Μεγάλη Πανελλήνια τουριστική εκδήλωση στις αρχές Μαΐου στο Παράλιο Άστρος (vid)

Δευ, 16/04/2018 - 12:16
Image
Image

Στο Παράλιο Άστρος η βράβευση ακτών και μαρινών της χώρας μας με τη Γαλάζια Σημαία

Η Βόρεια Κυνουρία επιτυγχάνει έναν-έναν τους στόχους της σε σχέση με την προβολή του τουριστικού της προϊόντος αλλά, κυρίως, έχει επιτύχει αυτό το προϊόν που διαφημίζει όχι μόνο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά να κερδίζει αυτό το κάτι παραπάνω στη συνείδηση του κόσμου αλλά και στους οργανισμούς που άπτονται των τουριστικών πραγμάτων της χώρας μας.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου το απόγευμα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις για την επέτειο της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος, το Arcadia Portal είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά και να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας στο astrosnews.gr (δείτε ΕΔΩ) ότι μια σπουδαία εκδήλωση πανελλαδικής, και γιατί όχι ευρωπαϊκής εμβέλειας, θα λάβει χώρα στο Παράλιο Άστρος.

Πρόκειται για την εκδήλωση της απονομής της Γαλάζιας Σημαίας σε πλέον των 700 παραλίες της χώρας μας και σε σαράντα μαρίνες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κόσμημα της Βόρειας Κυνουρίας, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα: στο νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους.

«Εκτός από την επέτειο της Εθνοσυνέλευσης, έχουμε ένα σπουδαίο και ευχάριστο νέο. Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί εδώ μια μεγάλη εκδήλωση για την παράδοση της Γαλάζιας Σημαίας», μας λέει φανερά ικανοποιημένος ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς και εξηγεί στην κάμερα πώς από εκεί που ο Δήμος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να έχει Γαλάζια Σημαία, βρίσκεται στη θέση τέσσερις παραλίες του να πιστοποιούνται ως άρτιες, τουριστικά και περιβαλλοντικά.

«Το 2015 είχα την πρώτη επαφή προσωπικά με την πραγματικότητα της Γαλάζιας Σημαίας. Η πιστοποίηση κακώς λαμβανόταν τότε, επειδή οι προϋποθέσεις δεν τηρούνταν. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, τότε, να μην την διεκδικήσουμε, αλλά να ασχοληθούμε με τις προϋποθέσεις. Πέρασαν τρία χρόνια, συμπληρώσαμε τις υποδομές και προσπαθήσαμε να επεκτείνουμε την πιστοποίηση για άλλες παραλίες του τόπου. Έτσι, ζητήσαμε την πιστοποίηση της Καλλιστούς, του Αγίου Ανδρέα, του Ατσίγγανου και του Ξηροπήγαδου», εξηγεί ο κ. Μαντάς.

Σημειωτέον ότι οι υποδομές περιλαμβάνουν ντουζιέρες, υποδομές λειτουργίας της παραλίας, αυτόματη ή μη αυτόματη πρόσβαση των ΑΜΕΑ, σήμανση, ειδοποίηση του κοινού πού μπορεί να βρει καθεμιά από τις παραλίες και πώς θα έχει πρόσβαση σε αυτές.

«Περιβαλλοντική διαχείριση της παραλίας, αυτόματος και επαναλαμβανόμενος τρόπος παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης, η συνάφεια με όρους περιβαλλοντικούς. Όλα αυτά τα έχουμε εξασφαλίσει. Όλοι οι έλεγχοι που έγιναν, έχουν αποδείξει ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν».

«Εφέτος, όχι μόνο θα λάβουμε τη πιστοποίηση, αλλά στέφεται με επιτυχία και ένας άλλος στόχος. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης έκανε δεκτή την πρότασή μας και έτσι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα γίνει αυτή η τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας σε παραλίες όλης της Ελλάδας, που είναι περίπου 700, και περίπου σε σαράντα μαρίνες στο νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, που είναι πια γνωστό σε όλη την Ελλάδα και που βρίσκεται στο κέντρο των τεσσάρων παραλιών».
 

Το περιβάλλον και ο τουρισμός είναι τα δύο συστατικά της αειφόρου ανάπτυξης οτυ τόπου μας. Η τουριστική προβολή δεν είναι η δημιουργία μιας τέλειας εικόνας στον υπολογιστή, στο κινητό ή στην τηλεόραση, αλλά η απόδειξη ότι αυτό που διαφημίζεις, είναι πραγματικό.
 

«Όταν αυτό που υπάρχει είναι όμορφο, ενέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες και είναι αειφόρο, τότε έχεις επιτύχει το επιθυμητό», μας είπε, τέλος, ο κ. Μαντάς.

Η Βόρεια Κυνουρία κάνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Όλοι όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, θα προστεθούν στους πρεσβευτές της.

Πηγή:arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Σε ολα τα σημαντικα εχουν αποτυχει παταγωδως δειχνοντας πληρη ανικανοτητα χρονια τωρα.Απο τα αδεσποτα,στην ελλειψη νερου το καλοκαιρι,στην αποκομιδη σκουπιδιων,στην προσβαση της παραλιας για ΑΜΕΑ,στις μελετες που μενουν μελετες,στη ρυθμιση ωραριων της μουσικης και αλλα πολλα.. Για καμια συναυλια του Σαββοπουλου,να τσακωνονται με την Περιφερεια και να προβαλλονται μεσω τετοιων αρθρων καλοι ειναι.

Σε ευχαριστω ανωνυμε φιλε-η μου,καλο ειναι αυτα να λεγονται.. Θα χαρω να γινεις κ επωνυμος-η ,αλλα το αθλημα σπανιζει..Πολυ περισσοτερο βεβαια ,θα χαρω αν οι αρχοντες του τοπου ασχοληθουν με τα ουσιαστικα , ωστε να παει ο τοπος μπροστα..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio