Επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Άστρος (pics,vid)

Δευ, 23/09/2019 - 11:26
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο χωριό Προσήλια που δεν πληροί καμία προϋπόθεση, στεγάζεται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βόρειας Κυνουρίας.

Τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα δεν είναι στεγασμένα, με αποτέλεσμα οχήματα καινούργια, σύγχρονα, που στοιχίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ να μένουν ακάλυπτα στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στον ήλιο, ο οποίος δρα καταστροφικά για τους μηχανισμούς τους.

lk

Το ζήτημα της μεταφοράς απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη πρόταση για τη μεταφορά του κλιμακίου εντός του Άστρους.

Οι εγκαταστάσεις δεν είναι άρτιες και ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφάλεια και προστασία για τους 28 εργαζομένους που στελεχώνουν τη νευραλγική αυτή υπηρεσία.

as

Η μετακίνηση του κλιμακίου από τα Προσήλια στο Άστρος είναι πάγιο αίτημα καθώς οι άνδρες και τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται 10 περίπου χιλιόμετρα έξω από την έδρα του δήμου, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το κλιμάκιο από την αρχή του έτους έχει κληθεί να επέμβει στα 88 περιστατικά, σε πολλά από τα οποία είχε τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κάποιου ανθρώπου.

Το γεγονός ότι η υπηρεσία μπορεί να επέμβει στα περιστατικά που καλείται ύστερα από 30 λεπτά, καθώς αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για τα πυροσβεστικά οχήματα, δημιουργεί από μόνο του πρόβλημα για την όποια αρνητική εξέλιξη της πυρκαγιάς ή του τροχαίου ατυχήματος ή του απεγκλωβισμού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Η φωτιά σβήνει με ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια χρειάζονται περαιτέρω δυνάμεις

Ο κ. Μαρκόπουλος Βασίλης, πυραγός, προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους, ανέφερε ότι το ζήτημα της μεταφοράς πρέπει να επανέλθει και οι νέες τοπικές αρχές να το θέσουν επί τάπητος έτσι ώστε να για να βρεθεί μα λύση προς όφελος των πολιτών και της υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκόπουλος, έναν μήνα προτού λήξει η αντιπυρική περίοδος, μίλησε για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

Κατά την περίοδο από 1η Μαΐου έως και σήμερα σημειώθηκαν 24 πυρκαγιές από τις οποίες 15 ήταν αγροτικές – δασικές, ενώ 9 ήταν αστικές. Επίσης η υπηρεσία κλήθηκε για παροχή βοήθεια 13 φορές και απεγκλώβισε 2 άτομα από ανελκυστήρα.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει μεγάλη ξηρασία και πρέπει, τονίζει κλείνοντας ο προϊστάμενος, να σεβόμαστε όλοι την αντιπυρική περίοδο και ό,τι αυτή προτάσσει.

Έφη Καστραντά

Κοινό ρεπορτάζ με το ArcadiaPortal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ειστε τουλαχιστον προκλητικοι... Να μαζευτειτε ολοι στο Αστρος... Και τι θα γινει το σχολειο για το οποιο επεσαν τοσα χρηματα; Η υπηρεσια σας δεν πληρώνει ενοίκια;

ολα ειναι εκ του πονηρου δηλαδη οι αλλες υπηρεσιες του δημου που ειναι στα σαλονια ,υπαχει τροπος βελτιωσης ,εξαλλου δεν πληρωνει ο πολιτης εκει ενοικιο ,τι να κανουμε πλουσιους τιποτα ,αλλους, δεν υπαρχει δημαρχειο ,εσεις τι θελετε ,μια χαρα εισαστε

Κύριε Μαρκόπουλου μήπως θέλετε την πυροσβεστική δίπλα στο σπίτι σας!!!!! Αφήστε τις δικαιολογίες και κάνετε σοβαρά το έργο σας.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια τα έργα μένουν και δεν αλλάζουν διότι εμείς οι Δημότες τα πληρώσαμε από το υστέρημά μας . Υπάρχουν Δημόσιοι υπάλληλοι που πηγαίνουν καθημερινά ΤΡΙΠΟΛΗ καί ΑΡΓΟΣ . Αν για σας είναι μακρυά τα ΠΡΟΣΗΛΕΙΑ τότε υπάρχει και άλλος δρόμος !!!!!

σε απαντηση του anonymous, το κεντρο του Δημου βρισκεται στο Αστρος, οποτε ολες οι δημοσιες υπηρεσιες πρεπει να βρισκονται εκει...οπως συμβαινει σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο!με τη λογικη αυτη ας μεταφερθει και η αστυνομια στην Αγια Σοφια,το δασαρχειο στην Καστανιτσα,το Κ.Υ. στον Αγιο Ανδρεα,ο Παρνωνας στη Σιταινα κλπ. και το ταχυδρομειο επισης ας παει Ξηροπηγαδο.για να ειναι ολοι και ολες ευχαριστημενοι...

Το οτι απο επεσαν τοσα χρηματα στα Προσηλια, σημαινει οτι πρεπει εσαει να στηριζουμε μια λαθος επιλογη;Η αμεση επεμβαση ( πυροσβεστικη) πρεπει να ειναι σε θέση να επεμβει άμεσα και δυστυχως απο τα Προσηλια αργει πολυ.

Ειναι τουλαχιστον αστειο να υποστηριζεται μερικοι οτι η πυροσβεστικη ειναι χρησιμη για τον πολιτη στσ προσηλια,ξυπνηστε τετοιες ιδεολογιες μσς φτασαν στον πατο σαν κρατος.Το θεμα μην το πρωσοποποιειται για να βγαλεται ο καθενας την κακια του αλλα για να δουμε πιο πραγματικα ειναι το συμφερον των πολιτων του δημου

Εγώ λέω κα είσαστε σπίτι σας και όταν χρειαζόμαστε να σας περνούμε τηλέφωνο να μας σωσετρ .ρε πάτε καλά μια χαρά εισαστε όλοι εδώ ένα γύρω και φωνάζετε για να σας πάνε Κόρινθο η κάπου αλλού να δείτε τι καλά είναι

Φίλε ή φίλη δολιανίτη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάνε για δουλειά καθημερινά στην Τρίπολη, στο Άργος και ακόμα παραπέρα.Σου μίλησε κανένας για ταλαιπωρία των πυροσβεστών να πάνε στη δουλειά τους ή μήπως μίλησαν για το πόσο γρήγορα θα έρθουν να σε σώσουν όταν θα καίγεσαι ή θα είσαι εγκλωβισμένος στις λαμαρίνες;Άσε λοιπόν τα προσωπικά σου κόμπλεξ στην άκρη και δες το συμφέρον της ευρύτερης κοινωνίας.Ας μην κρίνουμε πάντα με το τι βολεύει προσωπικά τον καθένα μας, αλλά με το τι είναι το γενικό καλό.

Κάποτε εισαστσν στη Μελιγού αν δεν κάνω λάθος ζητήσατε καλύτερο χορό και ο τότε δήμαρχος σας έδωσε αυτό το μέρος .τώρα μήπως θέλετε να σας βάλει μέσα στην πλατεία .του αστρους εχει καφέ ουζερί και άλλα ..ενώ στα Προσήλια τι να κάνετε σας καταλαβαίνω απολυτα

Δολιανιτη καλα θα ηταν ρε φιλε να κατανομασεται εκεινον τον εμπρηστη που εχει βαλει καμμια τριανταρια φωτιες τα τελευταια δυο χρονια και οχι να σταζεις χολη για μια υπηρεσια που κανει αποδεδειγμενα πολυ καλα την δουλεια της

Δυστυχώς έχετε χάλια πολλά..Πετάτε τη μια ανοησία μετά την άλλη βγάζοντας απλά χολή για τους πυροσβέστες..Το μόνο που σας νοιάζει είναι το αν θα βολευτούν αυτοί και όχι η άμεση επέμβαση..πόσα τροχαία έχουν γίνει και η πυροσβεστική έχει φτάσει για απεγκλωβισμό 20 λεπτά μετά;Θα σας νοιάξει μόνο οταν δείτε το παιδί σας ανάμεσα σε λαμαρίνες εγκλωβισμένο για παραπάνω από ένα τέταρτο;Πόσο σκληρό ακούγεται ε;Δυστυχώς είναι η ωμή αλήθεια..Σε πόσες πυρκαγιές στο Άστρος έφτασε η πυροσβεστική 20 λεπτά αργότερα και άκουσε τα χίλια δύο για την αργοπορία της;Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα είστε εδώ μέσα όλοι..Μνησικακία και άγιος ο Θεός..Για σοβαρευτείτε λίγο μεγάλοι άνθρωποι ασκείται και το εκλογικό σας δικαίωμα με τέτοιες απόψεις

ΟΙ πυροσβέστες έχουν πρόβλημα να είναι στα ΠΡΟΣΗΛΕΙΑ. ΟΙ εφοριακοί είχαν πρόβλημα να πάνε στο ΑΡΓΟΣ η στην ΤΡΙΠΟΛΗ. Οι Δάσκαλοι έχουν πρόβλημα να πάνε στον ΤΥΡΟ και ΛΕΩΝΙΔΙΟ . Κύριοι για σκεφθείτε ότι υπάρχουν και αυτοί που είναι άνεργοι και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Στρωθείτε στην δουλειά σας και αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΠΟΥ <<ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ>>.

Μια χαρά εισαστε τώρα που θα γινει ο δρόμος στόλος απάνω Αγιάννης άσφαλτο θα έχετε γρηγορότερη πρόσβαση στον ορεινό όγκο τι να κάνουμε τα Προσήλια σας πέφτουν λίγο άβολα θέλετε κεντρικά ,αλλά είσαστε χρήσιμοι ,εξάλλου δεν γίνονται όλα τα συμβάντα στο κέντρο του δήμου σοβαρευτείτε ,στην περιοχή ζούμε βλέπουμε τι γινεται

Πόσο κακεντρεχείς είστε μερικοί! Είπαν ποτέ οι Πυροσβέστες ότι δεν τους αρέσει στα Προσήλια ή ότι δυσκολεύονται να πάνε για δουλειά επειδή είναι μακριά ;Αυτό καταλάβατε; Ή μήπως είπαν ότι θα ήταν καλό για την πιο άμεση επέμβαση στα συμβάντα να μετακινηθούν προς το Άστρος, αφού εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Τελικά ο καθένας καταλαβαίνει ή ό,τι θέλει ή ό,τι του επιτρέπει το φτωχό μυαλό του.Καληνύχτα!

Εμπνέομαι από το τελευταίο σχόλιο 12:18 αλλά σέβομαι όλες τις απόψεις που γράφτηκαν παραπάνω. Μπορούμε να δούμε το ζήτημα αυτό μακριά από προκαταλήψεις και συγκρίσεις με το τι δουλειά κάνει ο καθένας κι από που πληρώνεται και πόσο δουλεύει κλπ; Ο καθένας έχει πάντα κάτι να παραπονεθεί, κάπου να νιώσει αδικημένος κλπ.
Επί της ουσίας τώρα χωρίς πολλές αναλύσεις, απλά και ξεκάθαρα: Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο που να υποδεικνύει τον χώρο που ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεται η Πυροσβεστική; Σύμφωνα με τις ανάγκες ασφαλείας και προστασίας της περιοχής; Σύμφωνα με κανόνες και προδιαγραφές; ΕΚΕΙ λοιπόν να πάει και η έδρα.
Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για το τι συμφέρει το ενοίκιο ή η μεταφορά των εργαζομένων κλπ. Λες και μένουν όλοι στο ίδιο σπίτι. Ούτως ή άλλως από διαφορετικά σημεία ξεκινάνε. Ας βρουν τον πιο ΣΩΣΤΟ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ αποτελεσματικό τόπο (ακόμα κι αν είναι μέσα στο ...δάσος) κι ας πάει εκεί η έδρα.

Για ποιο λόγο δεν μεταφέρεται η πυροσβεστική στο σχολείο της Μελιγούς να τελειώνει το όλο θέμα;προτιμάτε να στεγάζονται τα παραμυθάκια και οι ζούμπες;?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio