Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στον υγρότοπο Μουστού (pics)

Τρί, 16/04/2019 - 11:40
Image

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στον υγρότοπο Μουστού με αφορμή την εκστρατεία καθαρισμού "Let's do it Greece".

Με σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!», ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμού "Let's do it Greece 2019", για όγδοη συνεχή χρονιά. Στόχος της εκστρατείας είναι να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα, φυσικές περιοχές και αξιόλογα οικοσυστήματα με την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων.

Γίνεται να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο μέσα σε μία μόνο μέρα;
Κι όμως γίνεται! Το περιβάλλον μας χρειάζεται!

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης της δράσης καθαρισμού ήταν το πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας Μουστού, συνεχίστηκε κατά μήκος του «Βαυαρικού καναλιού» και ολοκληρώθηκε στην παράκτια ζώνη προς την περιοχή του Χερονησίου. Την δράση υποστήριξε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, προσωπικό καθαριότητας του οποίου μερίμνησε για το κόψιμο των αγριόχορτων από το σημείο συνάντησης σε προγενέστερη ημέρα. Στον καθαρισμό συμμετείχε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και αλλοδαποί επισκέπτες. Το σύνολο των απορριμμάτων απαρτιζόταν από πλαστικές σακούλες, κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, καπάκια, μεταλλικές συσκευές, φελιζόλ, κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τον προγραμματισμό παρόμοιων δράσεων που έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού στην προστατευόμενη περιοχή.

Σχόλια επισκεπτών

Συγχαρητήρια στο φορέα διαχείρισης για το έργο που επιτελεί. Θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και να αναβαθμίσει το ρόλο του φορέα! Μπορεί να προφέρει πολύ πιο ουσιαστικότερο έργο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio