλού 3500 και πλέον επισκέπτες θα έβρισκαν να φάνε όλοι μαζί και την ίδια ώρα? Η απάντηση είναι εύκολη.
Στο Δ.Τ. του συλλόγου όπως είδατε υπάρχουν οι απαντήσεις και η αυτοκριτική για όλα τα θέματα Από όσο ξέρω έχει μελετηθεί και η διήμερη οργάνωση αλλά όλα αυτά που είδατε επί δυο και από ογδόντα πέντε εργαζόμενα παιδιά εθελοντές είναι αρκετά δύσκολο να γίνει. Επομένως όσοι δεν αντέχουν τις συνθήκες αυτές ή δεν τους άρεσε έχουν την επιλογή να μην ξανά πάνε .Όμως οι διοργανωτές δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν σε κάποιον που θέλει να πάει.

Μαυρο και κακό χιούμορ η ανακοίνωση....δεν είναι κακό να είστε ταπεινοί και να λέτε ευχαριστώ στον κόσμο που σας τίμησε..όπως και το να μην γράφετε επί σης ενας αριθμός επισκεπτών .... αυτά είναι για τα εφε...Και του χρόνου με Υγεία

Μ ε απλά λόγια. Στο πανηγύρι της Τεγέας, ή κάποια ανάλογη εκδήλωση έβρισκες να καθίσεις να φας ότι ψητό κι ότι γλυκό ήθελες και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος όσος κι αν ήταν. Εκεί ξεροσταλιά κάτω απ΄τον ήλιο και περπάτημα. Μην ταλαιπωρείται τον κόσμο κύριοι του Συλλόγου άλλο. Ρυθμίστε καλύτερα τα πράγματα.

Πόσο καλά θα κάνετε επίσης να μην ξαναπάτε εσείς οι 5 ? Όπως γραφει το άρθρο ήρθαν 3500 άτομα αλλά τα αρνητικά σχόλια είναι 5.. εσείς αντί να πείτε ένα ευχαριστώ για την υποδοχή που σας προετοίμασαν οι εθελοντές δουλευοντας σκληρα σχεδόν δύο μήνες απλά γκρινιάζετε..ιδανικά θα μπορούσατε ευγενικά να συντάξετε ένα μήνυμα και να το στείλετε στον σύλλογο του χωριού εκφράζοντας τις απόψεις σας σχετικά με τις αποτυχίες ώστε αυτά τα άτομα να κάτσουν και να τις συζητήσουν και να λύσουν τα τυχόν προβλήματα. Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ σπίτια σας εσείς ..εμεις θα πάμε να περάσουμε και του χρόνου καλά..

Και στον κύριο που αναφέρει για το πανηγύρι της Τεγέας .ΕΕΕΕ!!!!! ΟΧΙ η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ να γίνει τέτοιου είδους έμπορο και ζωοπανήγυρης με κάθε σεβασμό στην κάθε εκδήλωση. Είναι άλλου είδους διοργάνωση και άλλου σκοπού.

Αυτή την μέρα έχει τύχει να επισκεφτώ την Καστάνιτσα και ως εργαζόμενος και ως επισκέπτης.Δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν 3500 κοσμος και δυστυχώς πολλοί αναθεματίζουν και βρίζουν οδηγούς ,προέδρους, καιρό ,δρόμους κτλ .Μήπως θα ήταν καλύτερο να γίνεται η γιορτή 2 ημέρες συνεχόμενα Σάββατο και Κυριακή να μοιράζεται ο κόσμος και τα λεωφορεία και να μην υπάρχουν παράπονα και δυσφήμιση του χωριού..

Κατά αρχήν θα ήθελα να παρακαλέσω όσους δεν διάβασαν προσεκτικά το Δ.Τ του Συλλόγου να το πράξουν. Έτσι θα δουν την αυτοκριτική, θα πάρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους και θα δουν με κατανόηση τα όποια προβλήματα προέκυψαν από υπαιτιότητα μας ή όχι .
Επίσης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν πιέσαμε κανέναν, δεν κάναμε καμία παταγώδη καμπάνια ,δεν στείλαμε προσκλήσεις, δεν τηλεφωνήσαμε σε κανένα τουριστικό γραφείο, αντιθέτως προφορικά και γραπτά πληροφορήσαμε για τις δυσκολίες ,τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα των ορεινών χωριών για ανθρώπους ηλικιωμένους ή με κινητικά προβλήματα και εκδώσαμε μόνο ένα ΔΤ με πληροφορίες όπως κάνουμε κάθε χρόνο.
Θα προσπαθήσω να δώσω μερικές απαντήσεις λόγω της θεσμικής μου θέσης στα ερωτήματα –παράπονα που διατυπώθηκαν αφού ήμουν και εγώ ένας απλός εθελοντής .
Όσο αφορά το μπλοκάρισμα .Οφείλεται κυριολεκτικά σε τρείς ανεγκέφαλους ΙΧ δες που έκλεισαν μια στροφή και δεν περνούσαν τα πούλμαν. Είναι οι ίδιοι τύποι που μπλοκάρουν παρκάροντας όπου δεν πρέπει στις πόλεις , που κλείνουν τις εθνικές οδούς όταν δεν έχουν αλυσίδες ,που παρκάρουν στις θέσεις αναπήρων κλπ. Έγινε σε απόσταση 2-3 χλμ από τη Γιορτή και δεν ήταν δυνατόν να έχουμε παντού security για τα αυτονόητα. Με το δίκιο του ο φίλος λέει ότι του βγήκε <<ξινό>> όμως δεν φταίμε εμείς.
Τα Τουριστικά Γραφεία τα χειρίστηκα προσωπικά ( λόγω και προηγούμενης επαγγελματικής δραστηριότητας στο χώρο του τουρισμού) και είμαι απόλυτα σαφής όσο αφορά την ενημέρωση γραπτά και προφορικά,για τις δυσκολίες στους δρόμους και στα χωριά, για τα αυστηρά μεγέθη των πούλμαν ,για την ενημέρωση που έπρεπε να δίνουν στους πελάτες τους όπως διαδρομές ,φιλοξενία ,εξυπηρέτηση κλπ. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ήμουν και αποτρεπτικός συμβουλεύοντας τους να μην έρθουν για την αποφυγή ταλαιπωρίας.
Για το φαγητό δεν τίθεται θέμα αφού μπορούσαν να φάνε και να εξυπηρετηθούν πολλοί περισσότεροι. Βέβαια μεταλλικό νερό δεν είχαμε όπως μας ζήτησε κάποιος. Στην Καστάνιτσα δεν έμεινε κανείς νηστικός εκτός αυτών που δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν την σειρά τους . Αν πήγαιναν 3500 επισκέπτες σε άλλη πόλη πολύ μεγαλύτερη ή στο Παράλιο από τις 13.00- τις 15.00 θα έβρισκαν φαγητό ??
Για τις τουαλέτες, υπήρχαν 6 χημικές με την χορηγία του Δήμου μας. Αναπήρων ,ανδρών και γυναικών.
Θέλουμε ένα πανηγύρι σαν της Τεγέας ?? ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ!!. Γιορτή της Φύσης και του Δάσους κάνουμε αγαπητέ φίλε. Εκεί υπάρχουν επαγγελματίες που αμείβονται για την πραμάτεια τους . Εδώ έχουμε Σύλλογο με Εθελοντές και είμαστε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο.
Η Γιορτή μας υπηρετεί άλλους σκοπούς, άλλους στόχους , άλλο πολιτισμό και άλλη κουλτούρα.
Φυσικά είμαστε και σκυφτοί και ταπεινοί γιατί εκεί υπάρχουν τα παλικάρια( όπως έλεγε ο ποιητής) και κάθε σκληρή αλλά καλοπροαίρετη κριτική, πρόταση και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη και την απαιτούμε. Όμως δεν ευθυνόμαστε αν κάποιος με δική του επιθυμία και απόφαση έρθει μια τέτοια μέρα, εφόσον δεν είναι καλά ενημερωμένος και προετοιμασμένος σε μια τέτοια εξόρμηση.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ξέρετε ότι σε αυτή τη Γιορτή συμμετείχαν 85 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, κυρίως νέα παιδιά , εργαζόμενα ,που ζουν και δραστηριοποιούνται σε πόλεις , που παρατούν την βολή τους και τρέχουν στο χωριό πολλά ΣΚ για να προετοιμάσουν όσο καλύτερα γίνεται αυτό που είδατε, με ανιδιοτελείς σκοπούς, που δεν αμείβονται, παρά μόνο με το χειροκρότημα , το μεγάλο μας ευχαριστώ και την αγάπη για το χωριό τους .
Φυσικά δεν ήταν όλα καλά και σαφώς δεν είμαστε τέλειοι .Μαθαίνουμε επί 36 χρόνια από τα λάθη, τις παραλήψεις ,τις αστοχίες και τις δικές σας προτάσεις.
Κατάφερε όμως αυτό το μικρό ορεινό χωριό χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία, χωρίς υποδομές , χωρίς χρηματοδοτήσεις κλπ ,να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα, να συγκεντρώνει τόσο κόσμο και να τον διαχειρίζεται με αξιοπρεπή τρόπο .
Αυτή την προσπάθεια και επιτυχία θα ήταν καλό να μας την αναγνωρίσετε .
Θα παρακαλούσαμε επίσης όσοι δεν έχουν την διάθεση για περιπέτεια ,την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, την ευαισθησία να δουν κάτι διαφορετικό ,να είναι καλοπροαίρετοι ,ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι καλό είναι να επιλέγουν άλλους προορισμούς.
Ευχαριστούμε πολύ για την ανοχή σας, την υπομονή σας ,που μας επισκεφθήκατε, που μας γνωρίσατε και μας ανεχθήκατε.
Ζητάμε επίσης ένα μεγάλο συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν με δική μας ή άλλων ευθύνη.
Με εκτίμηση ο Πρόεδρος της Καστάνιτσας.

Κύριε Πεφάνη, αρχικά μιλάτε σωστά και βλέπω ότι και από τα σχόλια εδώ παίρνετε σοβαρά τα παράπονα. Όλοι μας εδώ, θέλουμε να γίνει το καλύτερο και για αυτό συζητάμε. Προσωπικά έρχομαι κάθε χρόνο γιατί μου αρέσει πάρα πολύ το χωρίο και η γιορτή. Τα τελευταία χρόνια όμως ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερος και αυτό είναι σίγουρα μια επιτυχία. Έχετε μπροστά σας ένα χρόνο για να σκεφτείτε πως θα γίνει καλύτερη οργάνωση. Αρχικά το να σπάσει σε διήμερο είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει υποδομή για να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος σε μια μέρα και σίγουρα δεν έχετε σε ευθύνη σε αυτό. Η γιορτή αυτή έχει μεγάλη επιτυχία και ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε όλοι μαζί την οργάνωση. Σίγουρα η μεταφορά της γιορτής στο ξέφωτο δίπλα βοήθησε πολύ αλλά μάλλον δεν αρκεί. Έρχομαι 15 χρόνια στην γιορτή και από την μια χαίρομαι που ο κόσμος γνωρίζει την καστάνιτσα αλλά από την άλλη δεν το ευχαριστιέμαι όπως παλιά. Φιλικά τα λέω όλα αυτά, έχετε ένα χρόνο μπροστά σας για να κάνετε κάτι καλύτερο. Σίγουρα έχετε πετύχει πολλά καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να φεύγει ικανοποιημένος.

Αγαπητέ επισκέπτη
να είσαι σίγουρος ότι κάθε χρονιά σκεφτόμαστε τα υπέρ,τα κατά,κάνουμε απολογισμό,,ανοιχτές διαβουλεύσεις-συζητήσεις και ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος για όλα τα θέματα.
Η περίπτωση διημέρου ,που ίσως είναι η μοναδική λύση αντιμετώπισης του προβλήματος,μας έχει απασχολήσει αρκετά τις τελευταίες χρονιές .Όμως φαντάζει αρκετά δύσκολο χωρίς να έχει απορριφθεί εντελώς.Αφενός γιατί όλα πρέπει να γίνουν ισότιμα χ2 και η μια μέρα να μην είναι κατώτερη της άλλης και αφετέρου όπως διαβάσατε στηριζόμαστε μόνο τους Εθελοντές μας που είναι κυρίως παιδιά εργαζόμενα και είναι αδύνατον να βρίσκονται εκεί συνεχώς ,γιατί πέρα από το στήσιμο όλης αυτής της <<εκστρατείας >> υπάρχει και το μάζεμα του υλικού. Τα διπλά φαγητά ( δεν σερβίρουμε μόνο σουβλάκι όπως είδατε),διπλές ορχήστρες,διπλά τα έξοδα , όλα διπλά,οι συμπατριώτες μας που είναι στη φάση της συγκομιδής και βέβαια υπάρχει το θέμα του απρόβλεπτου χειμωνιάτικου καιρού που τρέμουμε κάθε φορά.
Το σίγουρο όμως είναι,έχετε δίκιο και μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ , ότι με τόσο κόσμο αρκετοί δεν περνούν καλά ( και εμείς και οι επισκέπτες) και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους μείωσης αν και είναι λίγο δύσκολο αφού δεν είναι δυνατόν να απαγορέψεις σε όποιον θέλει να έρθει. Φανταστείτε ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν χαρεί ,ούτε έχουν δει καν τη Γιορτή μας μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος.
Ίσως η δραστική μείωση ή με δική τους ευθύνη προσέλευση ή η παντελής απουσία των πούλμαν είναι μια λύση αλλά και αυτό είναι αθέμιτο, αν αποφασίσουν ελεύθερα να προσέλθουν ( δεν μπορείς σε κανέναν να το απαγορεύσεις)και χωρίς έλεγχο σίγουρα θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα.
Το βέβαιο είναι ότι η μείωση του κόσμου θα μας απασχολήσει πολύ σοβαρά.
Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio