Τον Ιούλιο εγκαινιάζεται ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

Τετ, 20/06/2018 - 07:53
Image

Έτοιμος είναι ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι, ένα έργο που οι κάτοικοι τόσο της Νότιας Κυνουρίας όσο και της Λακωνίας το περίμεναν από το 2014 που ξεκίνησε η υλοποίησή του με πολλά προβλήματα, είναι η αλήθεια. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ανακοίνωσε κατά τη συζήτηση του 9ου θέματος ημερήσιας διάταξης ότι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας εισηγήθηκε το θέμα «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για την υλοποίηση του έργου ''Διάνοιξη γεώτρησης στον οικισμό Φωκιανού Δήμου Νότιας Κυνουρίας''», που αφορά την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού στον Φωκιανό. Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στην ομορφία της παραλίας αυτής, που απέχει μία ώρα από το Λεωνίδιο, και που έχει αποκτήσει μεγάλη επισκεψιμότητα και λόγω της διάνοιξης του νέου δρόμου. Σημειωτέον ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 16.000 ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Γούργαρης παρενέβη και ρώτησε αν ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί, λέγοντας, μάλιστα, ότι τα έργα έχουν σταματήσει και επισημαίνοντας ότι πρέπει να προσέξει η περιφερειακή αρχή μήπως υπάρχουν και εκεί, όπως είπε, διεκδικήσεις από τον ανάδοχο.

Ο κ. Γιαννακούρας απάντησε ότι ο δρόμος είναι έτοιμος, ενώ τον λόγο έλαβε και ο περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του έργου θα γίνουν τον Ιούλιο, και παράλληλα απάντησε στον κ. Γούργαρη με νόημα:

Διεκδικήσεις έχουν οι πολίτες που ζουν σε αυτόν τον τόπο.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Η Περιφέρεια έχει την δυνατότητα να σχεδιάζει, να χρηματοδοτεί και να ολοκληρώνει μεγάλα τοπικά έργα. Στη Βόρεια Κορέα ...συγνώμη Κυνουρία δεν επιτρέπουμε τέτοια πράγματα. Καλύτερα χωρις έργα και περήφανοι αντάρτες παρά να κόψει κορδέλα ο Περιφερειάρχης!

Πως θα εξυπηρετούνται δηλαδή οι κάτοικοι ;
Θα φεύγουν από το Κυπαρίσσι για να πάνε στη λαϊκή του Φωκιανού που είναι ένας ακατοίκητος κόλπος να ψωνίσουν ;
Τι λέει ο Τατούλης ;
Σε ποιούς νομίζει πως απευθύνεται ;

Έργα σαν κι αυτο, καλύτερα να μη γίνουν ποτε στη βόρεια Κυνουρία.. άκου εκεί από φωκιανο στο κυπαρίσσι.. και στο Φωκιανό, πως φτανει άραγε κανεις; Από την καρμανιόλα του αστρος - λεωνιδιο; Αντί να φτιάξει ο τατουλης το δρόμο που θα φέρει κόσμο στη νότια Κυνουρία, καταστρέφει το φωκιανο. Αυτός είναι....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio