Πως θα βγούμε από το σκοτάδι;

Τρί, 10/07/2018 - 12:10
Image

Η κλασσική και διαχρονική ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου και του κράτους, όπως και η πολιτική αδιαφορία όταν τα ζητήματα δεν άπτονται απευθείας πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους και ο παραδοσιακός «ωχαδελφισμός», αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες που το κεντρικότερο τμήμα (λιμάνι-πλατεία) του Π. Άστρους βυθίστηκαν για μια εβδομάδα στο σκοτάδι και μάλιστα κατακαλόκαιρο και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

«Τίποτα καινούργιο;» θα αναρωτηθεί ευλόγως ο αναγνώστης, άλλωστε έχει «μαλλιάσει η …παλάμη μας» να τα γράφουμε εδώ δεκαετίες. Αν θέλουμε να μιλάμε για υποτυπώδη τουριστική οργάνωση και χρησιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, τότε ο σχεδιασμός και η προετοιμασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι το Πάσχα. Από εκεί και μετά οι τεχνικές παρεμβάσεις επιτρέπονται είτε για μικρές επιδιορθώσεις είτε για τα προγραμματισμένα μεγάλα έργα υποδομής (όπως τα δίκτυα αποχέτευσης) κι εκεί βέβαια οι εργασίες οφείλουν να γίνονται με τις λιγότερες δυνατές οχλήσεις για τους επισκέπτες.

Από την κατασκευαστική φάση αυτή βέβαια, ως μεγάλο έργο υποδομής, πέρασε και το λιμάνι, φαίνεται όμως πως θύμα της κακής επικοινωνίας ανάμεσα σε Περιφέρεια-Δήμο-Εργολαβία, έκτος από διάφορες άλλες μισοτελειωμένες ή παρατημένες εργασίες από τις προβλέψεις της αρχικής μελέτης, έπεσαν και οι ηλεκτρικές υποδομές.

«Το θέμα είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκε το λιμάνι από τον εργολάβο ενώ από πέρσι το φθινόπωρο κι όλον τον φετινό χειμώνα παρακαλάω στην κυριολεξία τον κ. δήμαρχο να επισκευάσει την ηλεκτροδότηση. Τελικά, μαζί με όλους τους συμπολίτες μου και τους τουρίστες, χωρίς να έχω καμία ενημέρωση, βρέθηκα κι εγώ μάρτυρας των βραδιών συσκότισης του λιμανιού και της πλατείας μέσα στον Ιούλιο» δηλώνει με αγανάκτηση προς το astrosnews ο πρόεδρος της κοινότητας Ν. Κωνσταντίνου.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες από την πολλαπλασιαζόμενη τουριστική ζήτηση της περιοχής συνεχώς αυξάνονται για περισσότερο «φως», οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αφήσουν στο σεντούκι τα …λυχνάρια του παλαιοκομματισμού και της γραφειοκρατικής αδιαφορίας και να συνεισφέρουν στην ταχύτερη ανατολή του φωτός. Επιτυχημένα παραδείγματα υπάρχουν, όχι μόνο σε πολύ διπλανούς μας προορισμούς, αλλά και σε υγιή κομμάτια της ίδια της δημοτικής διοίκησης. Ας ακολουθηθεί η συνταγή της ΔΕΥΑΒΚ, η διοίκηση της οποίας μέσα στις ίδιες συνθήκες που βιώνουν όλα τα τμήματα του δήμου και με τις πλείστες δυσκολίες των απαρχαιωμένων δικτύων και υποδομών έχει καταφέρει μέχρι σήμερα αξιόλογα αποτελέσματα αξιοπιστίας προς τον καταναλωτή-πολίτη. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν όμως ήδη μέσα από ευρύτερες συνεργασίες (Περιφέρεια)  έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη μακρόπνοων υποδομών που αχνό-δείχνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον, αντάξιο των αναγκών της περιοχής. Ας αφήσουμε επιτέλους τα φιτίλια κι ας πιάσουμε τους διακόπτες.

γπ

Tags

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio