Αναστάσιος Βλαχάκης: Γιατί συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Παρ, 17/05/2019 - 13:40
Image

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη συμμετοχή μου στο Τοπικό Ψηφοδέλτιο του ΑΣΤΡΟΥΣ, με το συνδυασμό«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» του Παναγιώτη Μαντά.

Θα ήθελα να μου διαθέσετε 3 λεπτά από το χρόνος σας ώστε να σας ενημερώσω για το ποιος είμαι, γιατί κατεβαίνω στις εκλογές και τι θα ήθελα προσφέρω στον τόπο μου.

Ονομάζομαι Βλαχάκης Αναστάσιος του Νικολάου, είμαι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Θεοδωσοπούλου Αναστασία και έχω τρία παιδιά. Έχω την επιχείρηση  γαλακτοκομικών «ΘΥΡΕΑ» με έδρα το Άστρος Κυνουρίας και δραστηριοποιούμαι στο ΔΣ του «ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ» και στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άστρους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω ως υποψήφιος σε εκλογές. Μέχρι τώρα καθόμουν «στην απέξω»  και όπως και οι περισσότεροι από σας «κατηγορούσα» εύκολα αυτούς που συμμετείχαν. Αυτή τη φορά και μετά την αλλαγή του νόμου (που δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια) αποφάσισα ότι πρέπει να συμμετέχω κι εγώ στη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί (εκλεγμένοι και μη) ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια η συμβολή των τοπικών συμβουλίων στη διαμόρφωση των τοπικών κοινοτήτων θα είναι πολύ σημαντική. Έτσι θα δούμε κοινότητες – χωριά που θα εκλέξουν ικανά τοπικά συμβούλια μέσα σε 4 χρόνια να προοδεύουν πολύ περισσότερο από άλλα που τα τοπικά τους συμβούλια θα είναι ανίκανα – απρόθυμα και δυσκίνητα.

Έτσι λοιπόν θεωρώ,  ότι το Άστρος που είναι η πρωτεύουσα του Δήμου καθώς και ο Αγιάννης, που είναι η κοιτίδα του Άστρους, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ τα επόμενα 4 χρόνια να έχουν ικανό τοπικό συμβούλιο με ανθρώπους που έχουν αποδείξει στην επαγγελματική – οικογενειακή – κοινωνική τους ζωή,  ότι μπορούν (πέρα από τα έργα που θα αποφασίσει η Δημοτική Αρχή) να πραγματοποιήσουν μικρά ή μεγάλα έργα εκμεταλλευόμενοι χρήματα από την περιφέρεια, από το ΕΣΠΑ ακόμη και από τα  υπουργεία, διαμορφώνοντας προς το καλύτερο το επίπεδο της ζωής μας στον όμορφο τόπο μας.  

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους σας ζητώ να σκεφτείτε ποιους θα ψηφίσετε. Κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει να ψηφίζουμε με το σκεπτικό ποιος είναι φίλος μας ή συγγενής μας ή γνωστός μας ή «καλό παιδί» αλλά με σκεπτικό ποιος έχει τα προσόντα και τις ικανότητες να κάνει πέντε σοβαρά πράγματα για τη περιοχή μας και ποιος μπορεί με νηφαλιότητα και χωρίς εμπάθεια να λύσει τα καθημερινά προβλήματά μας.

 Έχοντας λοιπόν τη πεποίθηση,  ότι πληρώ όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ζητάω τη στήριξή σας για το τοπικό συμβούλιο του Άστρους και σας βεβαιώνω, ότι η παρουσία μου εκεί μπορεί να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, την αντικειμενική κατανομή των έργων και την ανοικτή διοίκηση του τοπικού συμβουλίου με συνδιαμόρφωση  των αποφάσεων του με την τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Βλαχάκης

                                                     Γαλακτοκόμος-Τυροκόμος

Πτυχιούχος Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Σχόλια επισκεπτών

Αν και θα προτιμούσα να μην υπήρχε παραταξιακό καπέλο στους συνδυασμούς των κοινοτήτων, θα σε ψηφίσω γιατί θεωρώ ότι είσαι από τις ιδανικότερες περιπτώσεις ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτως ή άλλως ψηφίζουμε χωριστά για δήμο. Καλή επιτυχία!

συγγνωμη δεν θα σας ψηφισω γιατι παροτι επιτυχημενος επαγγελματιας πολλοι στο δικο σας στυλ δηλαδη καταξιωμενοι με πολλα χρονια πισω δεν στηριζετε την Τοπικη Αγορά του Δημου Βορειας Κυνουρίας και θεωρω γνώμη μου οτι οι επαγγελματιες πρεπει να διατηρουν μια ουδετερη σταση μιας και βγουν η οχι μπροστα ως ονομα εχουν αποδειξει οτι παραμενουν αφανεις ηρωες και κρινουν πολλες φορες και το αποτελεσμα ακομα και για τις εκλογες που ερχονται....
οπως και να χει Καλη Επιτυχια σας ευχομαι

Αγαπητέ φίλε "Επαγγελματία" κάνεις λάθος με το να λες ότι δε στηρίζω την τοπική αγορά. Επί 20 χρόνια προμηθεύομαι για την επιχείρησή μου οτιδήποτε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ( πρώτες ύλες/ υπηρεσίες) από την τοπική αγορά. Επίσης με τους 10 μισθούς το μήνα που καταβάλλονται στους εργαζόμενους ενισχύεται και η ρευστότητα της τοπικής αγοράς. Όσο για το ότι οι επαγγελματίες πρέπει να μένουν αμέτοχοι διαφωνώ κάθετα. Ίσα -ίσα που και οι επαγγελματίες θα πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά , γιατί και αυτοί αποτελούν τμήμα της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρεπει κυριε Τασο να συμβουλεψετε και τους συνυποψηφιους σας να δειχνουν τον ιδιο σεβασμο που εσεις επιθυμειτε για τους αλλους επιχειρηματιες της περιοχης μας που βρισκονται σε αλλους συνδυασμους. Ειστε πραγματικα αξιοι οσοι εχετε επιχειρησεις και θελετε να ασχοληθειτε με τα κοινα. ΟΧΙ ομως σαν καποιους αλλους που ψαχνουν πως θα χωθουν στο δημο για να καλοπερασουν. Συμβουλεψτε τον μαντα να μην ταζει την ιδια θεση σε πολλα ατομα γιατι πιστεψτε με δεν θα μεινει κανεις μεχρι τις 26. Καλη επιτυχια

Αγαπητέ φίλε στις 05:48 δεν γνωρίζω
τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ έχει συμβεί στην περίπτωση που αναφέρεσαι.Παντως γενικά σε ένα κήπο φυτρώνουν πολλών ειδών λουλούδια. Δεν καίμε τον κήπο, αλλά ο υπεύθυνος κηπουρός (στην περίπτωση μας ο δήμαρχος) και ο ιδιοκτήτης του κήπου ( ο λαός) αποφασίζουν ποια λουλούδια θα μείνουν και ποια θα φύγουν. Πάντως ο δήμαρχος μας το ξεκαθάρισε : "Καμιά ανοχή σε εκβιασμούς και υπόγειες συναλλαγές". Τώρα είναι η ώρα του λαού να το δείξει με την ψήφο του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio