Μαντάς σε Καμπύλη: Το εμπόριο εργαζομένων δεν είναι στο χέρι των Δημάρχων

Δευ, 09/09/2019 - 09:54
Image

Επιστολή  προς το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Παναγιώτης Μαντάς.

Στην επιστολή του ο κ. Μαντάς ζητεί εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Πλακοκέφαλο γιατί δεν άλλαξε την ημερομηνία της χθεσινής συνεδρίασης όπως ο ίδιος τον είχε διαβεβαιώσει.

Επίσης, ο κ. Μαντάς αναφέρεται και στον δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη και τον κατηγορεί ότι λειτουργεί το δήμο ως «Ελεύθερη Ελλάδα» .

Το εμπόριο εργαζομένων δεν είναι στο χέρι ούτε Δημάρχων, ούτε Προέδρων, ούτε υπαλλήλων του Δασαρχείου.

Η επιστολή:

ΔΣ της 8/9/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Α. Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. ΠΛΑΚΟΚΕΦΑΛΟ:

 Κύριε Πρόεδρε, μια εβδομάδα πριν, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, και πριν τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τη σημερινή συνεδρίαση, σας ενημέρωσα προφορικά ότι θα ήταν δύσκολο για αρκετά μέλη της παράταξης μας και εμένα προσωπικά να παρευρισκόμαστε στο σημερινό ΔΣ, λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων.

Σας εξήγησα ότι είναι στο χέρι σας, να προσδιορίστε οποιαδήποτε άλλη ημέρα πριν ή μετά την Κυριακή 8/9 για τη συνεδρίαση, ώστε να διευκολύνετε την μεγαλύτερη δυνατή απαρτία και την παρουσία μας. Μου απαντήσατε ότι θα ορίσετε μια άλλη ημέρα.

Τελικά ορίσατε τη σημερινή.  Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν επιθυμείτε την παρουσία μας στη συνεδρίαση, σας παρακαλώ να εξηγήσετε τους λόγους που η σημερινή συνεδρίαση δεν ορίστηκε για την Παρασκευή 7/9 ή τη Δευτέρα 9/9 όπως με είχατε προσωπικά διαβεβαιώσει.

Σημειώνω ότι η σύγκληση του ΔΣ εντός του Σαββατοκύριακου, δεν δημιουργούσε κανένα θέμα στην αποστολή των εισηγήσεων ανάμεσα σε Παρασκευή ή Κυριακή ή Δευτέρα, άρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε αυτόν τον λόγο. Επίσης ο σχετικά επείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης δεν μπορεί να αποτελεί λόγο του ορισμού της Κυριακής, γιατί υπήρχε και η Παρασκευή.

 

Β. Προς τον Δήμαρχο κ.ΚΑΜΠΥΛΗ:

 Κύριε Δήμαρχε, η εβδομάδα που πέρασε ήταν σαφώς εβδομάδα προσαρμογής και πρώτης επαφής της δημοτικής σας αρχής με τα αντικείμενα του Δήμου μας.

 Χωρίς καμία διάθεση να σας προσγειώσω απότομα στα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα για τα οποία πιστεύω ότι και εσείς έχετε την περίοδο ανοχής από όλους τους δημότες και από εμάς, οφείλω να ρωτήσω τα παρακάτω:

Α.  Όλοι είδαμε την εβδομάδα που πέρασε, εργαζόμενους του Δασαρχείου Κυνουρίας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να εκτελούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης χώρων αστικού πρασίνου στο Αστρος. Μάλιστα δημοσιεύτηκαν και σχετικά διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Δημοτικούς Συμβούλους πως ξεβρομίσατε το Αστρος .  Γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή η ανταλλαγή προσωπικού ανάμεσα σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, απαιτούνται όμως μια σειρά από διατυπώσεις (προγραμματική σύμβαση), οι οποίες  εξασφαλίζουν τη νομιμότητα της ανταλλαγής. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το οποίο νομίζω ότι έχετε και προσωπική γνώση εκ του αντικειμένου εργασίας σας.

Σας ερωτώ:

1.      Με ποια εργασιακή σχέση καταφέρατε να δημιουργήσετε αυτό το εναλλακτικό μοντέλο κοινωφελούς εργασίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Δασαρχείο και το Δήμο?

2.      Είναι ενημερωμένες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για το ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης των εργαζομένων στο Δασαρχείο? Πού απασχολήθηκαν αυτοί οι εργαζόμενοι την εβδομάδα που μας πέρασε?

3.      Υπήρχε αρμόδιος προϊστάμενος που ενέκρινε και παρακολούθησε τις εργασίες?

4.      Υπήρχε η στοιχειώδης κάλυψη του προσωπικού για ατυχήματα και φθορές? Ποιος είναι ο αρμόδιος και από πού έχει οριστεί?

5.      Τα υλικά και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιήθηκαν τα παραχώρησε ο Δήμος? Με ποια πρωτοβουλία και ποια διαδικασία?

6.      Υπάρχει προγραμματισμός για την συνέχιση των εργασιών σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας, η ο σκοπός σας ήταν μόνο να ξεβρομίσετε το Αστρος και τον Πραστό?

 

Αν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός πρέπει να γίνει γνωστός.

Μπορεί να έχετε στόχο να λειτουργήσετε το δήμο ως «Ελεύθερη Ελλάδα». Όμως δεν μπορείτε. Στη χώρα μας εν έτη 2019 υπάρχει και λειτουργεί η εργατική νομοθεσία. Το εμπόριο εργαζομένων δεν είναι στο χέρι ούτε Δημάρχων, ούτε Προέδρων, ούτε υπαλλήλων του Δασαρχείου.

 

Β. Σε πρόσφατη επίσκεψη σας στη Νέα Λαϊκή Αγορά του Αστρους, αναφερθήκατε στην τοποθέτηση πινακίδων για την απαγόρευση της στάθμευσης στις εισόδους και εξόδους της Λαϊκής Αγοράς. Εκτιμούμε καταρχήν την αποδοχή της σημασίας ενός έργου για το οποίο είχατε επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεση σας με την καταψήφιση των μελετών και τις υπογραφές για ακύρωση της μετακίνησης της αγοράς. Όσον αφορά όμως τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την σύνταξη και έγκριση των απαιτούμενων μελετών και μετά να προβαίνετε σε εξαγγελίες για άμεσες ενέργειες. Σας ενημερώνουμε εμείς, ότι δεν πρόκειται για πρόκειται για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον κάθε Παρασκευή. Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αποτελεσματική προεκλογικά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Στην πράξη όμως πρέπει να ακολουθεί τις ενέργειες και όχι να προηγείται.

Γ. Τέλος, αναφορικά με  την απαράδεκτη ανακοίνωση σας για την κατάσταση των αποθηκών του Δήμου που συνοδεύεται με αναμεμιγμένες φωτογραφίες των αποθηκών φύλαξης χρήσιμου υλικού και οχημάτων, με τις αποθήκες φύλαξης του άχρηστου υλικού προς καταστροφή και κατεστραμμένων υλικών προς ανακύκλωση, ρωτήστε την οικονομική υπηρεσία για το πώς απομακρύνεται και ανακυκλώνεται το άχρηστο υλικό του Δήμου. Οι υπεύθυνοι που επικαλείστε, είναι εργαζόμενοι του Δήμου, έχουν διοικητική ιεραρχία και υπάγονται από 1-9-2019 στον δικό σας διοικητικό έλεγχο. Είστε Δήμαρχος, αν δεν το έχετε καταλάβει.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Δήμου, την διατύπωση των στόχων σας και των πρώτων ενεργειών για την επίτευξη τους, θα έχετε ως νέα δημοτική αρχή την καθιερωμένη περίοδο χάρητος που αντιστοιχεί.

Σε ενέργειες όμως που εκτιμούμε ότι είναι από παράνομες έως προκλητικές για όλους, θα είμαστε εδώ για να ασκούμε τον έλεγχο όπως μας εντέλει η νωπή λαϊκή εντολή.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Σχόλια επισκεπτών

Είσαστε σίγουρος κ. Μαντά πως επί δικής σας θητείας,οι απασχολούμενοι μέσω ΟΑΕΔ στο δασαρχείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν σε παρόμοιες εργασίες; Ας πούμε πχ Μελιγού, Καστράκι κλπ; Τι έκαναν εκεί; Οικολογικές έρευνες; Κι όχι. ΔΕΝ τους είχε στείλει το δασαρχείο. Για ρωτήστε.... Μια ζωή παραπληροφόρηση;

κ. ΜΑΝΤΑ
Οι εργάτες/τριες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας εργάζονται στα συνεργεία Δασοπροστασίας του Δασαρχείου Κυνουρίας και έχουν κατανεμηθεί σε όλη την περιοχή . ευθύνης του. Η περιοχή του Δασαρχείου Κυνουρίας ΤΑΥΤΊΖΕΤΑΙ με την περιοχή των δύο (2) Δήμων της Κυνουρίας (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ). ΑΡΑ οι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας εργάζονται πάντα μέσα στην περιοχή του ενός από τους δύο ΔΗΜΟΥΣ και πάντα μέσα στα ΟΡΙΑ κάποιας ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ αυτών των δύο (2) ΔΗΜΩΝ.
Ανήκουν ως εργαζόμενοι στο Δασαρχείο, από το οποίο παίρνουν οδηγίες, υπογράφουν, παίρνουν άδειες, καθοδηγούνται και επιβλέπονται καθ' όλο το διάστημα της εργασίας τους. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ.
Επί δημαρχίας σας εργάστηκαν, για πολλούς μήνες στην Κοινότητα Μελιγούς, Κοινότητα Δολιανών, Κοινότητα Κορακοβουνίου κλπ. το γνωρίζεται από πρώτο χέρι, και αν το έχετε ξεχάσει μπορούν να σας το θυμίσουν οι αντίστοιχοι πρόεδροί σας. ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ; Σας είχαν παραχωρηθεί οι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την Δασοπροστασία ΤΟΤΕ. και με ποια έγγραφα. ΓΙΑΤΙ τώρα κόπτεστε σε ποια περιοχή εργάζονται. ΣΑΦΩΣ θα εργάζονται στα ΟΡΙΑ κάποιου Δήμου και στα ΟΡΙΑ κάποιας Κοινότητας. ΤΟ ΘΕΜΑ είναι προσφέρουν έργο για το κοινωνικό αυτό αγαθό του ΚΡΑΤΟΥΣ που ανήκει σε όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ ανεξεραίτως των πεποιθήσεων των εκάστοτε ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Σαφώς και προσφέρουν το κοινωνικό έργο για το οποίο πληρώνονται. ΩΦΕΛΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; Σαφώς και ωφελούνται. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΈΜΑ ΒΡΉΚΑΤΕ κ. ΜΑΝΤΑ για αντιπολίτευση. Έπρεπε να το είχατε κάνει επί θητείας σας ως έντιμος Άνθρωπος. ΘΕΛΕΤΕ να στερήσετε αυτή την κοινωνική προσφορά του ΚΡΑΤΟΥΣ προς τους Πολίτες για προσωπικό σας όφελος. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Δεν σας τιμά όμως αυτό. Μην γκρεμίζετε τα πάντα όσα κτίσατε μόνο και μόνο από πικρία γιατί χάσατε τις εκλογές και μόνο και μόνο από εκδίκηση. ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Πρέπει όλοι να βοηθάμε στα σωστά που γίνονται προς όφελος της κοινωνίας μας και της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι οι Δημότες μας είχαν τους λόγους τους και δεν σας ψήφισαν. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΊΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΊΑ ΣΑΣ. Αντιμετωπίστε την χασούρα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Δημοτη, γιατί γράφεις τόσα πολλά; Ο Μαντας έχει δίκιο και το ξέρεις. Στρογγύλεψε όσο θέλεις την παρανομία του Καμπυλη..... Καλή αρχή στις δικαιολογίες....

Τι δουλειά έχουν οι δασεργατες να καθαρίζουν τις πλατείες των χωριών αφού είναι μόνο για δασικές εργασίες.16 μήνες από τον Καρέλα μέχρι τον άγιο Ιωάννη καθάρισαν το δρόμο από χορτάρια Κ κλαρες όπως Κ μέχρι την Καστάνιτσα.κ το μονοπάτι δραγουνι έως τις γέφυρες που είναι μέσα σε δάσος.κ ένα ολοκληρωμένο καλοκαίρι στο δασάκι της μελιγούς.αλλα ως γνωστόν ο τοπικός του Άστρους έχει αδερφό στο δασαρχείο Κ επωφελείται.

κ. Μαντα τα λεγόμενά σας δε…
κ. Μαντα τα λεγόμενά σας δε χαρακτηρίζουν εναν αξιοπρεπή, με ήθος απερχόμενο δήμαρχο ...συνεχίζετε να αφήνετε πισω σας τη μιζέρια που σας χαρακτηρισε ολα αυτα τα χρόνια και εσας και το επιτελείο σας ... η καθαριότητα είναι για το κοινό καλο των πολιτών και οχι για προσωπικό όφελος θα'πρεπε λοιπον να το επικροτείτε και οχι να αρχίζετε την εριστική αντιπολιτευση ... ευτυχως που δε σας ειχα ψηφίσει τότε ...θα ένιωθα και τύψης.....

Το δασαρχειο δεν εχει καμια δουλειά να βαφει και να σφουγγαριζει τα προαυλια των σχολειών . Ειναι απαραδεκτοι μερικοι απο μεσα στο δασαρχειο που εχουν αδερφια στην εξουσια και την εχουν δει πλανητάρχες

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio