Το αφιέρωμα της Χορωδίας Βόρειας Κυνουρίας στο Λευτέρη Παπαδόπουλο (pics,vid)

Sun, 15/07/2018 - 00:44

Το Σάββατο το βράδυ στο θέατρο Παραλίου Άστρους, η Χορωδία Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποίησε μια συναυλία αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τη συναυλία και ενθουσιάστηκε από τις ερμηνείες της χορωδίας χαρίζοντας σε κάθε τραγούδι το ζεστό χειροκρότημα.

Στο τέλος μάλιστα  το κοινό αφού καταχειροκρότησε τα μέλη της χορωδίας ζήτησε και άλλο τραγούδι με τον μαέστρο να μην τους χαλάει το χατήρι!

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Sun, 15/07/2018 - 22:12 Permalink

Δεν αντιλέγω, καλή η προσπάθεια....Όμως βρε παιδιά, όπως και να το κάνουμε, Παπαδόπουλος είναι αυτός, εχει τραγουδηθεί απ΄όλους, αλλά μια τέτοια παρουσίαση δεν είναι κι ο,τι καλύτερο. Γνωρίζω πως όλα σχεδόν τα μέλη της χορωδίας είναι άμοιροι μουσικής παιδείας,παντελώς ερασιτέχνες και μόνο από μεράκι το προσπαθούν. Κι ο δάσκαλος όση καλή θέληση ,υπομονή και "θράσος" να έχει, δεν είναι δυνατόν ν ακούμε αλλού τους τενόρους ή τους μπάσους και τους βαρύτονους. Και υπάρχει κι ένα προβληματάκι με τους χρόνους. Ολα αυτά τα γράφω με καλή πίστη,παρ΄ οτι κάπου τ αυτάκια μα διαμαρτύρονται.

Submitted by Anonymous on Tue, 17/07/2018 - 15:56 Permalink

Δεν ξέρω ποιός είστε αλλά ούτε με νοιάζει το μόνο που θα σας πω είναι πως είστε πολύ καυστικός στον λόγο σας και κρίνετε ανθρώπους που προσπαθούν να προσφέρουν ψυχαγωγία σε κάποιο κοινό που επέλεξε να παραβρεθείστω κι ερασιτεχνικά. Τι κρίμα που περάσατε άσχημα το βράδυ σας και δεν πήγατε στο Μέγαρο Μουσικής να απολαύσετε μια glamourous night με τους VIP αντί να είστε με τους συγχωριανούς σας που τους λέτε μια καλημέρα και σίγουρα θα τους έχετε κι ανάγκη στα δύσκολα. Άλλη φορά να σκέφτεστε πριν εκφραστείτε με αυτό τον τρόπο και να μην επισκέπτεστε την χορωδία να πηγαίνετε κάπου διαφορετικά ν π.χ. στη Μύκονο ή στην σκάλα του Μιλάνου.

Αγαπητέ ανώνυμε ευχαριστούμε για την 'καλόπιστη' κριτική σου! Είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Επίτρεψέ μου όμως με το 'θράσος' που με διακρίνει να αναφερθώ σε κάποια σημεία της κριτικής σου:
1)Tί ακριβώς εννοείς με τις εκφράσεις "παντελώς ερασιτέχνες" και "άμοιροι μουσικής"? Υπάρχουν 'μερικώς' ερασιτέχνες? Γνωρίζεις ότι το 99% των χορωδιών στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνικές, από ανθρώπους που σπαταλάνε πολύ χρόνο και ενέργεια για να εκφράσουν το μεράκι τους για το τραγούδι δημιουργώντας πολιτισμό? Θεωρείς ότι μόνο επαγγελματικές χορωδίες πρέπει να δίνουν παραστάσεις? Θεωρείς τους χορωδούς αμέτοχους μουσικής? Ποιοι είναι οι μέτοχοι, οι επαγγελματίες μόνο? Είσαι εσύ τέτοιος μέτοχος? Θεωρώ την άποψη αυτή πολύ σκληρή και άδικη και αυτός που την εκφέρει θα πρέπει τουλάχιστον να έχει καταθέσει πρώτα τις προσωπικές του μουσικές μετοχές.(χωρίς πάλι βέβαια να σημαίνει ότι θα έχει και δίκιο!)
2)Θεωρείς ότι όποιος είναι 'χιλιοπαιγμένος' δεν πρέπει να ξαναπαίζεται? Γνωρίζεις οτι πριν απο λίγο καιρό έγινε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο αφιέρωμα στον Τσιτσάνη με πλήθος κόσμου να το παρακολουθεί? Είχε λάθος ο κόσμος που πήγε? Γνωρίζεις οτι ο Bach, Mozart, Beethoven, Chopin κλπ είναι χιλιοπαιγμένοι, αλλά πάντα υπάρχει μεγάλο κοινό που πάει σε συναυλίες για να ακούσει τα έργα τους αλλά πληρώνει και εισιτήριο? Θεωρώ και αυτή την παρατήρησή σου τουλάχιστον άστοχη!
3)Όλοι οι άντρες στη Χορωδία τραγουδάνε την ίδια φωνή!(Δεν έχω πολλούς για να τους χωρίσω). Δεν το κατάλαβαν αυτό τα ευαίσθητα αυτιά σου? Επίσης κάποιοι ετεροχρονισμοί μεταξύ των φωνών ήταν σκόπιμοι και μέρος των διασκευών (προφανώς και δεν τους αποδώσαμε όλους καλά!). Επίσης πολύ συγκεκριμένη ήταν και η παρατήρησή σου ότι υπάρχει ένα "προβληματάκι με τους χρόνους"! Είναι σαν να λέει κάποιος στο καφενείο ότι υπάρχει θέμα με την παγκόσμια φτώχεια και να το αφήνει εκεί!
Για να τελειώνω θα ήθελα να τονίσω ότι κανείς δεν υποστηρίζει ότι είμαστε η χορωδία της ΕΡΤ ή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, αλλά μια χορωδία που ξεκίνησε από το μηδέν πριν από δέκα περίπου χρόνια (εκεί να ακούσεις παραφωνίες!) και θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε διαρκώς, κάτι που είναι και το ζητούμενο για μια "παντελώς ερασιτεχνική" χορωδία!
Με τιμή
Σταύρος Κουτίβας

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio